nig4nag35
Bijdrager

tips zomer

hoi ik heb een vraagje

De zomer komt er aan en het is nu een dag warm weer en ik voel me helemaal niet lekker mijn waardes schommelen tussen de 14 en de 25

wie heeft er tips voor mij

 • Elly
  Bijdrager

  Heb je altijd last gehad van de warmte??
  Heb je er vandaag ook veel last van?? Je zou zo nu en dan je armen en handen onder de koude kraan kunnen houden.
  Voor mij is het juist het omgedraaide. Als het warmer wordt ga ik me beter voelen en ook de bls. is dan beter.

  • nig4nag35
   Bijdrager

   hoi
   ik heb het nu heel slecht ik zweet heelveel
   en ik weet dat ik veel water moet drinken maar ik ben niet iemand die veel water drink ik kom nu nog niet op 1l drinken

 • Chaim
  Bijdrager

  Blijf vooral veel water drinken en, als dat lukken wil, in beweging. Dat zijn bloedsuikerverlagers. Niet in de zon, blijf in de schaduw.

  Vermijd zware, warme, maaltijden, neem een salade voor je avondeten, bijvoorbeeld of heldere soep met een boterham. Pas er wel je insuline op aan. Heldere groentesoep, zonder vermicelli, heeft geen kh. Gebonden soep dan wel weer.

  Dit zijn tips die voor mij werken, maar mijn lijf zit anders in elkaar.

 • 1988Laura
  Bijdrager

  Hi!

  Waardes tussen de 14 en 25 vind ik vrij extreem. Ik kom zelf op een ‘normale’ dag niet boven de 10 uit, zeker niet als het warm is. Heb je dit alleen met warm weer? Is dit iets van de afgelopen dagen? Was dit alleen op de dag van je post? Als ik jou was zou ik eens met je behandelaar gaan denken over de echte oorzaak van dit probleem, dan tackel je het ook wat makkelijker. Als dit iets is wat al een aantal dagen/weken aan gebeuren is dan kan je te weinig langwerkende binnen krijgen wellicht ook in combinatie met een ratio die niet goed genoeg is. Gebeurt dit nou incidenteel dan zit er niet veel anders op dan veel te controleren, bij te spuiten en goed te blijven drinken.

  Succes!

  • nig4nag35
   Bijdrager

   hoi ik loop nog bij een arts die mijn waardes bij houden morgen word ik gebeld en dan gaan ze kijken of ik bij elk ding wat ik eet moet gaan spuiten

 • Chaim
  Bijdrager

  Hoi,
  Dat is echt niet genoeg. Je krijgt dan niet genoeg vocht binnen. Zeker als je ook nog zweet, want dan verlies je vocht.
  Met koffie/thee en je normale eten kom je dan aan te weinig vocht (1,5 tot 2 l per dag). Dat is niet goed voor je nieren.
  Probeer eens een kopje (zo’n senseo mokje, die zijn niet groot) met water te vullen en dat op te drinken. De volgende keer dat je opstaat, vul je weer een kopje. Als je dat een aantal malen doet, kom je al aardig in de buurt.
  Te weinig drinken is slecht voor je nieren, tenzij je arts anders heeft voorgeschreven. Mensen met diabetes zijn toch al gevoelig voor nierproblemen.
  Probeer dat drinken je eigen te maken. Niet alleen als het warm is, maar het hele jaar door. Zeker als je veel zweet bestaat de kans op uitdroging en daar ga je je ook slecht van voelen.
  Succes!

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.