Forums / Voeding / Sushi-rijst

FleurAmsterdam
Bijdrager

Sushi-rijst

Kan iemand mij vertellen hoeveel koolhydraten er ongeveer in sushirijst zitten? Ik krijg elke keer dat ik een gerecht ermee maak, een enorme piek na het eten die lang blijft… Iemand ervaring met hoe ik dit kan opvangen?

Tags: 

 • Ben42
  Bijdrager

  Zie:
  Koolhydratentabel Sushi rijst

  Op het internet zijn zeer veel lijsten te vinden met de hoeveelheden koolhydraten.
  Lastig blijft altijd of dit bereid of onbereid is, waarbij bereid dan ook nog eens een keer sterk afhankelijk is van de wijze waarop.

  Belangrijke is ook de glycemische index van een product zie:
  Glycemische index
  Glycemische index tabel

  Van witte rijst is de glycemische index vergelijkbaar met wit brood. (Redelijk hoog). Dat betekend dat je bloedsuikers ‘relatief’ snel zullen stijgen.

  Vriendelijke groet,
  Ben

  • Ben het helemaal met Ben eens. Bewust zijn van de glycemische index. Zilvervliesrijst werkt trager.
   Ik heb zelf de app van het voedingscentrum: “Mijn eetmeter” op mijn smartphone. Die kan je snel informatie geven. Succes.

 • Maye
  Bijdrager

  Probeer eens of je de piek kunt opvangen door na het eten een wandeling te maken. Loop in een stevig tempo, maar waarbij je nog wel een gesprek zou kunnen voeren – neem je evt. tafelgenoten gezellig mee. Ideaal als je net vóór je gebruikelijke piek zou kunnen beginnen met lopen, maar dat moet geen stress-factor worden natuurlijk.

 • Maye
  Bijdrager

  Maar als je nou gewoon een keer zin hebt in sushi… Er is al zoveel wat beter kan en moet…

  Op de vraag hoe je die piek kunt opvangen, dacht ik ook nog hieraan: je kunt proberen of je de insuline eerder kunt nemen, dus als je normaal gesproken direct voor het eten spuit/bolust, een kwartier of halfuur vóór de maaltijd.

  Je geeft aan dat je BG nog lang hoog blijft. Dat kan komen doordat je veel groenten en eiwitten eet bij sushi, en die vertragen de opname van een deel van de kh die je nuttigt. Als je een pomp gebruikt, kun je een square bolus geven om dit op te vangen. Als je spuit, zou je een gedeelte van de insuline na de maaltijd kunnen doen, als je tenminste een tweede keer wilt spuiten, natuurlijk.

 • johnny
  Bijdrager

  Dit kun je allemaal eten en toch afvallen en bloedsuiker laten dalen
  https://www.dietdoctor.com/wp-content/uploads/2011/03/LCHF-voor-beginners_nl_revised.pdf

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.