Forums / Oproepen / Verbeteringen?

Verbeteringen?

Hoi!

Nu we dvn.nl helemaal vernieuwd hebben, is er gelegenheid om DiabetesTrefpunt te verbeteren. Volgende week gaan we met de bouwer om de tafel om onze community aan te pakken. En wiens input kunnen we daarvoor beter gebruiken dan die van onze gebruikers, jou dus?! Wil je meedenken? Laat hieronder vooral achter wat jou meer gebruikersplezier zou geven als we dat door zouden kunnen voeren op deze community. Hoe denk je bijvoorbeeld over de zoekfunctie (nu alleen op de homepage), het maximale aantal reacties op een topic (nu ongelimiteerd), het kleurgebruik (leesbaar voor slechtzienden?) enz enz? We horen het graag!

Alvast bedankt,
de moderatoren

 • Jasper
  Bijdrager

  Beste moderators,

  Ik moet zeggen dat ik al heel tevreden ben met het forum zoals het nu is!

  Het ongelimiteerde aantal berichten per topic vind ik juist wel fijn, ik kom op andere fora geregeld topics met: “onderwerp deel 2” en zelfs “onderwerp deel 3” tegen omdat het maximaal aantal berichten is bereikt en men er toch over door wil gaan.
  Het is dan wel fijn om een zoek functie in het topic te hebben zodat je oude berichten kunt zoeken.

 • Abisko
  Bijdrager

  Opspitsing tussen tussen nieuwe, actieve en sticky onderwerpen. De lijst is te kort en niewe vragen verdwijnen te snel, waardoor er niet op geantwoord wordt.

 • Momo
  Bijdrager

  Ik zou het persoonlijk erg prettig vinden als ik in één oogopslag te zien zou krijgen welke onderwerpen en antwoorden ik nog niet heb bekeken. In de huidige situatie heb ik vaak het gevoel dat er heel veel interessante zaken op een grote onoverzichtelijke hoop belanden.

 • Bedankt voor de reacties!

  @momo en @abisko: de knop (links onder Forumoverzicht) met onbeantwoorde vragen dekt dus die behoefte niet, begrijp ik. Hoe zou je dat uitgebreid willen zien? BINNEN dat onderdeel (diabetestrefpunt.nl/onbeantwoorde-topics) een overzicht van welke jij nog niet gezien had?

  Alvast dank voor het meedenken
  Moderator

 • Momo
  Bijdrager

  Ja, het zou heel fijn zijn om te zien welke onderwerpen ik persoonlijk nog niet heb bekeken. Ik ben verder trouwens behoorlijk tevreden over jullie forum!
  Of moet ik zeggen ons forum ;-)

 • gerardloeffen
  Bijdrager

  suggesties:
  1 Vooral storend voor mij is dat de bijdrages niet op logische volgorde staan en dat je eerst naar pag 92 moet scrollen om de laatste berichten te kunnen lezen. De volgorde zou precies omgekeerd moeten zijn. Laatste nieuws het eerst in zicht.
  2 Thema,s waar niet meer op gereageerd wordt verwijderen b.v. na 3 mnd., maar ook als er niemand op reageert minimaal een maand laten staan.
  3 Beperking van het aantal neven-thema’s binnen het zelfde gebied.
  4. Als de titel van de topic niet duidelijk is deze aanpassen.
  5. Verder : een compliment dat er op deze wijze info uitgewisseld kan worden.
  Spotieve groeten

  • DrentscheAa
   Bijdrager

   @gerard punt 2: Verwijderen is onwenselijk, omdat waardevolle informatie dan verloren gaat en mensen telkens opnieuw dezelfde vraag moeten stellen. Topics zouden wel na een aantal maanden inactiviteit gesloten kunnen worden.

   @momo Daar ben ik het mee eens. Die zouden in het hoofdmenu moeten staan. De knop ‘Actieve forumberichten’ gebruik ik het vaakst. Terwijl ik vrijwel nooit op ‘Diabetes Blog’ of ‘Oproepen’ klik. Op veel fora is een pagina zoals ‘Actieve forumberichten’ meestal de hoofdpagina, terwijl die hier ietwat onlogisch in een submenu verborgen staat achter Forumoverzicht. Toen ik hier eerst kwam had ik eigenlijk verwacht dat de knop Forumoverzicht direct naar de pagina met actieve forumberichten zou verwijzen. Het Forumoverzicht zelf vind ik helemaal geen handige pagina.

