Forums / Medicijnen / Ozempic

jackozie
Bijdrager

Ozempic

Hallo allemaal!

Ik heb diabetes type II en ik heb enige tijd Ozempic gebruikt. Voor mij was het een goed middel en mijn diabetes was goed gereguleerd. Alleen ik kon niet tegen de bijwerkingen van dit middel en moest veel braken en had last van mijn maag. Eten stond mij heel erg tegen. Ik ben uiteindelijk gestopt met dit middel. Heeft iemand soortgelijke ervaringen gehad met Ozempic??

Groeten! Jack

 • 6feet10
  Bijdrager

  Hoi @jackozie

  Al eerder op ons forum, zie onderstaande link :

  https://www.diabetestrefpunt.nl/zoeken/Ozempic/

  Via de zoekbalk boven dit forum is zo al veel te vinden.

  Groet 6feet10

 • Fijn, 6Feet10, dat je Jack op weg helpt!

 • schattepie
  Bijdrager

  hallo ik gebruik nu 4 wkn.ozempic en vind het best pittig misselijk en ja eten staat mij ook tegen. nu hebben ze de dosis verhoogt daar moet ik maandag mee beginnen ik probeer toch door te zetten was 5 kilo afgevallen en ja ik had een insuline pomp is ook niet alles dus ik blijf het nog even volhouden ondanks ik me misselijk voel en totaal geen eetlust hebt.

 • schattepie
  Bijdrager

  ik vind dit maar een slechte site niemand vertel je wat over de bijwerkingen van ozempic je schrijft wat maar krijg totaal geen reactie. dan heb je er ook niet veel aan jammer, ik gebruik ozempic bijna 8 wkn. maar ben 8wkn kotsmisselijk en hoofdpijn zal wel overgaan heb de neiging om te stoppen maar sla me er wel door heen.maar het zou fijn zijn als je met meer mensen hier over kan praten er is zo weing bekend van dit middel dus ja.

  • Klontje666
   Bijdrager

   Ik las dit toevallig en heb een reactie gepost!

  • W.O.
   Bijdrager

   Hallo Schattepie,
   Ik gebruik Ozempic 0,5 nu drie en een halve week en moet eraan wennen. Ik heb geen last van maagzuur omdat ik al erg lang Losec mups 40 gebruik. Deze neem ik 1x p.dag ’s morgens. Voorkomt het teruglopen van maagzuur in de slokdarm.
   Wel heb ik een moeilijke stoelgang en ben ik zo nu en dan duizelig en heb buikkramp. Ik had weliswaar een buikje, maar dat is aanmerkelijk meer geworden. Mijn bloedsuikerwaarden zijn wel o.k nu. Ik heb over 2 dagen een afspraak met mijn diabetes suikertante en wil het met haar doorspreken. Tot zover mijn ervaring van bijna 2 maanden. Ik hoop dat dit een beetje aan je verwachting voldoet!
   Succes
   W.O.

 • 6feet10
  Bijdrager

  Hoi @schattepie

  Jammer dat je geen ervaringen van anderen krijgt te horen.

  Zoveel medicijnen dat het wel lang kan duren of misschien helemaal niet gereageerd zal worden op je vragen.

  Je moet net iemand treffen die het leest en er ervaringen mee heeft 🤔

  Probeer ook via faceboek te zoeken daar zijn verschillende groepen/meertalig met info en ervaringen.

  Sterkte en bedankt voor het delen hiervan zodat volgende gebruikers van jouw ervaringen kunnen leren. Is ook een van de doelen van ons forum.

