Forums / Nieuw met diabetes / Vernieuwd! Wat vind je ervan?

Vernieuwd! Wat vind je ervan?

Lieve gebruikers,

Vernieuwd
Het is je vast opgevallen dat we het DiabetesTrefpunt een nieuw jasje hebben gegeven. Het sluit nu aan op dvn.nl, heeft een makkelijkere zoekfunctie, een overzichtelijkere structuur bovenaan de pagina i.p.v. links en de oproepen zijn gescheiden van de ‘normale’ topics.

Oproepen
Wil je aan een onderzoek, vragenlijst of quizje meedoen, dan kun je hiervoor naar ‘Oproepen’ gaan. Maar heb je geen zin in het steken van jouw tijd in vragenlijstjes voor een schoolopdracht, het helpen van commerciële partijen aan respondenten of het zoveelste onderzoek over voeding, medicatie of wat dan ook, dan kun je het makkelijk skippen: de oproepen komen niet meer tussen de (nieuwe) onderwerpen op de tijdlijn. Maar we merken dat er ook mensen zijn die het juist geweldig vinden om hun mening te ventileren, jongeren of bedrijven op weg te helpen en met hun bijdrage te zorgen voor meer begrip voor mensen met diabetes in alle lagen van de samenleving. Leuk? Dan kun je regelmatig even onder de Oproepen kijken waar behoefte aan is.

Reacties op reacties
Het is nu ook mogelijk om reacties op reacties te geven. Die springen iets in. Het is daardoor hopelijk duidelijker welke reacties er op de oorspronkelijke vraag geschreven worden en het meer ‘on’ dan ‘off topic’ zal gaan.

Nieuwe onderwerpen
De onderwerpen vakantie, psychische klachten, lichamelijke complicaties, hulpmiddelen en medicijnen ontbraken of waren ‘verstopt’ in andere onderdelen. Die hebben nu een eigen positie, een eigen onderwerp. Jullie kunnen dan makkelijker de onderdelen van het forum vinden waar je interesse ligt.

Diabeteschat afgesloten
Het onderdeel ‘Diabeteschat’ was verwarrend. Want we chatten toch bij elk onderwerp? En alles gaat toch over diabetes? Chat hebben we dus niet terug laten komen op dit nieuwe forum. (De onderwerpen van dit forumonderdeel staan nu bij ‘Nieuw met diabetes’.)

Wijzigingen onderwerpen
Dan zijn er nog wat andere namen van onderwerpen gewijzigd. ‘Zwangerschap en diabetes’ is gewoon ‘zwangerschap’ geworden, ‘zorg en behandeling’ is ‘behandelaren’ geworden (en hulpmiddelen en medicijnen zijn dus aparte nieuwe onderwerpen), ‘sport en vrije tijd’ werd ‘bewegen’ (en vakantie is dus een apart onderwerp geworden). En zo zijn er nog een paar wijzigingen.

Dan nog wat nieuwe foto’s, een frisse look & feel zijn zichtbare wijzigingen. Voor de moderatoren is er achter de schermen nog van alles veranderd, waardoor we bijvoorbeeld makkelijker de ‘gekkies’ kunnen weren.

Al met al was het een flinke klus. We hebben met jullie suggesties en de inzet van een boel vrijwilligers en collega’s hard gezocht naar een fijne nieuwe jas. Het is een resultaat geworden waar we best een beetje trots op zijn :-).
Wat vind jij ervan?

Vriendelijke groeten
Team DiabetesTrefpunt

 • Ben42
  Bijdrager

  Nog niet alles is koek en ei wat er blinkt.

  Een Voorbeeld:
  Voorbeeld van webpagina indeling, nog niet helemaal in orde.

  De betreffende browser was Chrome.

  Vriendelijke groet,
  Ben

  • 6feet10
   Bijdrager

   Idd, zoals Ben 42 zegt. Zowel op Pc/tablet & mobiel ! #controle

   Groet 6feet10

 • Momo
  Bijdrager

  Ik gebruik ook Chrome en bij mij ziet het er weer anders uit, maar volgens mij toch ook niet zoals het hoort (geen idee hoe ik een screenshot kan plaatsen op het forum).

