Forums / Bloedsuikerwaarden / Stijgingen vlak na insuline

Katona
Bijdrager

Stijgingen vlak na insuline

Ik ben benieuwd of meer mensen hier last van hebben.
Type 1, insulinepomp.

Standaard hoge waardes en na het nemen van een bolus insuline een daling hebben die ongeveer 30 tot 45 minuten duurt, waarna het weer gaat stijgen naar een hoger punt dan dat de bolus genomen is.
De ochtendwaardes zijn onder de 10.. De rest van de dag stijgt het 30/45 minuten na de bolus.

Hoe kan dit?

 • Frankvo
  Bijdrager

  FF praten met je DVK.

  Vraag of je meer een dual of square moet gebruiken. Laat haar ff een nieuwe kh-ratio en insuline gevoeligheid bereken en in de pomp zetten.

  Ik weet niet wat voor een pomp je hebt maar een dual is een bolus in 2 delen. Een deel direct en een deel over een bepaalde tijd. Een Square bolus is een bolus die over een bepaalde tijd is verdeeld. tussen een half uur en 8-9-10-11 uur door jouw zelf te bepalen.

  Doe dit in overleg met jouw DVK en als het kan overleg hem/haar ook een grafiek van jouw pomp van ongeveer 14 dagen. Kan je als het goed is uitlezen uit je pomp.

 • Racingbike
  Bijdrager

  @ Katona; wat Frankvo adviseerde sluit ik mij geheel bij aan. Echter kijk ook naar de koolhydraten die worden genuttigd. Een en ander heeft daar grote invloed op.

  Zo is mijn ervaring dat ik een boterham met Speculoos pasta goed kan eten, alleen dien ik wel eerst een boterham met kaas eerst te eten. Dit zorgt er dan weer voor dat de boterham met Speculoos pasta rustiger wordt opgenomen in de bloedbaan.

  Als het goed is is de insuline hoeveelheid mede bepaalt wat je eet en wanneer je het eet.

  Succes!

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.