Forums / Voeding / Ontbijt en lunch

harlekijntje
Bijdrager

Ontbijt en lunch

Hallo, ik eet nu koolhydraatarm brood bij ontbijt en lunch, maar ik wil nog meer mindere met koolhydraten. Wat kan ik als ontbijt of lunch nemen,dat niet te duur is zoals yoghurt met frambozen(frambozen zijn te duur voor mij, heb klein budget). Ik kan dus Griekse yoghurt nemen, maar wat kan ik er in doen wat koolhydraatarm is? En voor wat kan ik nog meer het brood vervangen voor ontbijt of lunch?(wat niet duur is).

 • Sandy-Adia
  Bijdrager

  Ik ontbijt altijd met 2 geklutste eieren. Vaak met “restanten” van de avond ervoor: spekjes/spinazie/tomaat/champignons. Misschien is dat wat? Is niet duur en vult tot aan de lunch.

 • harlekijntje
  Bijdrager

  Ja maar je mag maar 2 a 3 eieren per week,dus wat moet ik de rest van de dagen?

 • BertR
  Bijdrager

  Sinds ik ben overgegaan op een koolhydraatarm dieet, eet ik beslist meer dan 3 eieren per week. Of dat schadelijk is hangt af van de reactie van je lichaam op eieren. Internationaal onderzoek heeft uitgewezen dat de meeste mensen zonder problemen drie eieren per dag kunnen eten.
  Kijk ook eens op https://www.lowcarbchef.nl/
  Daar is een behoorlijk aantal redelijke voordelige recepten voor ontbijt en lunch te vinden.

  Groet,

  Bert

 • harlekijntje
  Bijdrager

  Bedankt!

 • PetraH
  Bijdrager

  Hallo,

  Het kha arm brood bevat misschien minder kh maar des te meer suiker in de vorm van mout om de kleur donker te krijgen.
  Volkoren brood met event minder zout,2 sneetjes per dag,is dan een betere optie. En ik kan niet in je portemonnee kijken maar het brood van de bakker ipv de supermarkt bevat weinig houdbaarheids producten en daardoor ook gezonder.

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.