Forums / Lichamelijke complicaties / Seksualiteit en diabetes

IngeOlivier
Moderator

Seksualiteit en diabetes

Hoi mede-mensen-met-diabetes!

Binnenkort mag ik op een DVN-symposium voor zorgverleners als ‘diabeet in het wild’ duidelijk maken wat ik van mijn behandelaar zou willen of verwacht. Er zijn verschillende onderwerpen en verschillende collega’s gaan daar hun visie en ervaringen over delen. Mij is gevraagd te praten over seksualiteit. Nou, prima. Seks is een van de leukste bijzaken in het leven, dus ik heb ja gezegd. Ik krijg de tijd tijdens de presentatie van een seksuoloog (dr Cobi Reisman) om 120 internisten en diabetesverpleegkundigen duidelijk te maken welke invloed diabetes op mijn seks heeft en andersom.

Nu heb ik al best veel inspiratie, maar ik denk dat als ik nog wat ervaringen van anderen mee kan nemen in mijn betoog, dat dat een mooie aanvulling kan zijn. Heb jij dingen die je tussen de oren van zorgprofessionals wilt krijgen op het gebied van seks en diabetes? Laat het me hieronder even weten!

Groetjes
Inge

Tags: 

 • Elly
  Bijdrager

  Inge, misschien wat aandacht voor diabetes complicaties, zoals neuropathie. Vaak overheerst de pijn, en dan is seks niet te doen. Of de huid is zó overgevoelig dat van aanraken zelfs niets kan komen. En dan wordt praten belangrijk en er samen uit komen nog belangrijker!

 • IngeOlivier
  Moderator

  Bedankt, Elly, neem ik mee!

 • 6feet10
  Bijdrager

  Over seksualiteit praten is voor veel artsen nog steeds moeilijk en meerdere malen meegemaakt en ook door “lotgenoten” en man dat je binnen 2 minuten recept viagra/cialis krijgt en je zo wordt afgescheept om maar niet verder te hoeven praten. Terwijl er zoveel meer aan de hand is ………!

  Groetend 6feet10

 • IngeOlivier
  Moderator

  Dank je wel, 6feet10. Als vrouw heb ik die ervaring niet, maar als man lijkt me dat wel heel vervelend inderdaad. Er wordt dan niet stilgestaan bij de emoties, andere mogelijkheden of oorzaken. Zou ik wel over geïnformeerd willen worden!
  Nog andere suggesties?

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.