Rubendl
Bijdrager

Spuitplekken

Beste,

Ik heb soms last van spuitplekken. Heeft iemand tips om deze te verhelpen?
De algemene tips van rouleren etc. weet ik. Ik heb een pomp en ik verwissel de insulineset elke 2 dagen verspreid over 8 plekken.

Ik las dat mensen een massageapparaat hebben? Als jij/u er ook een hebt, welk model zou jij/u mij dan aanraden?

Tags: 

 • BertR
  Bijdrager

  Je zou het aantal plekken kunnen uitbreiden. Met het plaatsen van een nieuwe infuusset kom je elke twee weken weer in de buurt van een oude spuitplaats die wellicht nog niet geheel hersteld is. Zeker als een spuitplaats licht ontstoken is geweest moet je die plaats enkele weken tot maanden niet meer gebruiken.
  Een massageapparaat zal niet erg veel helpen. De snelheid waarmee weefsels herstellen verschilt van persoon tot persoon. Zeker als je vaak last hebt van licht ontstoken infuusplaatsen is uitbreiding van de infuusplekken aan te raden.

  Groet,

  Bert

 • Elly
  Bijdrager

  Er bestaan bindweefsel massage apparaatjes. Ik heb die van mij al heel lang, dus weet eigenlijk niet of ze nog in de handel zin. Maar nooit gebruiken als de huid ook maar enigszins geïrriteerd of kapot is.
  Ook zijn er fysio’s die kunnen tapen met sport tape. Bij mij heeft dat geholpen om oude plekken en kuilen in bovenbenen weer beter te krijgen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.