Forums / Hulpmiddelen / OneTouch Verio Flex alternatief gezocht

Henry
Bijdrager

OneTouch Verio Flex alternatief gezocht

Omdat OneTouch niet langer test vloeistoef levert in Nederland.  Ben ik op zoek naar een vergelijkwaardig alternatief voor de OneTouch Verio Flex meter en OneTouch app.

De meter kan tot 90 dagen gemeten waardes opslaan en worden via bluetooth uitgelezen op de telefoon app. De app zorgt voor een mooie grafiek in PDF formaat die dan doorgemailed kan worden naar de ondersteuning die dat erg informatief vind.

Met name het bluetooth gedeelte is gemakkelijk want er hoeft niet gerommeld te worden met kabeltjes.

 • abelle
  Bijdrager

  Ik heb 2 jaar geleden een andere bloedsuikermeter gekozen, omdat Lifescan toen al dreigde weg te gaan uit Nederland. Ik was altijd erg tevreden over hun meters. Ik heb na wat vergelijkingen gekozen voor de Caresens N, eerst had ik een Caresens gekocht maar die heeft helemaal geen mogelijkheden om de metingen over te brengen, tenzij je een kabeltje zelf bestelt voor 15 euro ofzoiets. Ik heb toen maar zelf een extra meter gekocht (was ook ongeveer 15 euro), de CareSens N, die Bluetooth heeft, da verbonden is aan een app op mijn telefoon. De uitslagen kan ik dan van daar doorsturen naar mijn laptop als ik wil (dan komt er een soort Excelsheet uit).

  Ik vind het geen slechte meter, maar ik mis de iets intelligentere Lifescan meters wel. Dat ze me eerst een meter stuurden zonder enige connectie voor de uitslagen vond ik niet goed (had dus zelf ook beter moeten checken misschien maar de weinige vergelijkingssites zijn niet zo duidelijk over de overbrenging van de utislagen). Ook hadden ze bij het OLVG nog nooit zo een meter gezien, ook heel vreemd, maar goed. De fabrikant is geloof ik Australisch (?) en niet zomaar te bereiken, ook iets om op te letten indien je ze zou moeten contacteren.
  Na bijna 3 jaar wijkt deze meter teveel af van de standaard bij het OLVG en moet ik ene nieuwe meter kopen. Ik denk er nu over om een Akku-check Performa te kopen, maar ik twijfel nog een beetje of ik niet de Glukofix Tech zou moeten kopen.

  Welke heb jij uiteindelijk gekozen?

  • 6feet10
   Bijdrager

   Akku-check Performa werkt met infrarood uitlezen voor data #terinfo #ookzoekende #nieuwemeter

   Verschillen tussen infrarood en Bluetooth.

   Maakt gebruik van pulsen van infrarood licht om gegevens van het ene apparaat naar het andere overbrengen . … Bluetooth heeft een maximaal bereik van 10 meter , die weliswaar het dubbele van infrarood is nog veel lager dan die van andere radiofrequente draadloze technologieën .

   • abelle
    Bijdrager

    Dank! Is infrarood dus beter of slechter dan bluetooth?
    Ik vind de Glukofix Tech (of 2) ook een goede beschrijving hebben, maar ik wil, nu ik toch kritisch naar alles kijk, ook een meter die wacht tot je wat meer bloed op de strip hebt aangebracht als het eerst te weinig was. Deze functie lijkt Glukofix (van A. Menarini) niet te hebben. Dus dan misschien een Accu-Chek Instant…

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.