Forums / Oproepen / Oproep PETITIE vergoeding fsl sensor

maariz
Bijdrager

Oproep PETITIE vergoeding fsl sensor

In de uitzending van Kassa Vara van 26 oktober j.l. werd de vergoeding voor de fsl sensor besproken.
Er was een interview met de directeur van de DVN en in de studio een gesprek met een internist-endocrinoloog van het Tergooi Ziekenhuis over het belang van het gebruik en daarmee de vergoeding voor de sensor.

In de studio waren ook 2 dames aanwezig van sensorvergoeding.nl
Deze hebben nadrukkelijk een oproep gedaan om de petitie te tekenen (zie hieronder).
Ik dacht gehoord te hebben dat zij op 14 november a.s. (Wereld Diabetes Dag) via de Tweede Kamer oproep willen doen om de FSL te vergoeden, daarbij ook de handtekeningen (van de petitie) te kunnen overhandigen.

In de petitie staat uitgebreid info over de sensor/belang.
zie de inhoud met o.a. dit:

Inhoud Sensorvergoeding voor iedereen met diabetes type 1
Uitleg en achtergrond
Hoe werkt een glucosesensor? 9
Diabetes type 1
De noodzaak van de glucosesensor
Kosten en baten
Huidige vergoedingscriteria
Vergoed alle glucosesensors voor iedereen met diabetes type 1 vanuit het basispakket van de zorgverzekering
Ervaringsdeskundigen
Mensen met diabetes type 1 vertellen waarom de glucosesensor bittere noodzaak is
JDRF – Een enkel getal zegt niet genoeg
Professionals in de diabeteszorg over de glucosesensor
Dr. Henk-Jan Aanstoot – Tijd om wakker te schrikken

zie verder de petitie.

Op de website staat onder meer vermeld:

De glucosesensor is een essentieel hulpmiddel voor mensen met diabetes. Er wordt al jaren mee gewerkt en het gebruik van een sensor verbetert de gezondheid en kwaliteit van leven van mensen met diabetes. De sensor wordt echter maar zeer beperkt vergoed. Wij, Loes Heijmans-Beek en Orietta Koster, vinden dat de sensor beschikbaar moet zijn voor iedereen met diabetes, en dat deze dus vergoed moet worden vanuit het basispakket van de zorgverzekering, ongeacht of de sensor van FGM- of CGM-technologie gebruik maakt. We zijn om deze reden in gesprek met politici die deze verandering kunnen maken. Op 4 juni 2019 hebben wij een petitie voor sensorvergoeding met 50.000 handtekeningen aangeboden in de Tweede Kamer. Hoewel er veel belangstelling en steun vanuit de Tweede Kamer is, heeft minister Bruins nog geen actie ondernemen. Daarom blijven wij campagne voeren voor sensorvergoeding. Via deze website houden we je op de hoogte van de grootste ontwikkelingen, maar om ons nieuws op de voet te volgen kun je het beste onze facebookpagina liken.

————————————————————————————-

Ondanks dat de petitie met 50.000 handtekeningen veel belangstelling en steun kreeg vanuit de Tweede Kamer, besloten minister Bruins en het Zorginstituut er niets mee te doen. Daarom is het nu tijd om te laten zien wat dit voor ons betekent!
In veel andere landen worden glucosesensors wel vergoed, en het is de hoogste tijd dat Nederland die stap ook gaat maken.
We hebben jouw hulp nodig! In dit filmpje legt Loes uit hoe je kan helpen! Doe je mee? En al jouw internationale diabuddies ook? Deel je foto’s op social media met #sensorvergoeding en #cgmforall of mail naar info@sensorvergoeding.nl. Deel dit filmpje met iedereen die Nederland aan sensorvergoeding kan helpen! Samen staan we sterk!

https://sensorvergoeding.nl/minister-bruins-geen-onderzoek-naar-cgm/

PETITIE
https://petities.nl/petitions/de-glucosesensor-is-geen-gadget-maar-bittere-noodzaak

Website van sensorvergoeding
https://sensorvergoeding.nl

 • DrentscheAa
  Bijdrager

  Dit hoort in de categorie ‘Oproepen’.

 • Abisko
  Bijdrager

  Ik ben de tel kwijt van het aantal petities. Er lijkt elke maand een nieuwe. Of dezelfde nog is ?

  • 6feet10
   Bijdrager

   Idd -:( en de type 2 wordt weer vergeten waarvan een hele grote groep ook hun levens kwaliteit en ……etc zou verbeteren. #solidairzijn #zelfT1

 • henk67
  Bijdrager

  Uitstekende petitie !

  CGM moet inderdaad standaard vergoed worden.

 • Jasper
  Bijdrager

  Ik heb al veel petities ingevuld over dit onderwerp, tot nu toe helaas nog niet het gewenste effect…
  Het lijkt me bijna een beter idee om wat tractors te gaan regelen om aandacht voor de zaak te krijgen!
  Maar ja voor je via het CBR je tractor rijbewijs hebt geregeld ben je waarschijnlijk ook minstens een half jaar verder…

  (ff voor de duidelijkheid de sarcasme modus staat aan ;-)

 • KarelP
  Bijdrager

  Zolang wij zelf nog geen een gezamenlijk front vormen maar juist versplinterd zijn en allemaal met onze eigen petitie komen, lachen politici en de beslissingnemers ons uit. En zien ze geen reden tot actie. Ze nemen petitie in ontvangst, paar stoere woorden en…. weg ermee.

  Willen wij iets bereiken dan moeten wij met ons allen een groot gezamenlijk front vormen. Zoiets zou moeten worden geïnitieerd door onze belangenhartiger… En laat dat nu Diabetesvereniging Nederland zijn…maar gek genoeg hebben zij in al die jaren niets meer gedaan dan zeggen dat ze met alle partijen praten en dat ze ons, de diabetespatienten (die zij vertegenwoordigen, die N.B. hun inkomsten betalen!) “heel goed begrijpen”. Maar na 5 jaar praten zijn ze niet verder gekomen dan vergoeding voor een kleine groep T1 patienten. En DVN komt met hetzelfde riedeltje dat alle zorgverzekeraars via hun schild dat beter bekend staat als Zorginstituut Nederland naar buiten communiceren: “Wij kijken er naar! Een beslissing kan nog niet worden genomen.” “De volgende bijeenkomst gaat het weer besproken worden” etc. Volgens mij heb je dan gewoon gefaald als vertegenwoordiger van de groep mensen die je juist in al hun belangen moet steunen. En een actie op touw zetten en zorgen dat alle diabetici (T1 en T2) een front gaan vormen die nu, na al die jaren, actie eisen en vergoeding per 1 januari 2020!

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.