Forums / Nieuw met diabetes / Snelwerkende insuline verbeteren bloedsuikerspiegel

ananas
Bijdrager

Snelwerkende insuline verbeteren bloedsuikerspiegel

Hoi allen, mijn eerste keer op het forum. Ik heb bijna een jaar geleden T1D gekregen en hb1ac waarden zijn sinds de behandeling goed (net onder de 7), maar de laatste tijd frustreren de bloedsuiker pieken mij na het eten van koolhydraten (met name lunch/brood). Heeft iemand tips dit te verbeteren? Ik spuit Apidra in buikwand, wat na 10-20 min zou moeten werken maar ik heb het idee dat het veel langer duurt… Sinds kort zie ik alle pieken op freestyle libre scherm. Ik zou graag een wat rechtlijniger beeld zien, maar het is ook te lastig een half uur van te voren te spuiten omdat ik soms niet precies wat en wanneer ik ga eten. Zijn er nog sneller werkende insulines of betere plekken op het lichaam om te spuiten?
Ik hoor graag van jullie.

 • Gottfried
  Bijdrager

  Wat is “T1D”.
  Behalve dat het wellicht geheimtaal is vind ik dat je dat even uit moet leggen voor de lezer.
  Je kunt nl niet alles weten…..

  Juul ( 37 jaar diabetes al weer )

 • DrentscheAa
  Bijdrager

  T1D = Type 1 Diabetes

 • Gottfried
  Bijdrager

  Dank je.
  Oh, zeker twitter-facebook taal. Doe ik allebei niet aan.
  Ik ben van “gewoon Nederlands”.

 • Jaapie
  Bijdrager

  Volgens mij is het een algemeen geaccepteerde afkorting vanuit het Engels. Vooral op de site van jdrf wordt het veelal op deze manier geschreven. Ik neem aan dat je wel bekend bent met die organisatie? Ook de Nederlandse tak gebruikt deze afkorting. Wat dat betreft is het geen Facebook-twitter taal.

 • Jaapie
  Bijdrager

  Zullen we trouwens de topicstarter proberen te helpen met de vraag ipv ruziën over n afkorting (daar maak ik me ook schuldig aan met vorige reactie)? Ik heb zelf te weinig kennis ervan om te antwoorden anders had ik het met alle liefde gedaan.

 • DrentscheAa
  Bijdrager

  Momenteel zijn Apidra, Novorapid en Humalog de snelstwerkende soorten insuline die verkrijgbaar zijn. Ergens dit jaar komt FIASP, een extra snel werkende variant van NovoRapid, in Nederland op de markt. Wanneer weet ik niet. Mogelijk weet uw internist of diabetesverpleegkundige daar meer over.

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.