   @dvn
   De onderste knoppen van het Forumoverzicht-submenu vallen bij mij van de pagina af, die zijn onbereikbaar. Misschien kan daar ook iets aan gedaan worden?

   Tot slot valt het mij op dat veel ruimte niet benut wordt op bijv. de pagina ‘Actieve forumberichten’. Aan weerszijden van de berichten is veel lege witruimte waardoor titels van berichten onnodig afgekapt worden met …

 • Abisko
  Bijdrager

  Opmerkingen van gerard

  1 : dat is een bug. Als je op laatste bericht van de fsl topics klikt kom je op pagina 1 terecht. Bij andere topics lukt het wel om naar de laatste pagina te gaan.

  punt 2 Er wordt gereageerd op topics van vragenstellers die al maanden inactief zijn. Is het mogelijk inactieve topics te stuiten ? Het heeft nog zin om extra info aan de vragensteller te geven en bv oproepen te doen als niemand er naar naar kijkt.

  3 zelfde. Er is een teveel aan ‘fsl niet vergoed, wat te doen’ copies. De inhoud en de vraag is hetzelfde. Het wordt wat frustrerend om daar altijd hetzefde op te antwoorden. Kan dit gelinkt of samengevoegd worden? Andere forums doen ook zo iets.

  Is het mogelijk om zoiets als ‘fsl zaterdag op Kassa’ bovenaan te houden ? Sticky topics.

  @dvn
  Die knop is met nooit opgevallen en ik kan hem ook niet vinden. Ik zie enkel actieve en veelbesproken onderwerpen.

 • Momo
  Bijdrager

  @abisko: Links op de pagina zie je een oranje kolom met Home, Forumoverzicht, Diabetesblog etc. Als je met je met je muis over de tekst ‘Forumoverzicht’ gaat dan komt er een submenu tevoorschijn. Bovenaan in dit submenu kun je kiezen uit: ‘Actieve forumberichten’, Veelbesproken onderwerpen’en ‘Onbeantwoorde vragen’.

  Ik heb er ook even naar moeten zoeken, dus ik denk dat het beter zou zijn als die drie opties in het hoofdmenu zouden staan.

 • Ben42
  Bijdrager

  Geachte DVN,

  De forum berichten zijn natuurlijk een zeer belangrijk onderdeel van dit Trefpunt, ook vragen die al vele malen gesteld zijn moeten gesteld kunnen worden. Interactie is namelijk een van de belangrijke zaken van het forum.

  Maar herhaling van de vragen komt wel erg vaak voor. Daarom zou voor een aantal onderwerpen een aantal vaste teksten in het forum worden opgenomen. En momenteel met name voor de Free Style Libre. Voor de Libre zouden er dan teksten kunnen komen voor wat betreft de vergoeding en/of wat daar eventueel aan gedaan kan worden. Een ander onderwerp dat ingaat op de pleisters van de FreeStyle Libre. Een overzicht van de verschillende Pompen die beschikbaar zijn zou mooi zijn. Eventueel ook een overzicht van de verschillende Sensoren die er al zijn.
  Mensen kunnen dan naar deze ‘vaste’ onderwerpen verwezen worden, hierdoor hoeven ze niet vele berichten te lezen om de informatie er uit te vissen. Ook kunnen de mensen in de berichten dan aanvullingen schrijven en niet iedere keer hetzelfde te herhalen.

  Verder is het zo dat recente berichten als eerste getoond moeten worden en dat in een draad de laatste pagina vertoond moet worden niet de eerste.

  Verder moet het schermoppervlak beter benut worden, nu is het zo dat maar een zeer klein deel van het scherm voor een bericht van het forum wordt gebruikt als dat bericht wordt getoond. Bij het tonen van een enkel bericht kan dit over een veel groter deel van het scherm. Op het moment dat ik een draad aan het lezen ben, is er geen behoefte aan het menu dat momenteel links staat. Bij het overzicht wel handig, maar niet als er een bericht in focus staat.

