Forums / Medicijnen / Ozempic

jackozie
Bijdrager

Ozempic

Hallo allemaal!

Ik heb diabetes type II en ik heb enige tijd Ozempic gebruikt. Voor mij was het een goed middel en mijn diabetes was goed gereguleerd. Alleen ik kon niet tegen de bijwerkingen van dit middel en moest veel braken en had last van mijn maag. Eten stond mij heel erg tegen. Ik ben uiteindelijk gestopt met dit middel. Heeft iemand soortgelijke ervaringen gehad met Ozempic??

Groeten! Jack

 • 6feet10
  Bijdrager

  Hoi @jackozie

  Al eerder op ons forum, zie onderstaande link :

  https://www.diabetestrefpunt.nl/zoeken/Ozempic/

  Via de zoekbalk boven dit forum is zo al veel te vinden.

  Groet 6feet10

 • Fijn, 6Feet10, dat je Jack op weg helpt!

 • schattepie
  Bijdrager

  hallo ik gebruik nu 4 wkn.ozempic en vind het best pittig misselijk en ja eten staat mij ook tegen. nu hebben ze de dosis verhoogt daar moet ik maandag mee beginnen ik probeer toch door te zetten was 5 kilo afgevallen en ja ik had een insuline pomp is ook niet alles dus ik blijf het nog even volhouden ondanks ik me misselijk voel en totaal geen eetlust hebt.

 • schattepie
  Bijdrager

  ik vind dit maar een slechte site niemand vertel je wat over de bijwerkingen van ozempic je schrijft wat maar krijg totaal geen reactie. dan heb je er ook niet veel aan jammer, ik gebruik ozempic bijna 8 wkn. maar ben 8wkn kotsmisselijk en hoofdpijn zal wel overgaan heb de neiging om te stoppen maar sla me er wel door heen.maar het zou fijn zijn als je met meer mensen hier over kan praten er is zo weing bekend van dit middel dus ja.

  • Klontje666
   Bijdrager

   Ik las dit toevallig en heb een reactie gepost!

  • W.O.
   Bijdrager

   Hallo Schattepie,
   Ik gebruik Ozempic 0,5 nu drie en een halve week en moet eraan wennen. Ik heb geen last van maagzuur omdat ik al erg lang Losec mups 40 gebruik. Deze neem ik 1x p.dag ’s morgens. Voorkomt het teruglopen van maagzuur in de slokdarm.
   Wel heb ik een moeilijke stoelgang en ben ik zo nu en dan duizelig en heb buikkramp. Ik had weliswaar een buikje, maar dat is aanmerkelijk meer geworden. Mijn bloedsuikerwaarden zijn wel o.k nu. Ik heb over 2 dagen een afspraak met mijn diabetes suikertante en wil het met haar doorspreken. Tot zover mijn ervaring van bijna 2 maanden. Ik hoop dat dit een beetje aan je verwachting voldoet!
   Succes
   W.O.

 • 6feet10
  Bijdrager

  Hoi @schattepie

  Jammer dat je geen ervaringen van anderen krijgt te horen.

  Zoveel medicijnen dat het wel lang kan duren of misschien helemaal niet gereageerd zal worden op je vragen.

  Je moet net iemand treffen die het leest en er ervaringen mee heeft 🤔

  Probeer ook via faceboek te zoeken daar zijn verschillende groepen/meertalig met info en ervaringen.

  Sterkte en bedankt voor het delen hiervan zodat volgende gebruikers van jouw ervaringen kunnen leren. Is ook een van de doelen van ons forum.

  Alhier de link : https://www.facebook.com/search/top/?q=ozempic&epa=SEARCH_BOX

  Groet 6feet10

 • Klontje666
  Bijdrager

  Goedendag, ik gebruik ozempic nu al een half jaar ongeveer (?) En in t begin was t echt heel heftig.. wat ben ik misselijk geweest…. zo misselijk ik leek wel zwanger… en ik ben een man he ;) maar dat gaat over, hou vol!
  Il persoonlijk denk dat dit een wonder middel is! Ik ben 15 kilo afgevallen ongeveer (100, nu 85) en mn waardes zijn echt heel netjes.. bijna elke morgen als ik check 6,5 en als ik echt flink gesnoept heb en gedronken is hij in t slechtste geval 8,5 waar t vroeger zo 15 zou zijn…. de misselijkheid is bijna verdwenen, heeel af en toe heb ik er nog wel eens een uurtje last van… dit middel noem ik gewoon een soort virtuele maagband… ik eet VEEL mider dan vroeger, ben echt een snoeperd… maar 1 ding, ik moet wel opletten dat ik niet weer meer ga vreten omdat al mn waardes toch zo goed zijn, dat sluipt er nmlk langzaam in…. maar mensen, ik ben echt heeeel tevreden! Echt houbt vol want t is t waard! Blijf erbij sporten of ga iig wandelen en je gaat je gewoon super goed voelen! En ik ben al 15 haar type 2 diabeet en dit is ne allemaal in die 15 jaar niet gelukt.. ook niet met diëtistes en alle andere dingen…. Hou vol!

  • theodorus
   Bijdrager

   Ik gebruik nu 7 weken Ozempic, nu 0,5 en ben bijna 5 weken erg misselijk en een moeilijke stoelgang. De misselijkheid is vooral een zeurend gevoel en regelmatig braken. De waarden zijn wel gezakt. In de periode dat de misselijkheid behoorlijk heftig is twijfel of ik hiermee door moet gaan. Heeft iemand al ervaring dat het na een bepaalde periode beter gaat?

   • Klontje666
    Bijdrager

    Volhouden! Lees mijn verhaal….