  De tekst in de onderwerpen heeft ook veel minder ruimte, waardoor er heel lange lappen tekst zijn waar je door heen moet scrollen.

 • Goed dat jullie zo meekijken!

  Ben42 en 6feet10 willen jullie even proberen om de cache te legen? Of om de pagina een paar keer achter elkaar te vernieuwen? Het kan zo zijn dat je geschiedenis nu nog wat roet in het eten gooit. Werkt dat??

  Groetjes Moderator ^JB

  • 6feet10
   Bijdrager

   @moderator nu werkt het prima en ziet er goed uit na de “cache” te legen en zie nu dat wat @momo bedoelde dat er voordat ik de cache leegde er maximaal ong. 50 lettertekens/spaties per regel waren en nu 60 a 62 per regel en minder hoef te scrollen en betere leesbaarheid van het forum/artikels

   Thnx @moderator en alle vrijwilligers #top 💪👏👏

   Groet 6feet10

  • 6feet10
   Bijdrager

   @moderator
   Dit bericht verwijderen (2 x zelfde reactie ) geplaatst !

 • Hoi Momo,
  we begrijpen niet wat je bedoelt… Zou je een screenshot willen mailen naar moderator@dvn.nl?
  Bedankt!

 • Ben42
  Bijdrager

  De Browser Cache legen, geeft inderdaad een heel ander beeld.
  Een rode hoofdkleur i.p.v. een oranje kleur.

  Iedereen die nog een zeer groot deel in Oranje ziet, raad ik dan ook aan de browser cache te wissen. Tik in de Google zoekbalk in :
  “cache legen chrome”, of een vergelijkbare zoekactie als je een andere browser gebruikt.

  Wat betreft de aanpassingen.
  De nieuwe layout en kleuren is even wennen.
  Hier en daar staat nog een avatar met relatief veel oranje in het beeld.

  Verder is het lettertype van de wat grotere letters niet prettig bij het lezen, het is een mooi lettertype, maar met de gekozen schreven (alle piefjes die aan de letter vastzitten) leest het lettertype gewoon niet prettig. In Europa werken we over het algemeen met een vrij schreefloze letter en dat ervaren we als prettig. Bovendien wijkt dit lettertype af van het menu lettertype en het lettertype dat voor de inhoud wordt gebruikt.

  Menu structuur, daar moet ik nog aan wennen, dat zal wel lukken.

  Wat berichten betreft, er is de afgelopen paar jaar extreem veel berichten verkeer geweest over de Free Style Libre, zeker voor nieuwe gebruikers zien daardoor door de Bomen het Bos niet meer. Hierdoor ontstaan dan ook vaak nieuwe eerste berichten waarbij het onderwerp al vaker is langsgekomen en de informatie ook al vaker is langsgekomen.
  Daarom zou ik pleiten in het HOOFDMENU, de Free Style Libre als afzonderlijk onderdeel op te nemen, zodat ook nieuwelingen onmiddelijk zien waar ze naar toe kunnen navigeren. Als je daar naar toe navigeert zou het mooi zijn als je eerst wat algemene informatie krijgt of een link naar algemene informatie. Hierdoor helpen we nieuwelingen en wordt de ontzettende berichtenbrij betreffende de Free Style Libre iets kleiner.

  Vriendelijke groet,
  Ben

 • DrentscheAa
  Bijdrager

  Het design vind ik in ieder geval een vooruitgang. Voorheen was het wel erg oranje. ‘Reacties op reacties’ is ook een verbetering.
  Fijn dat er wat met de suggesties gedaan is!

 • Elly
  Bijdrager

  Het rood/wit contrast is veel beter voor mijn steeds slechter wordende ogen.!

 • Gottfried
  Bijdrager

  Bij mij is het allemaal OK. ziet er goed uit. Lekker overzichtelijk.
  Geen problemen tot dusver.
  Mijn configuratie:

  MacBook met OSX en browser Waterfox. En ook met m’n browser SeaMonkey is het geen probleem.

  Juul

 • Chaim
  Bijdrager

  Hey…aanvankelijk kreeg ik het oude thema en ook een header die niet helemaal uitkwam.
  Nu ziet het er heel anders uit, na een aantal malen verversen.
  Netjes zo.
  Misschien dat we dan ook weer terug kunnen naar de kern van deze gemeenschap. Het delen van ervaringen, het kunnen stellen van (h)erkenningsvragen en het ondersteunen en resecpteren van elkaars ervaringen.