  Een waarschuwing als je reageert van enige maanden geleden is wellicht ook wel handig. Soms ziet iemand niet dat hij/zij reageerd op een bericht dat al maanden geleden is geplaatst. Bij het beginnen van het beantwoorden van een bericht zou dit even meegedeeld kunnen worden, zodat de schrijver zelf kan beoordelen of dit de bedoeling is of niet.

  Bij andere fora wordt ook wel een gemeld hoeveel berichten een deelnemer heeft geplaatst. Dit geeft iemand die wil reageren iets meer houvast hoe het bericht te beantwoorden.

  Graag zou ik ook snel kunnen zien aan welke berichten ik een bijdrage heb geleverd en of er daarna nog bijdragen zijn geweest. Zo kan ik dan ook snel kijken of ik reacties of vragen heb gehad op mijn bijdragen.

  Vriendelijke groet,
  Ben

 • Anke
  Bijdrager

  *Pas nu jullie er om vragen, ga ik er over nadenken. Voor mij is punt 1 van Gerard ook iets waar ik steeds tegenaan loop en dat ik erg irritant vind. Bij opmerkingen met veel antwoorden moet ik eerst doorklikken naar pagina…, voor ik de nieuwe berichten kan lezen. Graag het nieuwste bericht bovenaan tonen.
  *Ik zou er ook voor zijn om vragen waarop al een aantal maanden niets geantwoord is te sluiten. Wellicht zelfs een onderwerp afsluiten, en dan bovenaan een soort conclusie van dit onderwerp zetten? (door moderator?) Dan hoeft iemand niet alle reacties te lezen als hij een antwoord op dezelfde vraag zoekt.
  *Inderdaad, ook actief (door moderator?) onderwerpen samenvoegen kan helpen het forum overzichtelijk te houden.
  *Het zou handig zijn als ik kan zien welke berichten nieuw (dus ongelezen) zijn sinds mijn vorige bezoek aan de site.

  • DrentscheAa
   Bijdrager

   Er schoot mij nog een punt te binnen: Onder elke reactie staat een knop ‘Reactie’, wat de verwachting wekt dat bij gebruik van die knop het duidelijk wordt dat je op die specifieke reactie gereageerd hebt. Toch is dat niet het geval en ziet de reactie er uiteindelijk precies hetzelfde uit als alle andere.

 • 6feet10
  Bijdrager

  Hoi @dvn al meerdere dagen hypo’s op dit trefpunt i.v.m. verbeteringen op website. Is het niet makkelijker om in vast gezet bericht bovenin te ztten “wegens onderhoud” beperkt werkzaam zodat je in een oogopslag kunt zien hoe de website er voor staat.

  Complimenten voor de website en trefpunt voor ons diabeten 😀🎯

  Ben benieuwd, Suc6
  6feet10

 • Momo
  Bijdrager

  @6feet10, ik ben dus niet de enige die tegen dat probleem aanloopt?

  Ik heb hier in het topic ‘Prikken in het openbaar… of niet?’ ook al melding van gemaakt (omdat ik door de beperkte bereikbaarheid bepaalde pagina’s niet kan openen en geen nieuw onderwerp kan aanmaken).

  Het zou inderdaad fijn zijn als deze tijdelijke situatie wat duidelijker door het Trefpunt zou worden gemeld.

 • 6feet10
  Bijdrager

  Idd @momo en @dvn.nl en het zou mooi zijn indien je via @…… naamforumlid reageert op bericht je dan een melding krijgt naast je eigen profielfoto !

  Groetend 6feet10

 • Lieve allemaal

  Super dat jullie zo meedenken! Wij hebben gisteren alle suggesties besproken op haalbaarheid en gaan binnenkort een overzicht krijgen van de mogelijkheden en de daarbij behorende kosten. Helaas zullen we niet alles kunnen aanpakken, waarschijnlijk, omdat we met een beperkt budget aan de slag mogen. Maar we gaan voor de kwaliteit en de optimale belevingservaring, dus komt vast goed. We doen ons best en wordt vervolgd!

  Groetjes
  moderatoren

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.