  Alhier de link : https://www.facebook.com/search/top/?q=ozempic&epa=SEARCH_BOX

  Groet 6feet10

 • Klontje666
  Bijdrager

  Goedendag, ik gebruik ozempic nu al een half jaar ongeveer (?) En in t begin was t echt heel heftig.. wat ben ik misselijk geweest…. zo misselijk ik leek wel zwanger… en ik ben een man he ;) maar dat gaat over, hou vol!
  Il persoonlijk denk dat dit een wonder middel is! Ik ben 15 kilo afgevallen ongeveer (100, nu 85) en mn waardes zijn echt heel netjes.. bijna elke morgen als ik check 6,5 en als ik echt flink gesnoept heb en gedronken is hij in t slechtste geval 8,5 waar t vroeger zo 15 zou zijn…. de misselijkheid is bijna verdwenen, heeel af en toe heb ik er nog wel eens een uurtje last van… dit middel noem ik gewoon een soort virtuele maagband… ik eet VEEL mider dan vroeger, ben echt een snoeperd… maar 1 ding, ik moet wel opletten dat ik niet weer meer ga vreten omdat al mn waardes toch zo goed zijn, dat sluipt er nmlk langzaam in…. maar mensen, ik ben echt heeeel tevreden! Echt houbt vol want t is t waard! Blijf erbij sporten of ga iig wandelen en je gaat je gewoon super goed voelen! En ik ben al 15 haar type 2 diabeet en dit is ne allemaal in die 15 jaar niet gelukt.. ook niet met diëtistes en alle andere dingen…. Hou vol!

  • theodorus
   Bijdrager

   Ik gebruik nu 7 weken Ozempic, nu 0,5 en ben bijna 5 weken erg misselijk en een moeilijke stoelgang. De misselijkheid is vooral een zeurend gevoel en regelmatig braken. De waarden zijn wel gezakt. In de periode dat de misselijkheid behoorlijk heftig is twijfel of ik hiermee door moet gaan. Heeft iemand al ervaring dat het na een bepaalde periode beter gaat?

   • Klontje666
    Bijdrager

    Volhouden! Lees mijn verhaal….

   • schattepie
    Bijdrager

    hoi hoi theodorus
    ik ga nu mijn 9 de week in de misselijkheid word steeds minder maar soms ineens komt het weer om de hoek kijen heb een vreselijke tijd geha en mijn eetlust ja die is nog steeds slecht kleine beetjes eten dan gaat het goed. en voor de rest ja ik hou het wel vol obstipatie heb ik ook maar daar heb ik van de huiarts van die zakjes gekregen en die helpen macrogol.dus we moeten er door heen want het is een goed middel er is alleen zo weing over bekend
    groetjes

  • nesje
   Bijdrager

   Ik hou ook vol. Lees mijn verhaal van nesje

 • schattepie
  Bijdrager

  hoi hoi klontje666
  ik gebruik nu ozempic 8 weken en spuit er tresiba bij smorgens.+ik had eerst een insuline pomp en kreeg toen 158 eh. de ganse dag en nu 62 eh. mijn bloedsuikers zijn ook heel goed. en heb geen hypo,s meer ben ook 7 kg afgevallen. maar ik ben vreselijk misselijk niet normaal meer en eetlust brrrrrrr. krijg het niet door mijn keel.ook heb ik hoofdpijn erbij had jij dat ook. zal blij zijn als die bijwerkingen voorbij zijn maar voor de rest is het een goed middel zeker wetenik ben ook al meer dan 20 jaar diabeet 2. maar blijf ook volhouden nu zit nu op ozempic 1,5mg en mocht nu niet verhogen i.v.m. die misselijkheid.

  • Klontje666
   Bijdrager

   Geen hoofdpijn alleen dat misselijk was echt heftig… maar nu al weken geen last meer van gehad! Ik ben echt zo blij met dat spuitje!

 • nesje
  Bijdrager

  Hallo,

  Ik neem nu 8 weken Ozympic. Van 0,5 naar nu 1 mg. Het werkt geweldig goed. Mijn hbca1 is mega gezakt naar 5.8 ben nu al 9 kilo kwijt.
  Maar het offer wat ik er voor moet geven is hoog. Alle bijwerkingen heb ik. Misselijk overgeven extreme vermoeidheid duizelig zeer weinig eten, maar ik zet toch maar door. Zoals jullie ook schrijven. Ik Wil graag nog meer gewicht kwijt. Ik eet ook koolhydraat arm. Daardoor hoef ik geen insuline meer te spuiten. Als ik Ozympic spuit dan 2 dagen later begint de ellende dat duurt 2 a 3 dagen en dan zakt het af naar de volgende injectie en begint het weer opnieuw. Ben toch wel benieuwd of er een gewenning ontstaan. Groetjes

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.