Forums / Oproepen / Sporten bij een leefstijl- en preventiecentrum

Damien1991
Bijdrager

Sporten bij een leefstijl- en preventiecentrum

Beste forumleden,

Ik vroeg mij af of er sporters onder jullie zijn die interesse hebben om te gaan sporten bij een leefstijl- en preventiecentrum. (Zowel type 1 als type 2)

Sporten bij een leefstijl- en preventiecentrum is anders dan sporten bij een sportschool. De ervaring leert helaas dat de meeste sportscholen de mensen een beetje aan hun lot overlaten tijdens het sporten, waardoor de motivatie om door te gaan vaak ontbreekt en resultaten uitblijven.

Een leefstijl en preventiecentrum is gespecialiseerd om mensen met diabetes te begeleiden bij het sporten zodat u uw resultaten beter kunt bereiken. Er wordt een speciaal schema/programma op maat gemaakt dat rekening houdt met uw eventuele klachten/blessures en daarnaast wordt er voedingsadvies gegeven. U krijgt bij uw persoonlijke beweeg/sportprogramma ondersteuning van een instructeur die gespecialiseerd is om mensen met diabetes te begeleiden.

Er zijn nu zo’n 100 leefstijl- en preventiecentra actief in Nederland en dit zullen er naar verwachting steeds meer worden omdat de markt hierom vraagt.

Ik ben momenteel bezig met een afstudeeronderzoek voor één van deze preventiecentra. Om tot een goede positionering te komen wil ik jullie vragen om een korte enquete in te vullen over uw beweeggedrag en behoeften omtrent bewegen die ongeveer 3 minuten zal duren.

De link naar de enquete is:

http://www.thesistools.com/web/?id=481547

Ik ben een student die een onafhankelijk onderzoek uitvoert. Dit bericht is er dan ook niet op gericht om reclame te maken maar puur om u te helpen bij het sporten of bewegen.

Groetjes Damiën

 • SimonW
  Bijdrager

  Er staan bevooroordeelde sturende vragen in zoals ‘wist u dat bewegen/sporten in feite een soort medicijn is’? Er zijn genoeg mensen die sporten die diabetes hebben. Dat bewegen/sporten daarbij kan helpen staat buiten kijf maar uw vraagstelling is zeker niet onafhankelijk en wijst eerder op vooringenomenheid.

 • Markpompje
  Bijdrager

  Dit is gewoon weer een van de studentjes die even snel een cijfer wil halen met een zogenaamd onderzoekje, dergelijke oproepen zouden geblokkeerd moeten worden,

 • Damien1991
  Bijdrager

  Mark, jammer van je negatieve reactie. Naast mijn onderzoek heb ik ook contact gelegd met praktijkondersteuners die bereid zijn om het leefstijl en preventiecentrum waar ik zit aan te raden aan mensen met diabetes. Bij een leefstijl- en preventiecentrum (dat onderdeel is van de Branchevereniging Fit! Vak) krijgen mensen met diabetes wel extra aandacht in tegenstelling tot de vele low-budget fitnesscentra die ons land kent. Ik ben heel begaan met sport en heb ik zeker baat bij dat mensen met diabetes zo min mogelijk last hebben van hun klachten. Ik heb voor mijn onderzoek o.a. interviews afgenomen met Bas van de Goor (die zijn eigen succesvolle foundation heeft), het diabetesfonds en verschillende praktijkondersteuners en internisten. De enquetes zijn er op gericht om de juiste positionering te bepalen voor het leefstijl- en preventiecentrum waar ik zit. De Fit! Vak brancheorganisatie waar het leefstijl- en preventiecentrum waar ik zit onderdeel van is, heeft inmiddels meer dan 100 fitnessondernemers in Nederland zover gekregen om mensen met diabetes te begeleiden met speciale programma’s.

  Ik hoop dat ik mijn onderzoek iets duidelijker heb kunnen uitleggen.
  Misschien moet je eerst eens verder kijken dan je neus lang is in plaats van meteen te roepen dat zulke oproepen geblokkeerd moeten worden…

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.