   • schattepie
    Bijdrager

    hoi hoi theodorus
    ik ga nu mijn 9 de week in de misselijkheid word steeds minder maar soms ineens komt het weer om de hoek kijen heb een vreselijke tijd geha en mijn eetlust ja die is nog steeds slecht kleine beetjes eten dan gaat het goed. en voor de rest ja ik hou het wel vol obstipatie heb ik ook maar daar heb ik van de huiarts van die zakjes gekregen en die helpen macrogol.dus we moeten er door heen want het is een goed middel er is alleen zo weing over bekend
    groetjes

   • Bianca1976
    Bijdrager

    Hoi , ik gebruik ozempic nu 4 mnd en ben 18 kg afgevallen. Ik spuit 1,0 maar ervaar veel meer bijwerkingen dan met 0,5. Ik wil denk ik weer terug naar de 1,0
    Ik heb ook een erg dorstgevoel terwijl mijn waardes gewoon goed zijn 76 en ochtendwaarde van 65
    Binnenkort trrug op controle.
    Mijn maag is nu ook heel erg opgezet en mijn voeten branden als een gek.
    Ik slaap ook heel slecht bah.

  • nesje
   Bijdrager

   Ik hou ook vol. Lees mijn verhaal van nesje

 • schattepie
  Bijdrager

  hoi hoi klontje666
  ik gebruik nu ozempic 8 weken en spuit er tresiba bij smorgens.+ik had eerst een insuline pomp en kreeg toen 158 eh. de ganse dag en nu 62 eh. mijn bloedsuikers zijn ook heel goed. en heb geen hypo,s meer ben ook 7 kg afgevallen. maar ik ben vreselijk misselijk niet normaal meer en eetlust brrrrrrr. krijg het niet door mijn keel.ook heb ik hoofdpijn erbij had jij dat ook. zal blij zijn als die bijwerkingen voorbij zijn maar voor de rest is het een goed middel zeker wetenik ben ook al meer dan 20 jaar diabeet 2. maar blijf ook volhouden nu zit nu op ozempic 1,5mg en mocht nu niet verhogen i.v.m. die misselijkheid.

  • Klontje666
   Bijdrager

   Geen hoofdpijn alleen dat misselijk was echt heftig… maar nu al weken geen last meer van gehad! Ik ben echt zo blij met dat spuitje!

 • nesje
  Bijdrager

  Hallo,

  Ik neem nu 8 weken Ozympic. Van 0,5 naar nu 1 mg. Het werkt geweldig goed. Mijn hbca1 is mega gezakt naar 5.8 ben nu al 9 kilo kwijt.
  Maar het offer wat ik er voor moet geven is hoog. Alle bijwerkingen heb ik. Misselijk overgeven extreme vermoeidheid duizelig zeer weinig eten, maar ik zet toch maar door. Zoals jullie ook schrijven. Ik Wil graag nog meer gewicht kwijt. Ik eet ook koolhydraat arm. Daardoor hoef ik geen insuline meer te spuiten. Als ik Ozympic spuit dan 2 dagen later begint de ellende dat duurt 2 a 3 dagen en dan zakt het af naar de volgende injectie en begint het weer opnieuw. Ben toch wel benieuwd of er een gewenning ontstaan. Groetjes

 • josmal
  Bijdrager

  Als ik het zo lees is het geen wonder dat je afvalt als je flinke griep heb en je bent super misselijk en je moet overgeven val je ook af ze willen mijn ook dit middel geven heb nu pomp spuit zo 200 eh per dag dat is behoorlijk wat vraag me af of je dan wel ook helemaal van die pomp af komt dan heb je er weer een medicijn bij ook weet je de lange termijn gevolgen niet heb ook hartfalen daar schijnt het ook niet echt goed voor te zijn wel voor ander hartkwalen ook diabetes retinopathie kan erger worden al met al vind ik er veel nadelen aan dit middel

 • mol1402
  Bijdrager

  Ik gebruik Ozempic nog maar pas en vind de vergelijking met zwangerschapsmisselijkheid echt treffend.
  Ik herken ook de hoofdpijn…zo erg dat ik amper functioneer.
  Hoe zou het komen dat maar een paar mensen ook de hoofdpijn erbij hebben?
  Ik ben ook opgeblazen als een kikker.
  Na week 1 had ik nog steeds erg hoge waarden maar dat is mss nog te vroeg om verandering te verwachten?

  • chris69
   Bijdrager

   Dat amper functioneren herken ik! Alleen mijn schildklier plaagt me ook, dus twijfel ik waar het nou van komt, maar als ik de verhalen lees is ook zeker de Ozempic de oorzaak.

 • Anoniem66
  Bijdrager

  Ik gebruik nu 6 weken Ozempic en bevalt mij goed, kom van de pomp
  ben wel vaak misselijk en heb vaak hoofdpijn maar is allemaal te doen
  de waarden gaan ietsjes naar beneden, en ben nu 5 kilo afgevallen
  ik spuit de Ozempic op maandag en heb wel het idee dat ik in het weekend
  meer hongergevoel krijg iemand daar ervaring mee?

  • chris69
   Bijdrager

   Anoniem 66. Ja dat gevoel heb ik ook, dat verder in de week je weer wat meer lust enzo, ik denk dat de werking dan misschien iets minder wordt? Tot de volgende spuit.(Ik spuit ook maandag)

 • Diabeet69
  Bijdrager

  Hallo lotgenoten

  Al jaren Metformine 3xd 850 mg gebruikt, toen 3 maanden Gliclazide 3xd 80 mg.
  Met Metformine gestaakt omdat mijn nieren snel achteruit zijn gegaan en omdat Gliclazide totaal geen effect had nu overgegaan naar Ozempic.
  ik ga vandaag de 2e spuit zetten 0.25 tot vandaag geen enkele bijwerking gehad, hopelijk blijft dit zo.
  ik zal regelmatig hier mijn ervaringen met jullie delen.
  Momenteel zijn mijn bloedsuikerwaarden nog niet verbeterd, ik zat nuchter op 17 mmol en dat is nu nog zo.