  Dank dat jullie als team zo hard werken om het voor ons een zo aangenaam mogelijke ervaring te maken.

 • BJMG
  Bijdrager

  Klopt het dat de zoekfunctie (nog) niet werkt?
  Heb gezocht naar Kaleido en naar insulinepomp. Krijg dan de mededeling: pagina heeft een hypo en ga terug naar home.? Wel is het onderwerp te vinden bij “ Populair”
  Hoop dat hier een oplossing voor komt.
  Gebruik een IPad.
  Met vriendelijke groet.

  • Sugarboy
   Bijdrager

   Waar is die zoekfunctie dan?

 • Momo
  Bijdrager

  Heb inmiddels ook de cache geleegd en kan nu het vernieuwde forum gaan ontdekken :-)

  Ziet er op het eerste gezicht goed uit!

  Wat mij betreft echter wel erg veel wit op het scherm, dat komt behoorlijk op je af.
  Ik ben het daarnaast met Ben eens voor wat betreft de verschillende lettertypes en dan met name het lettertype met schreven. Dit is erg onrustig voor de ogen. Zie ook onderstaande:

  Bron Wikipedia: Op een beeldscherm wordt vooral gebruikgemaakt van schreefloze lettertypen. Ook hier storen schreven de lezende ogen, aangezien dit beeld uit puntjes (pixels) samengesteld is. Hoe kleiner de puntgrootte, des te storender zijn schreven.

  Verder wil ik me nog even onthouden van commentaar en alles eerst rustig bekijken en uittesten.

 • @momo en @ben42 wat bedoelen jullie precies met ‘verschillende lettertypes’? De letters in de berichten en het lint bovenaan? Of vind je het lettertype dat in de blokken gebruikt wordt waar je jouw berichten in typt juist storend?

  Naar het lettertype op het lint en de teksten is onderzoek gedaan, voordat dvn.nl vernieuwd werd. Dit is de best leesbare letter (ook voor mensen met minder zicht onder onze achterban). Hoe het met de letter in zo’n blok als waar ik dit nu in typ zit, weet ik niet. Gaan we navragen, maar eerst even helder hebben of dat hetgeen is wat je minder prettig vindt :-)…

  Groetjes moderator ^IO

  • Momo
   Bijdrager

   @moderator Wat mij betreft de verschillende lettertypes die worden gebruikt voor de titels van onderwerpen en de lopende tekst daaronder. Dit is vooral goed zichtbaar als er meerdere onderwerpen (bijvoorbeeld onder ‘Actieve onderwerpen’) onder elkaar worden weergegeven. Bij de vetgedrukte titel van jullie onderwerp ‘Vernieuwd! Wat vind je ervan?’ is bijvoorbeeld heel goed het verschil te zien tussen de letter ‘w’ (met schreven) in de koptekst en de schreefloze ‘w’ in de tekst daaronder. Moeilijk uit te leggen, maar ik hoop dat het duidelijk is?
   Kan trouwens best zijn dat anderen dit helemaal niet als storend ervaren!

 • DrentscheAa
  Bijdrager

  Allen de koppen hebben geen schreefloos lettertype, maar persoonlijk vind ik het niet storend.

 • 6feet10
  Bijdrager

  @moderator

  Dan heb ik nog een vraag :het is nu ook mogelijk om reacties op reacties te geven. Die springen iets in ( mooi en duidelijk en de tekst in grijs blok). Het is daardoor duidelijker welke reacties er op de oorspronkelijke vraag geschreven worden maar krijg ik dan een melding hiervan bij het klokje rechts bovenin scherm als iemand op een reactie van 6feet10 reageert in een al bestaande tijdlijn van een oorspronkelijk door ander geplaatst bericht zonder dat ik het bericht volg ! (prive mailbox is al vol genoeg) 😉

  Groet 6feet10

  • DrentscheAa
   Bijdrager

   Dat zou heel handig zijn!

  • Dit weet ik zo niet. Ik zal dit maandag ook bij de bouwer neerleggen. Wat zou jouw voorkeur hebben?

