Forums / Oproepen / slecht instellen

mirrie78
Bijdrager

slecht instellen

hoi hoi

Mijn naam is Miriam en ik heb een partner met diabetes.
Hij heeft dit vanaf zijn 17e en is nu bijna 40.
Al die jaren loopt hij al te vechten hiermee. De artsen krijgen hem niet goed ingesteld. Hij gaat van ziekenhuis naar ziekenhuis.
Mede doordat hij niet te stellen is, heeft hij neuropathie en nu sinds 2 jaar een frosen shoulder. Voor de neuropathie kreeg hij een spierverslapper, wat ik al niet begreep, en het enige wat hij deed was slapen. Ik ben toen zelf op zoek gegaan naar andere medicatie, omdat de huisarts toen zei dat dat het enige middel was.
Nu heeft hij dus andere medicatie hiervoor en deze werken beter als die andere.

Maar nu zit hij dus met een frosen shoulder en in het ziekenhuis zeggen ze dat ze uitbehandeld zijn. Hij heeft fysio gehad wat zou moeten helpen, maar helaas werkt dat dus niet. Ze roepen nu dat hij een andere vorm moet krijgen maar dat kost dus 1100 euro en dat vergoedt de verzekering niet, dus zijn ze uitbehandeld. Ik snap daar echt de ballen van en ben nu zelf op onderzoek uit gegaan naar wat hiervoor nog gedaan zou kunnen worden.
Ook ben ik op zoek naar specialisten buiten het ziekenhuis die echt helemaal naar mijn partner kijken en samen met hem kunnen gaan onderzoeken hoe ze hem wel kunnen gaan instellen.
Hij spuit nu al jaren en zo’n regelkastje werkt helaas niet.
Heeft er iemand tips waar we eventueel zouden kunnen kijken voor zowel het goed in kunnen stellen van zijn eventuele insuline of heel iets anders en voor zijn frosen shoulder?
Alvast bedankt
Groetjes van Miriam

 • Elly
  Bijdrager

  Ik heb al 30 jaar neuropathie + frozen shoulders. De laatste kan je insmeren met een goede sportcreme, zelf gebruik ik Kytta Salbe, maar die is alleen via Amazon te koop.

  Tegen alle verdere klachten heb ik al jaren acupuntuur, (neuropathie.nu) en slik ik supplementen. Alfa Liponzuur is erg goed. Ik slik een vrij hoge dosis, maar dat is voor iedereen verschillend.
  De diabetes instelling valt echt onder de reguliere artsen. Dat kan nu eenmaal niet anders. Maar als er minder last is van de pijn van de neuropathie, wordt meestal de bloedsuiker ook beter. En misschoen kan een diëtiste wat bereiken.

 • Milly
  Bijdrager

  Ook ik heb ben meer dan 30 jaar diabeet, ook bekend met neuropathie frosen shoulder en meer gewrichts klachten. limited joint mobility is de naam, misschien is dat wat bij u man ook aan de hand is. En net zo lang zoeken totdat u een goede fysiotherapeut gevonden heeft.

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.