 • mol1402
  Bijdrager

  Update week 3 …
  Mijn waarden waren vanaf de derde inspuiting plots toch goed en blijven ook goed.
  Misselijk ben ik nog steeds maar ik eet eigenlijk zoals anders.
  Jullie vallen af door niet te eten of gewoon door de invloed van het middel?

 • josmal
  Bijdrager

  Hoi lotgenoten. Vandaag gehoord dat de hartfalen poli geen bezwaar zien in het gebruik van dit middel helaas heb ik ook hartfalen vandaar de vraag aan mijn cardioloog
  nu overleg gehad met diabetes verpleegkundige ik ga aankomende week starten met ozempic.
  Alleen vraag ik me af zijn hier ook mensen die gelijk bij hun ontdekking van de diabetes zijn begonnen met insuline dit is bij mijn het geval nooit geen pillen gebruik
  toen ze het ontdekte had ik een waarde van 32 ik moet ook best veel insuline spuiten gemiddeld zo 200 eh op een dag.
  zijn er lotgenoten die zich hier in herkennen en is het zo dat je door Ozempic gebruik nu zonder insuline kan. ik kan me haast niet voorstellen dat dit middel de 200 eenheden insuline kan vervangen toch heb ik me laten over tuigen door het ziekenhuis om dit te proberen overigens ik was goed ingesteld op de insuline pomp therapie wel grote nadeel door de vele insuline gebruik val ik geen kg af wat ik ook probeer. Vandaar het uit proberen van ozempic.

 • Diabeet69
  Bijdrager

  Hallo mol1402

  Dank voor je reactie.
  Ik was al bezorgd dat Ozempic mij ook niet zou helpen, dus ff afwachten.
  Wat afvallen betreft ik sta nog op hetzelfde, maar is ook nog kort geleden om daar al wat over te zeggen.
  Zoals ik al schreef ik heb totaal nog geen bijwerkingen gehad, ook niet misselijk en het eten smaakt me nog goed.
  Wat de arts me wel zei, ik moest spuiten vlak voor het slapen gaan dan zou ik er het minst van merken.

  Hallo josmal

  Ook ik heb ernstig hartfalen, het schijnt dat Ozempic juist goed is voor hartpatiënten.
  Ik denk dat het te maken heeft met overgewicht want dat is niet goed als je hartpatiënt bent, en Ozempic daar zou je van af moeten vallen.

  • josmal
   Bijdrager

   Hoi,

   ik ben gisteren 18-10 begonnen met ozempic hoelang ben jij nu bezig met dit middel?
   moet zeggen dat ik er tot nu toe nog niets van merk niet misselijk geen hoofdpijn enz maar is natuurlijk nog niet te zeggen na 1 dag het middel schijnt inderdaad geod te zijn voor je hart maar dan gaat het vooral over dicht geslipte aderen en het krijgen van een hart infarct in de bijsluiter van ozemic stond dat het voor hartfalen voorzichtigheid is geboden ik heb als kind hartfalen gekregen door operatie aan mijn hart maar gelukkig door de medichijnen is het nu stabiel nu nog mijn diabets hoop dat dit middel gaat helpen om het vele spuiten met novorapid te stoppen wand zinds ik zoveel spuit met insulline en een langdurige behandeling met prednison heb ben ik enorm in gewicht toe genomen en daar schijnt dit middel ook bijte helpen om het gewicht te verlagen omdat als goed is je ook veel minder insuline gaat spuiten wat ik nu nog niet merk maar ben ook pas begonnen ik hou hoop

 • Diabeet69
  Bijdrager

  Hallo josmal

  Ik heb 17/10 mijn 2e spuit gezet vlak voor het slapen gaan en nergens last van gehad.
  Mijn bloedsuikerwaarden op 18/10 nuchter was 10,9 mmol, dus al een flinke verbetering. Of dit middel goed is voor je hart ?? volgens mijn internist is te zwaar zijn slecht voor mijn hart en daarom gaf ze mij Ozempic omdat ik er kilo’s van af zou vallen.

  Wat m’n hart betreft, ik heb 3 omleidingen en 6 stands en 4 dotterbehandelingen en 1 hartstilstand overleefd, ik denk dat ze het beste met me voor heeft.

  Zou mijn Bloedsuikerwaarden niet naar beneden gaan met Ozempic, gaat ze bij mij alsnog over op Insuline met het risico dat ik er flink van zou aankomen.
  Zoals het er nu uitziet gaat het de goede kant op.

 • josmal
  Bijdrager

  hoi
  mag ik vragen met hoeveel ozempic bent u begonnen? merkte u het de eerst dag al dat de waarde omlaag ging? of dagen later?

  klopt ozempic is goed voor mensen die een hartziekte heeft zo als beschrijft bij mijn ligt het anders ik heb een andere hart ziekte al van af mijn kind tijd maar wat u ook zegt te zwaar zijn is zeker niet goed voor de gezondheid vandaar dat ik ook aan dit middel ben begonnen alleen ik spuit al veel insuline waar door ik heel erg ben aan gekomen

  dus dit middel is nieuwe hoop voor mijn dat ik na minder insuline toe kan en ik volg ook al 2 jaar koolhydraat arm dieet
  en ga vaak wandelen omdat zwaar sporten voor mijn geen optie is

 • Diabeet69
  Bijdrager

  Ik ben met Ozempic 025 begonnen en na 8 dagen en 2e spuit waren mijn waarden met zo’n 6.1 gezakt, ik denk dat dit een goed resultaat is.

 • josmal
  Bijdrager

  hoi

  ik ben ook begonnen met 0,25 ben pas 1 dag bezig dus nog weinig over te zeggen maar 6,1 gezakt is zeker al goed resultaat

 • Diabeet69
  Bijdrager

  Hallo Lotgenoten

  Gisteren m’n 3e spuit 0.25 gezet, bloedwaarden weer gestegen naar 13.3 mmol.
  Ik eet iets minder en toch een stijging van 2.4 mmol jammer, ik had verwacht dat ik onder de 10 mmol zou uitkomen helaas.
  Nog 2 weken dan wordt Ozempic verhoogd naar 0,50 hopelijk gaat het dan de goeie kant op.