   • 6feet10
    Bijdrager

    Het zou de sociale interactie en dus vragen/antwoorden bevorderen want om heen en weer schakelen tussen mail en forum is niet zo handig !

    Groet 6feet10

  • @6feet10
   Deze functionaliteit is niet nieuw, maar is qua techniek onaangepast ten opzichte van de vorige versie. We vinden het onverstandig om hier op dit moment aan te gaan sleutelen (het is geen simpele aanpassing).
   Je kunt binnen de profielinstellingen opgeven welke topics je wilt volgen en daar krijg je meldingen van. Wil je dat niet, dan vink je het uit.
   Groetjes moderator ^JB

 • Chaim
  Bijdrager

  Kan het zijn dat er een paar topics verdwenen zijn?
  Zo mis ik, onder andere, het topic “Wat was jouw laatste Hb1Ac”, bijvoorbeeld.
  Ik leer mijn weg weer vinden hier en vind het wel prettig zo. Maar de zoekfunctie is geen verbetering ten opzichte van de oude software.

  • Ik kan dat topic inderdaad ook niet terugvinden. Maar in principe zou álles overgezet moeten zijn, dus zou het niet weg ‘kunnen mogen wezen’. Maar met de defecte zoekfunctie er bij schiet het natuurlijk niet echt op :-). We nemen het mee in het lijstje voor de bouwer!

  • Ik kan dat topic inderdaad ook niet terugvinden. Maar in principe zou álles overgezet moeten zijn, dus zou het niet weg ‘kunnen mogen wezen’. Maar met de defecte zoekfunctie er bij schiet het natuurlijk niet echt op :-). We nemen het mee in het lijstje voor de bouwer!

 • 6feet10
  Bijdrager

  @moderator @chaim volgens mij werkt de hele zoekfunctie niet(goed) . De term Tresiba intypen en de zoekmachine komt net als bij andere vragen weer in :

  Sorry! Deze pagina lijkt een hypo te hebben… Ga terug naar de homepage en tik je zoekwoord in !

  Dit ter info.

  Groet 6feet10

 • Zoekfunctie werkte bij testen prima, maar is nu inderdaad niet in orde. Dit geven we meteen door aan de bouwers, hopelijk kunnen zij er maandagmorgen first thing mee aan de slag. Bedankt voor het signaleren!

  Groetjes

 • Ben42
  Bijdrager

  Wat ik mis (en in het verleden ook al miste) is dat je op een eenvoudige wijze naar eigen oude berichten kunt gaan. Berichten van een jaar geleden zijn daardoor alleen op een lastige manier bereikbaar.

  Verder is het zo dat bij “Onderwerpen gestart” en “aangemaakte reacties”, er nu niet meer doorgeklikt kan worden naar de oorspronkelijke draad.

  Het is nu dus veel moeilijker of onmogelijk om oude berichten van zowel jezelf als van anderen terug te vinden. Omdat in die berichten vaak informatie van waarde zit, zou ik het op prijs stellen dat deze berichten gemakkelijker en op meerdere manieren toegankelijk worden gemaakt. Vragen herhalen zich vaak en ik wil graag mijn antwoorden hergebruiken. En/of kunnen verwijzen naar mijn eigen antwoorden.

  Vriendelijke groet,
  Ben

 • Frankvo
  Bijdrager

  Wat ik ook mis is dat wanneer je naar een onderwerp ga niet kan zeggen dat je het nieuwste eerst wil zien?

 • Abisko
  Bijdrager

  @moderator
  Er is iets mis met het topic ‘Leven met polyneuropathie’.
  -Het duurt eeuwig om 1249 berichten op een pagina in te laden.
  -Het laatste bericht is van augustus 2016 door Suikeroom. Suikeroom heeft op Marit gerageerd die een paar 100 berichten zijn laatste reactie gegeven heeft.
  -10 uur geleden zou het laatste bericht gepost moeten zijn maar er is niets van 2018 te vinden.

  Ofwel ontbreken er berichten van de laatste 2 jaar, ofwel is foutief dit in de lijst van recent aangepaste topics gekomen. Gezien ik geen 2 jaar actief ben, is er iets anders mis mee.

 • Vreemd! We zoeken het uit.

