Forums / Onderzoek / respondenten met type 2 en moeite met innemen van medicatie gezocht

GevraagdaanDVN
Moderator

respondenten met type 2 en moeite met innemen van medicatie gezocht

Volhouden; dat is het thema van de Diabc in december! Verschillende mensen vertellen daarin hun verhalen over volhouden of zoals de zorgverleners dat zeggen therapietrouw.
De stichting bevordering therapietrouw is heel benieuwd naar jullie verhalen: hoe houden jullie vol en wat/wie zou jullie kunnen helpen. Vandaar dat wij als DVN dit onderzoek steunen.

Dank, Angela de Rooij
relatiebeheerder DVN

De Nederlandse Diabetes Federatie en Stichting Bevordering Therapietrouw hebben, in samenwerking met Diabetesvereniging Nederland, een aanpak ontwikkeld waarmee patiënten worden geholpen bij het volgen van hun therapie. Dit doen wij door een persoonlijk intake-gesprek met de patiënt waarbij wordt gevraagd naar zijn of haar zorgbehoefte, slimme software die de patiënt ondersteunt en een behoefte‐gestuurd online patiëntennetwerk. Hierdoor kan de zorg voor elke patiënt op maat worden ingericht.
De aanpak is nog volop in ontwikkeling, en kan alleen succesvol en effectief zijn als deze plaatsvindt in nauwe samenwerking met patiënten zelf. Uitgangspunt is dat het product moet voldoen aan precies datgene waaraan zij behoefte hebben. Voor de verdere ontwikkeling en het wetenschappelijke testen van deze methodiek, is het belangrijk dat patiënten met diabetes type 2 reeds in een vroeg stadium hierbij worden betrokken. Daarom komen wij graag in contact met patiënten die op vrijwillige basis participeren in
1) Interviews ten behoeve van het verdere ontwerp en
2) Bereid zijn deel te nemen aan de testfase.
De testfase wordt wetenschappelijk begeleid door het Verwey-Jonker Instituut.

Wie vragen wij?
Wij zijn op zoek naar mensen met diabetes type 2 die moeite hebben met de vele eisen die diabetes dagelijks stelt. Bijvoorbeeld doordat het niet iedere dag lukt om de medicijnen in te nemen.

Wat vragen wij?
Wij vragen een gesprek van ongeveer een uur, telefonisch of op een locatie van jouw keuze. Tijdens dat gesprek bespreken we jouw ervaringen met de therapie, en hoe jij het beste geholpen kan worden.
Na het gesprek volgt de testfase, waar we jou via slimme software ondersteunen met het dagelijks innemen van de medicijnen.
Meedoen aan de testfase is altijd op vrijwillige basis. Dat betekent dat je er ook op ieder moment mee kunt stoppen als je dat wilt. Wat bieden wij? De mogelijkheid om bij te dragen aan de ontwikkeling van een zelfmanagement platform voor mensen met diabetes. Uiteraard staat daar een beloning tegenover. En ben jij straks één van de eersten die deze innovatieve techniek kan gaan gebruiken. Doe jij graag mee of wil je meer informatie? Kijk dan op onze website of stuur een bericht naar julius@stichtingbt.nl. Website: http://www.stichtingbt.nl. Of bel naar 06 15 36 14 70

  • JoalBetes
    Bijdrager

    Waarom specifiek type 2 diabetici?

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.