Forums / Lichamelijke complicaties / schimmelinfecties..

schimmelinfecties..

Hoi .. beetje TMI of intieme vraag…

Dit is inmiddels nacht 6!!!!!
Mijn suiker is zoals gebruikelijk aan het flippen omdat het weer die tijd van de maand wordt. Niks geks op zich… Nu heb ik ongeveer 1.5 jaar terug een serieuze schimmel infectie gehad dat ik het zelf door had (eerdere was met me diagnose en toen hebben ze me gewoon medicijnen gegeven voor van al dat soort dingen) … en tussendoor heb ik het vaker bijna gehad maar kreeg ik op tijd het onder controle en had ik een hele fijne creme ontdekt…. ik sukkel al 4 jaar met me suiker op pijl te krijgen..maar nu lig ik bijna gillend en schreeuwend van de pijn daar beneden in bed…en nu wil ik serieus weten of het mogelijk is om zo schaamlip correctie te krijgen en dat die vergoed wordt op grond van gevolg van diabetes…want ben het zo zat om constant die jeuk en pijn te hebben daar… me seksleven is er door om zeep inmiddels en merk dat ik dingen vermijd om er maar geen ‘last’ van te hebben inclusief kleding die ik graag droeg niet meer te doen…ongemak oké maar dit gaat overheersen… overdag ben ik niks waard doordat ik ’s nachts niet kan slapen.. en ik ben geen mietje of kleinzerig.. verre van maar dit is een pijn daar kan ik niet mee overweg…. heb al van die creme’s en pilletjes maar wil gewoon er vanaf geen tijdelijke fix… ik draag enkel katoen elke dag schoon, was/koel 4x per dag en als ik ff kan vermijd ik wc papier en gebruik hydrofiel luiers (thuis en spoel die grondig uit na gebruik) of natte doekjes wc papier
draag enkel nog harembroeken,jogging broeken met laag kruis, rokken of oude skate broeken( i.v.m. laag kruis),verder vermijd ik zeep en zo daar als de pest,scheerschuim ook..

HEELLUUPPP

Wie heeft de gouden tip ???

 • M.vanHoorn
  Bijdrager

  O jee, wat ontzettend balen.
  Een gouden tip heb ik niet, maar wil je wel een tip geven.
  Je weet waarschijnlijk wel dat je door hoge waardes veel meer kans op schimmelinfecties hebt.
  Je schrijft ook:’omdat het weer de tijd van de maand wordt’. Bedoel je vlak voor je menstruatie?
  Dan zou je eventueel ervoor kunnen kiezen om niet meer ongesteld te worden.
  (pil doorslikken of andere methodes). Voor ik hier heel veel commentaar op ga krijgen; de nood is hoog, dus is het het overwegen waard.
  Ik zou je en bezoek aan de gynaecoloog aanraden.
  Het is ook mogelijk dat je niet alleen een schimmelinfectie hebt, maar ook Lichen Sclerosus. (L.S.)
  Ik wil je natuurlijk niks ‘aanpraten’, maar het is een mogelijkheid.
  Kijk even op internet of je meer symptomen hebt. (o.a. witte vlekken, sneetjes, gevoel van in brand staan).
  Er is ook een Facebookgroep Stichting Lichen Sclerosus.
  En het afvegen met vochtig w.c. papier, dat zou ik niet doen.
  Dan beter een hydrofiel washandje alleen met water.
  Sterkte!

  • hoi,

   ja het is dat die hormonen van anticonceptie me suiker en lichaam zo door de war gooide dat ik er ziek van werd en heelll snel overprikkeld dus ik ben op aanraden van de dokter (ha en internist) overal mee gestop (behalve zijn regenjas) en al die bij kwalen zijn gestopt en heb klein beetje meer vat op me suiker gekregen …. het is zodra me suiker flipt heb ik daar prijs en me suikerwaardes zoals bij veel vrouwen maken rare stuipen zo vlak voor de menstuatie. ik ga binnenkort al eens langs een gynecoloog om ook te checken of alles inmiddels weer naar behoren werkt aangezien laatste keer daar ik me hormoon staafje nog had. om te zien of me bekenbodem instabiliteit weer weg is en ja de pijpleidingen schoon zijn om het maar ff crue te zeggen…en de wc papier doekies is alleen als ik niet thuis ben en aangezien ik werk ongeschikt ben voorlopig met alle touren die me lijf gemaakt heeft laatste 1.5 jaar ben ik meer thuis als iets anders.. maar dank voor die andere naam iniedergeval ga zeker eens nazoeken..ervaring leert me al dat ze vaak niet alle opties vertellen tegen me. dank u

 • Ben42
  Bijdrager

  Bij een doktersbezoek werd mij afgeraden om natte doekjes en zeep te gebruiken. Zeg maar het werd mij eigenlijk verboden. Toen 10 washandjes gekocht (en gereserveerd) voor die functie en die alleen met water gebruikt. En ook nog een Föhn gekocht voor het drogen, eentje waarbij je de warmte goed kunt regelen en uitzetten.

  Sterkte,
  Ben

 • Markpompje
  Bijdrager

  idd wegblijven van vochtige doekjes, daarmee lijkt het even weg maar ‘foute’ bacterien voelen zich heel fijn in het vochtige wat van de doekjes afkomt wat het enkel maar veregert.

  ik had namelijk hetzelfde effect met voetschimmel waar wij als diabeten ook gevoelig voor zijn, nadat de doctor mij gewaarschuwd had dat het in stand gehouden werd door de vochtige doekjes ben ik daar direct mee gestopt en verbeterde het pas(langzaam).

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.