  De zoekfunctie is inmiddels wel in orde als het goed is en ook de berichten die we prive binnen kregen zijn opgelost.

 • Chaim
  Bijdrager

  Dank voor al het harde werken om het forum op orde te krijgen.
  Een update is altijd heel spannend. Werkt alles, is alles er nog en zijn de gebruikers tevreden.
  Ik heb zelf een forum, dus kan invoelen wat een werk er achter de schermen is verzet.

  En als het even niet zo soepel draait…nou…dan komt dat vanzelf weer.

 • Dank je Chaim! Het is fijn dat je dat zegt. We hebben het lang en uitgebreid voorbereid, maar sommige dingen komen toch in de praktijk pas boven :-).
  Groetjes moderator ^IO

 • Chaim
  Bijdrager

  Graag gedaan. Klagen is makkelijk. Kritiek hebben ook. Maar een woord van waardering is nooit misplaatst.

  • Ik word zo blij van jouw reacties altijd! Volgens mij ben jij een heel positief mens. (Kan ik nog wat van leren :-)). Bedankt! Nadien

 • Chaim
  Bijdrager

  @nadine…:-))

 • 6feet10
  Bijdrager

  @moderator.

  Zomaar een vraag/opmerking over de vernieuwde trefpuntpagina.
  Al 4650 ervaringsdeskundigen op dit forum staat er en onderaan de pagina staat dan dat er al 5080 ervaringsdeskundigen meedoen 😉🤔

  Groet 6feet10

  • Goed dat je dit meldt! We geven het door. Klopt natuurlijk niet :-). Er zijn ruim 5000 gebruikers en dat aantal zou automatisch moeten worden bijgewerkt natuurlijk.

 • Jaapie
  Bijdrager

  Ik hoop dat ik aan de nieuwe opmaak ga wennen. Tot nu toe vind ik alles maar onoverzichtelijk. En dan moet ik toegeven dat ik de oude versie al onoverzichtelijk vond…

  • Dat hoop ik ook! Dat je het vorige onoverzichtelijk vond, delen wij met je. Bij het vernieuwde hopen we dat iedereen wel zijn/haar weg zal vinden! Kunnen we nog iets voor jou betekenen?

   • Jaapie
    Bijdrager

    Nee, niet iets specifieks. Ik heb het forum tot nu toe alleen per mobiel benaderd en veel sites zijn dan niet heel duidelijk. Binnenkort eens via de pc kijken.

 • DrentscheAa
  Bijdrager

  Als ik op iemand reageer en met mijn muis over de verzendknop beweeg, dan wordt die knop wit (en de tekst ‘verzenden’ rood) en staat er in de rechter bovenhoek van de knop ‘Annuleer’. Waarschijnlijk zitten hier twee knoppen over elkaar. Dit probleem heb ik zowel in Firefox als in Edge.

 • Momo
  Bijdrager

  We zijn ondertussen weer een aantal weken verder en ik ben al aardig gewend geraakt aan het nieuwe forum (ook aan de verschillende lettertypes en het vele wit btw ;-)).
  De website is heel overzichtelijk en ik vind veel dingen ten positieve verbeterd, dus hulde!

  Maarrrr, (er is altijd een maar) het is me wel opgevallen dat een aantal (handige) functies zijn verdwenen.
  Voorheen kon ik onder mijn persoonlijke profiel (Profiel – Forums – Aangemaakte reacties) mijn reacties bekijken en deze ook aanklikken, zodat ik naar de oorspronkelijke post werd doorgestuurd. Ik kan mijn reacties nu wel bekijken, maar er is geen link meer naar de bijbehorende post. Onhandig, want hoe weet ik nu waar ik op heb gereageerd?

  Overigens ook jammer dat er maar een beperkte hoeveelheid reacties wordt bewaard. Het zou leuk zijn als ik bijvoorbeeld mijn allereerste reactie nog terug zou kunnen vinden (dit is uiteraard geen eerste levensbehoefte ;-))

  Het is me daarnaast opgevallen dat de optie is verdwenen om te zoeken op onderwerpen waar nog geen reacties op zijn geweest. Of zie ik iets over het hoofd?

