Forums / Bewegen / Reis 6 weken naar USA

Bowie
Bijdrager

Reis 6 weken naar USA

Hoi:)

Ik ga volgende week 6 weken op reis naar Amerika!
Heb (bijna) al mijn medicijnen (pomptoebehoren, reservepomp, reserveprikset) al ingepakt.
Alleen ik heb altijd aangehouden dat insuline buiten de koelkast maar een maand houdbaar is, en ik ga 6 weken kamperen (waarvan ik ongeveer 1 week waarschijnlijk wel een koelkast kan gebruiken). Ik heb de diabetesverpleegkundige al advies gevraagd, en krijg nu voor de zekerheid een recept mee voor als ik dat daar nodig heb, maar ze wist niet zeker of dat daar dan makkelijk mee te krijgen is. Het lijkt me, aangezien ik een animas pomp heb die zelfs uit amerika komt, wel aannemelijk dat het niet zo’n probleem zal zijn.

Maar ben benieuwd of hier mensen ervaring hiermee hebben.
Hoe lang kan je de insuline nog gebruiken buiten de koelkast? (heb wel een frio tasje besteld)
En heeft iemand ervaring met insuline halen in Amerika?

Groetjes

 • JONGmetdiabetes
  Bijdrager

  Heb je oproep ook even laten delen in de besloten Facebookgroep van JONG met diabetes. Hopelijk krijg je goeie tips!

 • shanti1990
  Bijdrager

  Ik heb vorig jaar in amerika insuline moeten halen, omdat mijn insuline bevroren was in een koelkast, welke maar op halve koudheid stond. Let daar dus ook op!

  Nederlands recept heb je helaas niets aan, ik moest echt eerst naar een dokter voor een Amerikaans recept. Dokterskosten voor een kort gesprek en krijg r van recept 150 dollar. Novarapid heet daar novolog, maar is dezelfde werkzame stof. Zorg dat je van je apotheek een medicatie overzicht hebt met de werkzame stoffen erop!! Doosje novolog koste overigens rond de 500 dollar.

  Heb via de app van mijn zorgverzekeraar meteen de bonnen gedeclareerd (cz) en bij thuiskomst stond bet bedrag alweer netjes op mijn rekening. Zowel de dokterskosten als insuline.

  Ik zou gewoon voor 8 weken insuline meenemen, voldoende reserve vokr het geval een pen te heet of koud wordt dn het op verschillende plekken bewaren (desnoods verschillende plekken in je rugtas oid.. Soms wordt een beoaald gedeelte warmer). Leg dus ook niet alles jn een koelkast zoals ik deed, ik had alleen nog de pen in mijn tas en daar zat nog voor een dag of 2 insuline in ;-) Frio tasjes en een medicatie overzicht met werkzame stoffen. Als na 5 weken blijkt dat je insuline inderdaad niet meer goed werkt, dan pas nieuwe halen. Zolang de insuline niet te koud of te heet is geweest heb je best kans dat hij nog gewoon werkt, scheelt je een hoop kosten en gedoe.

 • DrentscheAa
  Bijdrager

  Je zou eventueel ook op Amerikaanse fora (bijv. Diabetes Daily of TuDiabetes) om informatie en tips kunnen vragen. Daar weet men misschien waar je Novolog het beste kunt halen.

 • petermulder1989
  Bijdrager

  6 weken zonder koelkast houd de insuline wel vol. Ik heb voor mijn werk veel in het buiteland gezeten [periodes tot 8 weken] en had lang niet altijd de mogelijkheid om de insuline in een koelkast te kunnen bewaren. Dus bleef het in mijn koffer liggen [ook in landen waar het in de zomermaanden ruim boven de 40 graden werd en in de huisje waar we zaten de airco het niet onder de 25 graden kreeg] en ik heb nooit problemen gehad dat de insuline niet of slechter ging werken.

 • Bowie
  Bijdrager

  ow wauw, denk dat ik dan inderdaad maar afwacht, goed om te weten dat de insuline wel langer houdbaar is:)

  bedankt voor de tips!

  ga het inderdaad wel een beetje verpreiden, en als het nodig is op een amerikaans forum advies vragen had ik ook miet zo snel bedacht maar lijkt me een inderdaad wel een goed idee!

  • shanti1990
   Bijdrager

   Even aanvulling erop: het is gewoon bij iedere pharmacy (apotheek) te krijgen. Losse pharmacies maar ook die in CVS etc. Er zit tussen pharamcies wel wat prijsverschil en je zou de dokter ook nog om een coupon kunnen vragen. Ik had stomtoevallig een arts met zelf ook type 1, dus die ging meteen voor me kijken welke pharmacies er op onze route zaten (we waren en route) en welke het goedkoopste was + waar ze coupons voor kon krijgen. Kreeg het natuurlijk wel terug van verzekering, maar ach die vinden het ook fijn als je wat bespaart toch ;-)

   Noteer ook even goed alle telefoonnummers etc van je reisverzekering en verzekering. Reisverzekering zet je door naar de noodcentrale en die gaven bij mij aan probeer het eerst ter plekke via een dokter en als dat niet lukt maken wij een dossier voor je aan en gaan we je helpen. Maar dat was dus niet nodig :) Overigens alles gewoon via zorgverzekeraar vergoedt gekregen, ook al was de insuline veeeeeel duurder dan in NL.

   Zou van te voren wel even checken welke insuline je gebruikt en hoe het daar heet. Novorapid heet daar dus novolog, andere soorten geen idee. Check dus ter plekke ook even de werkzame stof dubbel adhv je medicatielijst van de apotheek!

 • rjwa
  Bijdrager

  Misschien mosterd na de maaltijd.
  Ik heb twee jaar geleden 6 weken gefietst en gekampeerd door Canada/VS en mijn insuline gewoon buiten de koelkast bewaard: no problems. Wel heb ik de insulin op 2 verscjhillende plaatsen bewaard. De werking zal misschien paar ‘procent’ gedaald zijn maar dat is verwaarloosbaar als je ziet wat je op een dag doet.
  Hopelijk heb je een goeie vakantie gehad!

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.