  Een positief bericht heb ik wel! ik ben 3 kilo afgevallen en dat is mooi meegenomen, maar ik moet toegeven dat de porties die ik eet wel iets minder geworden zijn want ik ben sneller verzadigd.
  Nog geen enkele klacht over Ozempic, geen hoofdpijn en niet misselijk en het eten smaakt me nog goed.

 • josmal
  Bijdrager

  Hoi lotgenoten,

  vandaag ga ik mijn tweede spuit zetten. Helaas heeft het nog weinig effect op het insuline gebruik ben wel 1,5 kilo kwijt maar op de suikerwaarde heeft het nog weinig effect zelf regelmatig te hoog ondanks de vele insuline die ik ook nog steeds spuit.
  Het positieve is wel dat ik weinig bijwerkingen heb en wat ik wel merk is dat ik minder op kant en dat ik minder behoefde heb aan eten
  Alleen hoep ik nog wel op een flinke vermindering van de benodigde insuline maar een week is ook nog wel erg kort en zit ook nog maar op 0,25 ozempic we houden moet.

 • chris69
  Bijdrager

  Dag allemaal! Ben sinds 3 weken aan de Ozempic maar voel me lang niet goed. Nu blijkt dat mijn schildklier veel te snel werkt opeens en ik denk dat ik daar zo akelig van Ben. Maar mijn eetlust is weg en ben ook misselijk. En dit is de startdosis nog maar! Wel ben ik al 8 kilo afgevallen, maar dat zal de schildklier ook doen. Ik hoop van harte dat de ‘raar in het hoofd’ en extreme vermoeidheid schildklier gerelateerd zijn, want als de Ozempic dit veroorzaakt én dit zo blijft dan weet ik niet of ik het volhoud. Ik functioneer nu op een zeer laag pitje.

  • josmal
   Bijdrager

   Hoi chris,

   Ik ben nu 2 weken bezig met ozempic eerste week had ik er weinig last van nu de tweede week meer misselijk raar gevoel in mijn hoofd.
   en heel erg moe kan ook slecht wakker worden ben wel ook al wat kilo s kwijt ook het zin in eten is regelmatig helemaal weg word ik al misselijk als ik het zie.wel zijn de waarde van de suiker wat beter maar moet wel zeggen als deze bij werkingen blijven weet ik niet of ik dit wel wil!! dan gaat kwaliteit van je leven er flink op achter uit.

   • chris69
    Bijdrager

    Hallo Josmal, wij gaan ongeveer gelijk op dus. Precies wat je zegt, kwaliteit van leven is even ver te zoeken. Was vannacht ook weer zó misselijk. Ik moet maandag de 4e spuit zetten en dan de week erna hogere dosering, maar dat moest nog maar niet denk ik. Reactie van Klontje666 geeft wel moed Josmal, daar hou ik me eerst maar even aan vast.

   • josmal
    Bijdrager

    Hoi Chris,

    ja we moeten ook moet houden als inderdaad de klachten minder worden dan zou het een goed middel kunnen zijn. morgen mijn 3 de spuit
    gebruik jij ook nog insuline bij ozempic?

   • chris69
    Bijdrager

    Hallo Josmal,

    Ja ik spuit s avonds 36 EH Lantus en ik krijg 4 Metformine op een dag. En jij dan?

   • josmal
    Bijdrager

    hoi chris

    Ik heb altijd vanaf dat ik diabetes heb alleen insuline gespoten eerst 3x daags met maaltijden en samen met lantus later ben ik over gegaan op de pomp therapie (dit kon niet anders omdat mijn begin waarde 30 was)dan kom je gelijk aan de insuline.
    De basis instelling is 118 eh en bij iedere maaltijd ik spuit best veel(ongeveer zo 200 eh per dag) nu ik ozempic gebruik is het wel wat minder het is ook afwachten of ik de grote hoeveelheid insuline kan vervangen met behulp van ozempic en ze denken er aan samen met een lang werkende insuline zoals latus en dan moet ik van de pomp af je mag van de zorg verzekeraar ozempic niet samen met de pomp therapie gebruiken dus als ozempic te weinig de benodigde insuline niet beperkt moet ik weer stopen met ozempic van de zorg verzekeraar dus blijft spannend of dit gaat werken voor mijn en dan heb je inderdaad ook nog eens over de bijwerkingen maar ook door de vele insuline ben ik de laatste jaren flink in gewicht toe genomen volg ook koolhydraat arm dieet vandaar dat het ziekenhuis dit nu wil proberen ozempic is eigenlijk meer bedoelt voor mensen die nog net niet of begin zitten van het gebruik van insuline daar hebben ze hele goed resultaten mee zei mijn diabetes arts alleen mensen die veel spuiten is nog niet helemaal duidelijk in hoe verre die hier baat bij hebben heeft ook allemaal te maken in hoeverre je eilandjes van Langerhans nog werken kunnen ze helaas ook niet testen of ze niet of heel slecht werken dan heeft ozempic weinig zin

 • chris69
  Bijdrager

  Hee Josmal, ik hoop echt dat het gaat werken voor je en dat je minder insuline kunt gebruiken. Raar eigenlijk dat de verzekeraar zo’n invloed heeft hè.
  Ik had vandaag een iets betere dag, maar dat zei iemand hier ook al, als je later in de week komt (Ik spuit ook maandag) is het net of de werking iets afneemt.
  Nou ja, we zetten door voorlopig.