  Zouden jullie me ook kunnen vertellen hoe vaak jullie checken of er berichten zijn gerapporteerd (bijvoorbeeld i.v.m. spam)? Ik heb de indruk dat het soms erg lang duurt voordat hier iets mee wordt gedaan.

  Bovenstaande klinkt nu heel erg als een bak kritiek, maar ik ben óók erg blij met dit forum! Het is geweldig dat jullie er zoveel tijd en moeite insteken om te zorgen dat wij een prachtig forum hebben.

  • Ben42
   Bijdrager

   Overigens ook jammer dat er maar een beperkte hoeveelheid reacties wordt bewaard. Het zou leuk zijn als ik bijvoorbeeld mijn allereerste reactie nog terug zou kunnen vinden (dit is uiteraard geen eerste levensbehoefte ;-))

   De eerste reactie van Momo is gegeven op 7 april 2015 om 19:12.
   (Heerlijk om lekker te kletsen ….. Dit is 187 reacties geleden.)
   Reacties uit het verleden zijn wel terug te vinden. Maar vervolgens kun je dan niet op die reacties klikken om de volledige draad te vinden.

   Het zou mooi zijn als de beheerder van dit forum het gemakkelijker maakt om bij oude reacties te kunnen en hierop dan ook te kunnen klikken zodat je de reacties in de context van de draad ziet.

   De reacties zijn wel terug te halen. Ik laat het aan de beheerder van dit forum of de moderators over om hiervoor de aanwijzingen te geven.

   Ben

   Met de zoekfunctie reacties terug vinden of oude draden te gaan doorspitten is geen elegante methode om bij je eigen oude reacties te komen.

  • DrentscheAa
   Bijdrager

   @momo Ik heb net als jij de indruk dat er niet vaak gecheckt wordt of er berichten gerapporteerd zijn. In dit topic staat, ondanks dat het gerapporteerd is, al dagenlang een onjuist medisch advies, wat totaal in strijd is met de huisregels.

 • 6feet10
  Bijdrager

  Hoi @momo

  Op de home pagina je naam/alias invult in de zoekbalk dan krijg je alles van jezelf en dan kun je doorlinken naar oorspronkelijk bericht.

  Groet 6feet10 ( even tussendoor, pauze )

  • Momo
   Bijdrager

   Dat is een goede tip! Het is wel jammer dat ik dan alleen alles krijg waar mijn naam/alias in voorkomt, dus alleen de reacties van anderen. Beetje omslachtige methode om bij mijn eigen reacties te komen.

   • Ben42
    Bijdrager

    Hallo Momo, binnen heel veel pagina’s op deze site kun je bladeren.
    Op veel van de bladzijden zijn daarvoor knoppen aanwezig.
    Bij je eigen berichten is dat HELAAS niet zo. Maar daar kun je nog steeds op bladeren. Hoe :

    https://www.diabetestrefpunt.nl/actieve-forumberichten/page/2/

    Bovenstaand is een voorbeeld van bladeren. Achter het adres (URL) van het bericht type je dan gewoon /page/2/ of een ander pagina nummer typen. Doe dit als je op je eigen reactie pagina staat. Helaas is het dan zo dat vanaf je eigen reactie pagina er geen doorlink mogelijkheid is naar het bericht in de draad.

    Ben

   • Momo
    Bijdrager

    Dat is ook een optie om bij je oude reacties uit te komen, bedankt voor de tip :-).

    Het zou wel fijn zijn als dit gebruiksvriendelijker zou kunnen dan het aanpassen van de URL. En het blijft inderdaad zo dat er geen link is naar het oorspronkelijke onderwerp.

 • Frankvo
  Bijdrager

  Bij grote posten waar bijvoorbeeld meer dan 200 reacties zijn geweest en je druk op laatste reactie ga je niet naar de laatste reactie maar gewoon naar het onderwerp.

  • Dag @frankvo,

   Excuses voor de late reactie. Bedankt voor het doorgeven. Dit verzoek staat nog uit bij de webbouwer. Helaas lijkt dit niet zo gemakkelijk om te realiseren. Wij hopen dat dit gaat lukken!

   Hartelijke groet,

   Moderator ^LZ

 • Ben42
  Bijdrager

  Geachte Beheerder (/Moderator).

