Forums / Voeding / Suikervrij- lactosevrij ijs recept

Niwagin
Bijdrager

Suikervrij- lactosevrij ijs recept

Mango-ijs, met of zonder ijsmachine

Ingrediënten 8 personen
1 rijpe mango, niet al te klein, geschild en ontpit
80 gram xylitol ect
2 eetlepels xylitol of sukrin opgelost in 1 el water
2 eetlepels citroensap
100 cc soya cream of klopklop
250 cc Alpromelk
1 eierdooier

Verder heb je nodig:
Iets elektrisch, zoals een staafmixer, een foodprocessor of Blender. Als het maar fijn maalt. Als je een ijsmachine hebt, dan is dit het moment die uit de kast te halen, maar zonder gaat het ook.

Bereidingswijze
Voorbereiding
Zet de vries-elementen ruim op tijd in de vriezer, zie de gebruiksaanwijzing van het apparaat.
Schil en ontpit de mango en snij het vruchtvlees in stukken.

Bereidingswijze
Pureer de mango samen met het citroensap, de suiker, de honing, de melk en de eierdooier. Meng alles goed door elkaar. Klop de slagroom lobbig en schep die er ook door.
Zet de kom eventueel een half uur in de vriezer, maar het moet nog net vloeibaar blijven. Niet alle ijsmachines kunnen deze hoeveelheid aan!

Schakel de ijsmachine in, en giet het mengsel in de koele kom. Het ijs zal na 30 tot 45 minuten klaar voor gebruik zijn.
Geen ijsmachine? Geen nood. Neem een bakblik, liefst met teflon bekleed. Of iets anders dat in de vriezer past. Doe het ijs erin en zet het drie uur in de vriezer. Schep het ijs iedere dertig minuten goed door elkaar met een houten of kunststoffen spatel

Tags: 

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.