 • bianca44
  Bijdrager

  Goedemorgen,

  Ik gebruik sinds gisteren middag oook ozempic 0,25 ml heb inmiddels 25 jaar diabetes, spoot novorapid 60eh en de nacht spuit ik 42eh tresiba. Heb ruim 23 jaar de pomp gebruikt ivm zwangerschapswens. Maar 2 jaar geleden overgestapt op de pen. Daardoor helaas 10 k aangekomen😔 nu is mijn Schoonm ook diabeet en 71 jaar en zij is eind juni overgestapt op ozempic inmiddels is ze 25 kilo kwijt☺️ Dus ik dacht Huh wat nij jou lukt moet bij mij ook kunnen. Dus gisteren begonnen om 12 uur gespoten na 2 uur werd ik al misselijk hele dag met bal gevoel in me maag gelopen en nu 30 min geleden toch overgegeven😔 vanmiddag reageerde me suikers gelijk om me lunch voor het eten 8,8 na 1,5 uur 8,3 voor het Av 5,3 erna 7,9 dus het doet al wel wat die ozempic nu hoop ik dat ik niet te lang misselijk ervan blijf maar we gaan het mee maken. Vindt het wel een apart middeltje maar als het helpt ben ik zeer tevreden.

  Succes iedereen 🍀

  Gr Bianca

 • Diabeet69
  Bijdrager

  Goede morgen lotgenoten

  Op 31/10 mijn 4e spuit Ozempic 0.25 gezet.
  Nog geen enkele bijwerking gevoeld maar m’n bloedsuikerwaarden zijn inmiddels verder gestegen naar 14 mmol.
  Gewicht is verder ook niet veranderd, dus tot nu weinig resultaat.
  Heb gisteren voor 3 mnd 0.5 gekregen dus 3 spuiten, volgens de diabetisch deskundige uit het ziekenhuis gaan de waardes vanaf volgend week veranderen ( ben benieuwd )
  Ik hou jullie op de hoogte.

  • chris69
   Bijdrager

   Jeetje Diabeet69 wat kan het dan verschillend zijn per persoon hè. Ik heb nu 3 spuiten van 0.25 gehad en voel me belabberd. Waardes zijn wel omlaag gegaan en ben al 8 kilo afgevallen, maar ja ik eet ook bijna niets. Alles staat me tegen. Ik hoop voor jou dat met de 0.5 spuit je waardes ook naar beneden gaan én dat je afvalt. En vooral géén bijwerkingen, want die zijn niet mals vind ik.

 • Diabeet69
  Bijdrager

  Hallo Chris69

  Hi hi ik was gisteren bij de apotheek om de 0.5 op te halen en heb hun gevraagd of ze me placebo gegeven hadden omdat ik geen enkele bijwerking had.
  Ze moesten erom lachen, ze zeiden dat het voor iedereen anders is en dat niet iedereen er last van zou krijgen.

  Maar…. wat me opgevallen is, toen ik m’n laatste prik 0.25 gezet had zag ik dat er nog vloeistof in de pen zat. Volgens de prikpen zat er nog een half glaasje zichtbaar vloeistof in.
  ik heb dat de apotheker laten zien en schrok er een beetje van, hij nam de oude spuit in en gaat de fabrikant benaderen of dat normaal is dat er dat nog in zit.
  ik heb ‘m verteld dat ik elke keer de pen netjes heb ingesteld op 0.25 en meteen gevraagd heb ik wel alles binnen gekregen of is deze pen defect ?
  Hij gaat me begin volgende hierover benaderen, dus ff afwachten.

  • josmal
   Bijdrager

   hoi diabeet 69,

   wat jij zegt met de pen heb ik ook heb er nu 3 gezet en bijna hele glaasje zit nog vol en er zou nog maar 1 dosis in zitten
   ben benieuwd wat jou apotheek zegt hier over

 • Diabeet69
  Bijdrager

  Hoi josmal

  Dan denk ik dat dit normaal is, ik was al bang dat er te weinig uit uitgekomen zou zijn
  Zo zie je maar hoe belangrijk dit forum is, zo helpen we elkaar aan informatie.
  Dank voor je reactie

 • mol1402
  Bijdrager

  Mijn arts zei vooraf dat er nog over zou zijn dat ik gewoon verder mocht opgebruiken,zeker normaal dus

 • mol1402
  Bijdrager

  Ookal is het bijzaak…ik baal ervan dat ik niks afval …
  Dat klinkt vreselijk waarschijnlijk 😂 maar al die bijwerkingen en net die dan niet 🙄

  • josmal
   Bijdrager

   hoi mol 1402 ben je allang bezig met de behandeling ozempic?

  • chris69
   Bijdrager

   Mol1402
   Nou ik kan me dat héél goed voorstellen hoor! Als ik nu niet af zou vallen weet ik niet of ik al die bijwerkingen nog wel zou kunnen verdragen. Hoe lang gebruik je het al?

