Forums / Lichamelijke complicaties / Tips van partners van mensen met diabetes en andere aandoeningen

GevraagdaanDVN
Moderator

Tips van partners van mensen met diabetes en andere aandoeningen

We weten hoeveel impact diabetes op je relatie kan hebben. Maar hoe zit dat dan wel niet voor partners als je Lief naast diabetes ook nog andere kwalen heeft? Wij zijn op zoek naar verhalen en tips om met die situatie om te gaan. Dat mag hieronder, via communicatie@dvn.nl of in een pb. We zijn benieuwd naar de reacties!

Tags: 

  • Bregje73
    Bijdrager

    Goedemorgen, ik heb naast diabetes ook neurophhatie LMNA lypodystrofie en ernstige niervalen. Ik denk zelf wel eens wat moet hij nog bij mij. We zijn al vanaf onze 17 de jaar bijelkaar en wij hebben altijd gepraat. Ook de minderleuke dingen maar zeker ook de leuke en mooie kanten. Mijn man gaat al 31/2 jaar mee ziekenhuis in en uit. Hij heeft nog geen 1 bezoek gemist. In het transplantatie gesprek krijg je ook een gesprek met een maatschappelijk werkster(voor mij heel vreemd dat ben ik zelf namelijk ook) maar daar worden ook lastige onderwerpen besproken over bv seks hoe ga je daar mee om. In dat gesprek kijken ze ook of er hulp nodig is bij bepaalde onderwerpen. Maar mijn tip is veel praten en ook je man of vrouw de ruimte te geven voor waar ze tegen aan lopen en natuurlijk bespreekbaar maken. En natuurlijk veel leuke dingen ondernemen zoal vakanties met de tent en alle kids, uiteten( dan wel optijd ivm mijn energie) naar vrienden gaan. En bij onze paarden zijn(werkt ook therapeutisch) Dat maakt mij erg gelukkig en vallen alle klachten in het niets.
    Dus niet thuis gaan zitten maar alles blijven doen waar kan. Denken aan je belastbaarheid, en natuurlijk veel praten met je partner.

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.