  Voor deze site, de indeling van “aangemaakte reacties” **) bij een profiel is ‘gebrekkig’. Maak die bladzijde hetzelfde als bij “onderwerpen gestart” en deze pagina wordt veel functioneler.

  Bij de draden zou het logische zijn de laatste berichten als eerste te laten zien. (Dit is ook het geval bij onderwerpen gestart en bij aangemaakte reacties in het profiel. Het zou consequenter en gemakkelijker voor de gebruiker zijn als hier een methode in wordt gevolgd, namelijk de laatste als eerste laten zien.

  En dan specifiek voor de Free Style Libre.
  Maar dit geldt meerdere onderwerpen. Voor de Free Style Libre zijn zoveel onderwerpen gestart, zeer veel berichten geplaatst en heel vaak vragen herhaald. Dit maakt dat een eigen sectie voor de Free Style Libre berichten een goed idee is. Mensen die de site voor het eerst bezoeken (maar ook terugkerende gebruikers) kunnen door de bomen het bos niet meer zien en vaak wordt dan ook een onderwerp op nieuw gestart met een vraag die al meerdere keren is beantwoord. De grootste draad voor de Free Style Libre is zo groot dat deze niet meer praktisch is om informatie uit te halen.
  Een voor het eerst binnenkomende gebruiker zou ook duidelijk gemaakt moeten worden dat de sectie er is. Hierbij wordt de informatie toegangkelijker.
  Voor een volgens product dat eenzelfde impact op deze site heeft als de FLS, zou dan hetzelfde gelden.

  Oproepen.
  Er is nu een afzonderlijke sectie voor oproepen. Maar veel oproepen komen nog steeds terecht bij de ‘nieuw’ wat dan weer een aantal mensen irriteert, reacties op deze oproepen zijn dan ook vaak weinig toevoegend voor zowel de vrager als de bezoekers op deze site.
  Oproepen moeten zo snel mogelijk in de sectie oproepen komen. Dit kan door de Moderators worden gedaan, maar dan het liefst wel zo snel mogelijk na het plaatsen. Een andere mogelijkheid is om mensen die de site voor een eerste keer bezoeken (of nog slechts enkele berichten hebben geplaatst) alleen de mogelijkheid geven om in oproepen te plaatsen en de andere draden te beschermen totdat de bezoeker een paar keer is geweest of een paar berichten heeft geplaatst.
  Hierbij blijft de mogelijkheid open om om hulp te vragen (zoals wie heeft er nog een FLS, pomp of andere materialen over). Of om enquetes voor scholieren of organisaties.

  Vriendelijke groet,
  Ben

  **)
  Header van het bericht ontbreekt.
  Links worden als wit op wit afgebeeld en zijn niet zichtbaar.
  Er is geen doorlink functie. (Doorklikken naar het bericht in de draad).
  Er is geen blader functie om naar oudere berichten toe te gaan. (Deze is er bij onderwerpen gestart ook niet).

 • Momo
  Bijdrager

  Jammer dat er vanuit de moderators niet wordt gereageerd op onze recente opmerkingen.

  Het valt me ook op dat er al enige tijd niets wordt gedaan met spammeldingen of zaken die worden gerapporteerd. Ik vraag me af wat hier de reden voor is …

  • 6feet10
   Bijdrager

   Idd @momo, vakantie reeds !

   #designatedsurvivorgezocht 🤔

 • BertW
  Bijdrager

  Op veel fora werkt men met sticky notes.

  De moderator houdt het sticky onderwerp bij, verwerkt opmerkingen van forumleden, je kunt dus wel posten maar het 1e bericht in het sticky draadje houdt de moderator bij en staat bovenaan.
  Voordeel is dat er struktuur ontstaat, de sticky notes staan in een topic altijd bovenaan ook al wordt er weinig gepost,etc. Hiermee kun je een paar topics maken over zaken waar steeds opnieuw min of meer dezelfde vragen over gesteld worden. Bijv. FSL laat los; FSL bloedglucose wijkt af; FSL huidproblemen; etc.

  Ik zal wat voorbeelden van andere fora posten.

  Gr. Bert

 • BertW
  Bijdrager
 • BertW
  Bijdrager

  Nog een voorbeeld van sticky notes

  http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?board=32.0

  Hoop dat het duidelijk is voor de moderator.

