Forums / Ouder van een kind / Parent2Parent

Parent2Parent
Bijdrager

Parent2Parent

Parent2Parent, voor en door ouders van een een zorgintensiever kind

Als je kind een handicap, chronische aandoening of ziekte heeft, komt er veel op je af. Je gaat op zoek naar informatie, hoe regel je de zorg voor je kind. Steun van ervaringsdeskundige ouders die ‘jouw pad’ al een stuk gelopen hebben, is dan heel belangrijk. Parent2Parent steunt ouders door hen te matchen met supportouders.

De supportouder biedt niet alleen praktische ervaring, maar ook emotionele ondersteuning en een luisterend oor. Deze ouder heeft hiervoor een training gevolgd. Een coördinator maakt een match tussen vraag- en supportouders op basis van vraag en overeenkomstige ervaring. Hierna neemt de supportouder zo snel mogelijk telefonisch contact op met de vraagouders. Zo brengt Parent2Parent vraag en ervaring bij elkaar.

Landelijk netwerk
Parent2Parent werkt aan een landelijk netwerk van opgeleide ervaringsdeskundige supportouders waaraan “vraagouders” hun vragen kunnen stellen. Zo kunnen bijvoorbeeld ouders die net weten dat hun kind meervoudig complex gehandicapt is en/of ouders die voor het eerst een persoonsgebonden budget (PGB) willen aanvragen bij Parent2Parent terecht. Ook voor andere vragen kan het netwerk worden ingeschakeld.

Meer informatie en aanmelden
Om Parent2Parent tot een succes te maken zijn we op zoek naar ouders die hun ervaring met een diversiteit aan aandoeningen willen inzetten voor andere ouders. Zij kunnen zich aanmelden via http://www.parent2parent.nl of via Johannes Verheijden, johannes@parent2parent.nl. Kijk voor meer informatie op http://www.parent2parent.nl . Vraagouders kunnen zich vanaf juni 2015 aanmelden.

Met steun van:
Parent2Parent is geïnspireerd op een Amerikaans initiatief. Het project is mede mogelijk gemaakt dankzij financiële ondersteuning van: VSB fonds, Johanna Kinderfonds, Skanfonds, Fonds verstandelijk gehandicapten en Revalidatiefonds.

De ondersteuning van ouders die een PGB aanvragen, verloopt in samenwerking met Per Saldo.

  • Es@dvn
    Bijdrager

    Wat een ontzettend goed idee! Ik denk dat er veel ouders baat bij kunnen hebben.
    Zelf heb ik wel kinderen, alleen hebben zij geen diabetes. Ikzelf wel, dus in dat opzicht denk ik niet dat ik jullie kan helpen. Heel veel succes, top!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.