Forums / Medicijnen / Starten Ozempic

Jeanet
Bijdrager

Starten Ozempic

Ik ga snel starten met Ozempic. Maar wanneer spuiten jullie de Ozempic? ’s Ochtends of ’s avonds? Mijn Tresiba spuit ik altijd voordat ik naar bed ga.

 • Dinkytoy
  Bijdrager

  Hallo

  Ik ga ook binnenkort starten met Ozempic. Ik lees heel veel klachten over misselijkheid, braken etc. Is het dat waard? Ik ben al jaren aan het ‘uitproberen’ van allerlei medicijnen, dit zou moeten werken, maar als ik dan de reactie lees ..

  Merk je vooral direct na het inspuiten de bijwerkingen of is dit de hele dag/week door?

  • Doka
   Bijdrager

   Hallo,

   ik ben sinds Januari 2019 begonnen met Ozempic te spuiten. Ik heb erg veel last gehad van maagdarm klachten mijn lange termijn waarden waren 85, en ik spuit langzaam werkende insuline,plus 2 metformine en symvastine voor cholastrol
   ik moest veel overgeven en had nergens meer trek in na een week of 6 waren de bij werkingen minder maar nog wel aanwezig. Mijn bloedwaarden zijn in 3 maanden gezakt naar 63 en ik ben 10 kilo afgevallen.
   in mijn geval is het zeker de moeite waard om er mee door te gaan. Elke ochtend nu 6.7 nuchter soms iets hoger of zelfs lager. en in de avond ook gewoon mooie waarden ben een stuk fitter niet meer moe enz

 • 6feet10
  Bijdrager

  Hoi @jeanet & @dinkytoy

  Alhier de nu aanwezige info op ons forum :

  https://www.diabetestrefpunt.nl/zoeken/Ozempic

  Groetnis 6feet10

 • Dinkytoy
  Bijdrager

  Hallo,

  Ik vind het spuiten echt spannend en stel het iedere dag weer uit. Wat me het meeste bezig houd zijn de bijwerkingen. Daarom heb ik domperidon aangevraagd bij de huisarts. Dit is een middel dat de ergste randjes van de misselijkheid afhaalt en het braken zoveel mogelijk voorkomt. Maandag ophalen en dan starten. Nog steeds spannend, maar kan me nu voorbereiden (hoezo control freak). Wish me luck!!!

  Sterkte allemaal :-)
  Dinkytoy

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.