 • mol1402
  Bijdrager

  Ik spuit morgen de 6de keer

 • daanie
  Bijdrager

  Hallo allemaal,

  Ik wil ook graag mijn ervaringen met Ozempic delen. Ik was heel erg enthousiast dat er een middel was waarbij ik maar 1 keer per week zou hoeven spuiten. Ik heb type 2 door prednison gebruik, nu zo’n 10 jaar. Spuiten is voor mij een trigger, een confrontatie elke keer dat ik nog een chronische ziekte heb. De prednison gebruik ik vanwege een ernstig astma. Daardoor heb ik diabetes en last van chronische depressies. Daarnaast ook nog een hoge bloeddruk en cholesterol. Ik ben pas 43 en heb enorme moeite om dit allemaal te accepteren. Maar goed mijn bloedsuikers gaan regelmatig door het dak en dus wil ik alles proberen. Sinds juli van dit jaar gebruik ik ozempic. Als eerste merkte ik dat ik verschrikkelijk misselijk werd. Oke dat was lastig, maar ik zag de positieve kant ervan in. Misselijk is niet eten, is afvallen en betere bloedsuikers. Daarna kwamen de minder charmante bijwerkingen zoals winderigheid en boeren. En toen werd ik duizelig, niet normaal. Ik lag de hele dag in bed omdat ik bang was te vallen. Bij de huisarts geweest. Die dacht dat het psychisch was. Oke wat rustgevends gekregen en nog meer rust genomen. Ondertussen vrolijk door met het opbouwschema van de ozempic en ik werd steeds duizeliger. Ik terug naar de huisarts want ik wilde dat er onderzoek naar de duizeligheid gedaan werd. Maar nee hij was duidelijk. Het was psychisch en het zou vanzelf wel overgaan. Ik was ten einde raad. Ik weet niet waarom maar besloot de bijsluiter van de ozempic maar eens te raadplegen. En wat schetste mijn verbazing! Een groot deel van de mensen heeft last van duizeligheid. Ik was zo blij, mijn klachten konden worden verklaard. Inmiddels zijn we een paar maanden verder. Ik zit op 1 en heb geen last meer van duizeligheid. Ook niet van de misselijkheid, ik heb alleen nog wat last van winderigheid.
  Nu is het wel zo dat ik in het begin 7 kilo ben afgevallen. Ik helemaal blij, maar dat was maar van korte duur. Er is zo’n 2 kilo bij. Ik was ook niet erg van het goed controleren van mijn bloedsuikers maar ben dat nu wel gaan doen omdat ik verwachte dat ze niet goed zouden zijn. En dat klopt. Mijn waardes waren nog steeds erg hoog. Boven de 20 nuchter en regelmatig gaf de meter hi aan. Ik heb de Lantus dus flink op moeten hogen, waardoor ik meer honger krijg en meer eet en weer aankom. Ik ben ook weer begonnen met novorapid. Mag eigenlijk niet van de zorgverzekeraar maar je moet toch wat. Al met al is het dus een lang verhaal. De bijwerkingen gaan over, maar kennelijk de werking ook?
  Groeten Daniëlle

  • josmal
   Bijdrager

   hoi Daniëlle

   laatste wat je zeg ben ik ook bang voor. Ik heb op dit moment nog pomp therapie samen met ozempic. Ik heb van de week gesprek gehad met de verpleegkundig,e want ze wilt als de ozempic verhoogd wordt naar 0,5 dat ik van de pomp af ga terwijl ik nu nog ongeveer 160eh spuit via mijn pomp. Dit wilt ze vervangen door een lang werkende insuline. Ik ben bezorgd dat als ik straks mijn pomp therapie stop en ozempic is niet de uitkomst dat de verzekeraar moeilijk gaat doen, want het mag niet samen, wat ik niet begrijp. Stel dat je door ozempic inderdaad de helft minder gaat spuiten, scheelt dat ook geld en zo’n lang werkende insuline kost ook geld. Nu zullen jullie denken: het is toch fijn dat je van de pomp af komt? Maar punt is ik heb ook een sensor waardoor de hele dag mijn waarde afleesbaar zijn en bij te laag stopt hij automatisch met de toediening. Bij te hoog geeft hij een signaal af. Daardoor was ik erg stabiel geworden. Enigste wat niet goed ging was dat ik niet kon afvallen door de vele insuline en vele medicijnen die ik gebruik voor ander ziekten. Ik volg ook al heel lang een koolhydraatarm dieet. Vandaag was ik ook erg onstabiel.
   Zat uren op waarde 19. Weinig gegeten dus daar kan het niet aan liggen en op dat moment is het fijn dat het via de pomp gaat, dan kan je het continue bij regelen. Maar moet er bij zeggen dat ik pas 0,25 heb. Je wordt er wel onzeker van moet ik zeggen, omdat je niet goed weet waar het schip strand. Maar omdat het zo kort is houd ik vol.

 • Maryan
  Bijdrager

  Goedemorgen, ik ben op 26 oktober begonnen met de injectie 0.25. Nog niet echt bijwerkingen ervaren. Éénmaal wat misselijk geweest, nadat ik teveel gegeten had. Maar daar houd ik nu rekening mee. Zaterdagavond de tweede injectie genomen en het gaat goed. Mijn nuchtere suiker was vanochtend 6.9. Nogal een verschil met de 9.5/10.0 die ik normaal had. Daarnaast slik ik 3 x daags Metformine 500. Ben inmiddels lid geworden van een nederlands/belgische groep op Facebook waar veel mensen lid zijn die ook Ozempic gebruiken. Dat, samen met jullie reacties geven een prettig gevoel. Fijn om jullie ervaringen te lezen.

 • bianca44
  Bijdrager

  Ik ben nu 4 dagen bezig met ozempic. Mijn waardes gaan de goede kant op, ook ben ik de eerste dag erg misselijk geweest en heb ik in de nacht over gegeven. Vrijdag nog iets misselijk, maar daarna ging het beter. Inmiddels is er ook 3,5 kilo af.

 • mol1402
  Bijdrager

  Maryan, welke facebookgroep is dat?
  Mijn dokter wilt dat ik overstap naar Victoza, iemand daar ervaring mee?
  Ik stap niet graag over, hou niet van verandering en de Ozempic begon net te wennen…

 • Diabeet69
  Bijdrager

  Goede middag lotgenoten

  Vanmorgen ben ik gebeld door de apotheker wat betreft de hoeveelheid vloeistof die overblijft in de prikpen.
  Volgens de fabrikant klopt het dat er vloeistof overblijft, het zou te duur zijn om een prikpen te maken voor de 0.25 dosis waar precies dat in zit voor 4 x prikken.
  Waarschijnlijk dat er in de 0.5 minder overblijft, misschien dat er onder jullie 0.5 gebruikers zijn die dat kunnen bevestigen ?

 • Omdat het Diabetes Trefpunt onderdeel van Diabetesvereniging Nederland is, zijn wij genoodzaakt als het om geneesmiddelen gaat de gebruikers (van het Trefpunt, niet van het geneesmiddel :-)) te wijzen op de stofnaam en tot welke groep dit geneesmiddel behoort:

  Ozempic is de merknaam voor semaglutide, bestemd voor type 2 DM en deze stof behoort tot de klasse glucagonachtigepeptide-1 (GLP-1) agonisten.

