Forums / Bloedsuikerwaarden / onregelmatige bloedwaarden

pgutteling
Bijdrager

onregelmatige bloedwaarden

Mijn probleem is dat als ik nuchter prik en dat vervolgens binnen 5 minuten nog twee maal herhaal ik totaal afwijkende waarden krijg. Bijvoorbeeld: 8.7/6.6/6.5
Het maakt niet uit of ik dezelfde bloeddruppel gebruik of prik in een andere vinger.
Niemand kan mij daarvoor een verklaring geven.
Ik heb type 2.

 • Momo
  Bijdrager

  Ik (type 1) heb eerlijk gezegd geen idee of dat normaal is. Ik heb mijn waarden zelf nog nooit zo kort achter elkaar nuchter getest. Heb je al eens geprobeerd om je waarden te meten met een andere meter?

  • pgutteling
   Bijdrager

   Bedankt voor je reactie en nee…. ik heb geen andere meter gebruikt… heb geen reden om aan te nemen dat huidige meter niet goed is, maar de belangrijkste conclusie zou kunnen zijn dat waardebepaling middels bloedprikken bij mij weinig zinvol lijkt te zijn…. toch?

 • pgutteling
  Bijdrager

  Bedankt voor je reactie en nee….geen andere meter gebruikt…geen reden om aan te nemen dat huidige meter niet goed zou zijn. Conclusie kan wel zijn dat waardebepaling middels bloedprikken bij mij weinig zinvol lijkt… toch?

  • Nee, die conclusie kan niet getrokken worden. Ten eerste mag een gemeten waarde maximaal 15% afwijken van de werkelijke waarde. De gemeten waarden vallen net binnen die marge als de werkelijke waarde 7,6 zou zijn. Daarnaast is het mogelijk dat de glucosemeter defect is en daardoor verkeerde waarden geeft. Het is hoogst onwaarschijnlijk dat uw bloedsuiker zo sterk varieert. Vraag uw arts of diabetesverpleegkundige om advies.

 • Diabetes1Patient
  Bijdrager

  Zeker even langs de apotheek met de meter! Een kleine afwijking kan gebeuren, maar 2 punten zeker niet!

 • mogelijke reden 1: de vinger waarin is geprikt was niet schoon, maar is dat wel als het bloed wat heeft kunnen doorlopen. Een andere vinger kan schoner zijn dan de ene.
  mogelijke reden 2: de glucosemeter deugt niet. Probeer eens een andere.
  mogelijke reden 3: de bloedsuiker is werkelijk veranderd in 5 minuten. Dat kan. Probeer het ook eens op andere tijdstippen overdag, 4 uur na een maaltijd, rustig zittend, en na 5 minuten nog eens. Zijn de verschillen dan nog steeds zo groot?

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.