  Gr. Bert

 • henk67
  Bijdrager

  Ik blijf het een onoverzichtelijk geheel vinden.
  Geef mij maar een ouderwetse opstelling waarin gelijk te zien valt waar nieuwe berichten zijn , hoeveel berichten en waar je in eerste instantie veel meer berichten op het scherm kon hebben in plaats van deze waarschijnlijk meer op mobiele telefoon gebruikers gerichte opzet .
  Ook had ik moeite met het terugvinden van mijn eigen berichten en dat heb ik nog nooit gehad.

  Blijf het een sof vinden en heb dit ook doorgegeven.

  • 6feet10
   Bijdrager

   @henk67

   Terugvinden van je eigen berichten.
   Op de home pagina dan je naam/alias invullen in de zoekbalk en dan krijg je alles van jezelf en kun je doorlinken naar oorspronkelijk bericht.

   Groet 6feet10

 • Ben42
  Bijdrager

  Geachte lezer,

  De moderator heeft op :
  10 januari 2019 om 11:21
  Ergens in deze draad een antwoord gegeven.

  Geachte moderator,
  Na lange tijd een antwoord geven in het ‘midden’ van een draad, maakt wel dat er een logische orde tussen de berichten is. Echter voor mensen die een draad volgens is het lastig dit bericht te lokaliseren. Als de reactie ook andere lezers aangaat is het beter om aan de einde van de draad een antwoord te geven.
  Zeker een antwoord als: “We zijn er aan bezig” is een antwoord dat beter aan het einde van een draad kan worden gegeven. Dit scheelt veel zoekwerk voor de lezer. Nu zijn er veel lezers die de draad bezoeken, denken dat er een antwoord zou zijn, het niet zien en dat aan zichzelf wijten. (Oh ik zal me wel vergist hebben).

  Vriendelijke groet,
  Ben

  • Dag @ben42, @6feet10, @bertw @momo, @henk67,

   Het klopt we waren nog niet helemaal klaar vandaag om op elke tip/reactie/feedback een antwoord te formuleren ;). Maar we zijn blij met jullie (kritische) feedback om het DiabetesTrefpunt beter te maken! We bespreken de punten met de webbouwer om te kijken wat er zoal mogelijk is om als verbeterpunt door te voeren.

   We werken met een klein groepje Moderators en hebben helaas te maken gehad met o.a. ziekte waardoor we soms minder snel konden reageren. Maar we doen nog steeds ons best om dit forum een voor jullie zo fijn mogelijke ontmoetingsplaats te laten zijn!

   Hartelijke groet,

   Moderator ^LZ

 • BertW
  Bijdrager

  @diabetesvereniging

  Dank voor de reactie.

  Misschien nog ter overweging:

  zorg dat moderatoren direct herkenbaar zijn (bijv. door moderator in het profiel aan de linkerkant een afwijkende kleur letter te geven, bijv. moderator in het groen of blauw).

  beantwoord zoveel mogelijk met de zelfde profielnaam, dit verhoogt de herkenbaarheid.

  topics met een lengte van meer dan 1000 posts (FreeStyle Libre ervaringen) komen de leesbaarheid niet ten goede, ook het schakelen naar “Laatste reactie” gaat dan niet goed en je moet maar weten dat je bij de laatste reactie aan het eind van het draadje komt door naar het laatste pagina nummer te gaan. Zo’n lange topic kun je beter sluiten (geen berichten meer posten) en een goede naam geven. Wel lezen maar niet meer posten dus. Maak dan een nieuwe topic aan (over het zelfde onderwerp) waar men weer gewoon kan posten. In het begin van het nieuwe topic kun je enkele vaste posts zetten (sticky notes) om te voorkomen dat mensen steeds de zelfde vraag moeten stellen.

  Bijv. over de FSL

  de sensor laat los
  ik heb huidproblemen met de sensor
  er verschijnt Lo maar ik meet geen hypo met de vingerprik
  er zit verschil tussen de meting met de FSL en de vingerprik
  etc., etc.

  Nu zijn er nog forumleden die deze vaker gestelde vraag uitvoerig weer beantwoorden maar dat houd misschien eens op.

  Succes bij het verder verbeteren van het forum.

  Gr. Bert

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.