  Verder verwijzen we jullie door naar de bijsluiter en je eigen zorgverlener voor vragen die specifiek voor dit middel zijn.

 • josmal
  Bijdrager

  Hoi diabeet69,

  bedankt dat je dit bericht wilde delen weet ik ook dat het klopt.

 • josmal
  Bijdrager

  het is erg rustig geworden na de opmerkingen DVN!!
  wat ik erg raar vond ik meende toch dat dit soort forums bedoeld zijn om ervaringen uit te wisselen maar waarschijnlijk mag het niet van de GLP1 fabrikanten jammer dat DVN de oren hier na laat hangen en dan die opmerking kijk in de bijsluiter heel apart
  dit wilde ik toch even kwijt gelukkig is er een facebook site waar we wel ons verhaal kwijt kunnen.

  mvg josmal

 • Diabeet69
  Bijdrager

  Hallo josmal

  lees de huisregels van DVN hier onderaan deze site.

  Citaat.
  Diabetes trefpunt voor iedereen.
  Wil je je eigen kennis en ervaring delen ? graag natuurlijk. Maak dan een account aan.

  Ik vraag me dan ook af waarom de moderator ons verwijst naar de bijsluiter ? Daar hij onszelf vraagt ervaringen graag te delen.
  Want wie anders kan er meer vertellen over de ervaringen en bijwerkingen van dit medicijn dan de gebruiker zelf ?

 • Diabeet69
  Bijdrager

  Hallo lotgenoten

  Op 7/11 begonnen met 0.5 Ozempic en nog geen enkele bijwerking gemerkt.
  Mijn bloedsuikerwaarden zijn weer iets gestegen, ik had vanmorgen nuchter 14.4 mmol dus daar zit weinig verbetering in tot nu toe. Jammer want ik had verbetering verwacht helaas.
  In de eerste twee weken van de 0.25 was ik drie kg afgevallen en dat is nog steeds zo.
  Volgens de diabetesverpleegkundige zou vanaf nu e.e.a gaan veranderen. Ik hoop dat hij gelijk krijgt.

  • josmal
   Bijdrager

   Hoi,

   Ik ga nu de 4e week in, ook ik heb nog steeds regelmatig hoge suiker waardes, tot nu toe vind ik het tegenvallen.
   Wel 4 kilo kwijt maar ook flinke bijwerkingen; super misselijk, erg moe en verhoogde hartslag vooral de laatste 2 weken. Vanmorgen diabetes verpleegkundige gesproken, vind dat ze erg makkelijk denkt over de bijwerkingen. Haar voorstel was om het al te verhogen naar 0,50 glp1. Heb gezegd dat ik dit nog niet ga doen met zulke bijwerkingen. Ook het gekke is dat mijn hartslag een stuk hoger ligt en dat vind ik eng i.v.m. hartfalen. Heb juist medicijnen gekregen om mijn hartslag te verlagen zodat het hart effectiever werkt in mijn geval.

 • Diabeet69
  Bijdrager

  josmal

  Je schrijft al eerder dat je als kind al last had van hartfalen en daarvoor behandeld wordt.
  ik zou dit met m’n cardioloog overleggen.
  Bel gewoon de cardiologie en leg uit wat je ervaart, zij zullen dit aan je cardioloog doorgeven en als die het nodig vindt dat je gezien moet worden dan nodigt die je wel uit. Je huisarts raadplegen kan ook.
  Want met angst rondlopen of mijn hart dit wel aankan is ook niet bevorderlijk.

 • Diabeet69
  Bijdrager

  Hoi lotgenoten

  Op 14/11 heb ik inmiddels m’n 6e spuit gezet 0.5 Ozempic, mijn bloedwaarden zijn iets gezakt nu 13.7 mmol.
  Niet echt iets om vrolijk van te worden ’t gaat tergend langzaam omlaag.
  Ik persoonlijk vind dat ze me te lang laten lopen met een te hoge suikerwaarde, ik heb nog voor 10 weken 0.5 in voorraad.
  ik moet over 3 weken terug naar de internist, ik denk dat als de waardes niet verder gezakt zijn ik zal moeten stoppen met dit medicijn, dit was mij ook verteld in het begin.
  Zou dit niet het beoogde resultaat brengen dan zou ik met insuline verder moeten.

  Ik heb weinig bijwerkingen gehad met de 0.5 alleen direct na het zetten van de prik wat jeuk de eerste uren waardoor ik slecht in slaap kwam.
  Ben ook 1 kg afgevallen de laatste 2 weken dus in totaal nu 4 kg kwijt.

  • W.O.
   Bijdrager

   Hallo diabeet69,

   Ik kan uiteraard alleen voor mijzelf spreken, maar Ozempic bevalt mij goed. Mijn suikerwaarden zijn prima als ik niet echt zondig. Heb enkele vervelende bijwerkingen gehad zoals; lichte buikpijn, rare smaak in de mond en heel af en toe stinken uit de hals/mond. Winderigheid. Dit is nu na ongeveer 6 maanden bijna niet meer aan de orde.
   Overleg met je suikertante/diabetes consulent hierover en ik denk dat je dan goede resultaten behaalt.
   NB Afgelopen week verjaardag gehad en enkele Bokbiertjes gedronken, waarde was ’s ochtends 15.5. Heb wel eens hoger gehad. (Dit is o.a. zondigen)
   Succes!!
   Trouwens voor 10 weken 0.5 Ozempic lijkt mij weinig, ik moet 1 x 0.5 per week spuiten. Dat doe ik op maandag ochtend direct na het opstaan en bloedsuiker meten.

   Groetjes,

   W.O.

  • Maryan
   Bijdrager

   Ik krijg van mijn diabetesverpleegkundige maar voor vier weken Ozempic mee. Dus 4 weken 0.25, daarna 4 weken 0.5. Daar begin ik dan a.s. zondag mee. Het wordt ook geadviseerd om na 4 weken op een verhoogde dosis over te stappen. Ik zou even telefonisch contact opnemen met internist of huisarts. Mijn nuchtere suikerwaarde is gezakt van 10 naar 6.8 en ben 4 kilo gewicht verloren. Voel me fitter. Heb erg veel aan de Facebook pagina van Ozempic met betrekking tot ervaringen van anderen. https://www.facebook.com/search/top/?q=ozempic%20nederland%2Fbelgi%C3%AB&epa=SEARCH_BOX

 • Diabeet69
  Bijdrager

  Hallo W.O.

  Ik prik ook 1x per week 0.5
  Wat betreft de voorraad van 10 weken, kan zijn dat ze daarna overstappen op 1.0 maar elke dag met een te hoge suikerwaarde kan niet goed zijn.
  En zondigen met eten en drinken doe ik ook niet, misschien dat dit medicijn niet bij iedereen aanslaat zoals verwacht.
  Voordat ik met Ozempic begon gebruikte ik 3xd metformine 850 mg en dat ging jaren goed, maar nu ze gezien hebben dat m’n nieren snel achteruit gegaan zijn moest ik meteen stoppen met metformine en moest ik overstappen
  op Gliclazide 3xd 80 mg, maar dat deed ook niks, dus ging mijn bloedsuikerwaarde steeds verder omhoog.

  Volgens de internist zou insuline er voor zorgen dat ik in gewicht zou toenemen, dus bleef er niks anders over dan ozempic, en als dat ook niet gaat helpen dan moet ik toch insuline gaan gebruiken zo vertelde ze mij.
  Maar ik heb nog 3 weken voor ik bij de internist kom.

 • Diabeet69
  Bijdrager

  Goedemorgen lotgenoten

  Gisteravond m’n 3e 0,5 gespoten en vanmorgen bloedwaarde gemeten, er zit progressie in: 11.1 mmol.
  Heb nu in totaal 4 x 0,25 en 3 x 0,5 geprikt en nog geen noemenswaardige bijwerkingen gevoeld.
  Het schijnt een flinke tijd nodig te hebben om resultaat te boeken zo merk ik. Hopelijk zit ik volgende week onder de 10 mmol.

 • john.h
  Bijdrager

  Hallo allemaal, ik heb deze week voor de eerste maal 0,5 gespoten. Wat ik raar vind dat ik zie dat in Nederland iedereen met 0.25 begint voor 4 weken. Hier in Spanje gelijk 0,5. De informatie in Spanje is niet zo heel goed, dus ik heb enkele vragen aan jullie:
  – hoe lang duurt het voordat je je suiker ziet zakken? Is dat direct na de eerste spuit, of gaat er een tijd overeen. Ik moet pas 20 februari terug komen bij de dokter, is dat niet erg laat voor een beginnende spuiter? Moet zeggen dat ik niet misselijk ben van de eerste spuit zoals ik van velen hoor. Groetjes john

 • Maryan
  Bijdrager

  Ben hier begonnen inderdaad met .25. Geen problemen mee gehad.Een enkele keer een beetje misselijk, maar dat kwam omdat ik te vet gegeten had. Nu laatste week .5 en a.s. zondag beginnen met 1.0. Heel benieuwd. Suikerwaarde daalde al heel snel, binnen een paar dagen, naar rond de 7.5. Inmiddels nuchter op 6.2. Er is ook een Facebookpagina waar mensen hun ervaringen delen. https://www.facebook.com/search/top/?q=ozempic%20nederland%2Fbelgi%C3%AB&epa=SEARCH_BOX
  Misschien kun je daar iets meer lezen.
  Succes!

 • Diabeet69
  Bijdrager

  Hallo lotgenoten

  Deze morgen heb ik weer een meting gedaan 12,8 mmol, dus een stijging van 1,7 mmol.
  Vanavond zet ik m’n 7e 0.5 Ozempic.

  Ik heb nog 5 weken te gaan dan ben ik door mijn voorraad van de 0.5 heen, ik denk dat dit middel voor mij niet gaat brengen wat er van verwacht word.
  Vorige week bij de internist geweest en ze vertelde mij, we zijn nog niet daar waar zijn moeten gewoon doorgaan met dit medicijn.
  Misschien dat ik dan nog de 1,0 moet gaan prikken dat hoor ik dan wel.
  Nog geen bijwerkingen gevoeld dus wat dat betreft heb ik wel veel geluk gehad.

  Fijne feestdagen allemaal.
  Diabeet69

 • Xanadu
  Bijdrager

  Hallo allemaal.

  Ik ben op Zondag 24-11 begonnen met 0.25mg Ozempic. Vanaf 22-12 ben ik over gegaan op 0.50mg.
  Ik ervaar geen bijwerkingen. Wél was gister voor het slapen de meting 6.0. Terwijl ik ‘normaal’ om die tijd rond de 11-15 zit.
  De hoofdpijn die ik op dat moment had, kwam mogelijk doordat mijn bloedsuiker op dat moment voor mijn doen erg laag was.
  Vanmorgen was de nuchtermeting 7.7, waar ik gewoonlijk rond de 10 zit. M.i. begint de Ozempic te werken.
  Ik eet minder dan gewoonlijk, minder trek. Of ik afgevallen ben weet ik niet. Ik merk het nog niet aan mijn kleding in ieder geval. Ik heb geen weegschaal in mijn bezit, dus de eerstvolgende keer zal ik het wel van de verpleegkundige horen :-)

  Fijn om hier mee te kunnen lezen naar de ervaringen. Ik heb me gelijk aangemeld voor de facebookpagina. Bedankt voor de tip.

 • Luc15
  Bijdrager

  Beste, gebruik eenmaal per week OZEMPIC 1mg mijn bijwerkingen zijn misselijkheid en soms braken, ook heb ik uitslag op mijn wang en aan het oor wat vervelend is. Woog 110kg en het gewicht is nu 102 kg
  Beste groeten LG

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.