Forums / Gevolgen van diabetes / voet- en been massage

kadet
Bijdrager

voet- en been massage

Ik heb veel last van neuropatische pijn aan mijn voeten en onderbenen.
Daarom ben ik op zoek naar een deugdelijk massage apparaat.

Wie heeft hier goede ervaring mee?

 • MTBFredje
  Bijdrager

  Hallo, ik heb er een van DR Ho van tellsell, doet wat het moet doen en geeft mij verlichting als ik veel last heb.

  Elly
  Bijdrager

  Mijn acupunctuur arts heeft het mij afgeraden.Zo ook mijn DVK en fysio therapeut.
  Ik wordt wel gemasseerd en heb een massagebol die ik regelmatig gebruik.

  Ben42
  Bijdrager

  Mijn acupunctuur arts heeft het mij afgeraden.Zo ook mijn DVK en fysio therapeut.

  Werd dit door die drie verschillende personen ook nog onderbouwd. De acupunctuur arts, is dit ook een huisarts of specialist? Zowel een arts als een fysio therapeut zijn beiden wel mensen die vaak een onderbouwde mening hebben. Maar een advies voor een persoon, zal niet ook een advies voor een ander persoon zijn.

  Het geloven in een behandelaar, dat is al de helft van het werk, dat is zo voor zowel Dr Ho van Telsel als een acupuncturist.
  Veel massage- (en andere) apparaten belanden naar een paar keer gebruik onder het bed of achter in de kast. Maar je zult maar net die persoon zijn die er wel baat bij heeft.

  Succes,
  Ben

  MTBFredje
  Bijdrager

  Hallo, daar was ik weeer, heb het erover gehad met mijn dvk en huisarts en met mijn neuroloog allen zeggen baat het niet schaad het niet, maar let wel op met wat je doet, bij mij helpt het, maar bij een ander misschien niet.

  Elly
  Bijdrager

  Ben. acupuncturist is arts die pijnbestrijding geeft. Apparaat is niet medisch uitgetest en er is geen medische literatuur over. Fysio heeft slechte ervaringen ermee.
  Een paar jaar geleden wilde ik een trilapparaat kopen, de verkoopster verteld dat zoiets niet geschikt is voor mensen met diabetes.
  En zeker als je gestoorde gevoelsreacties hebt door neuropathie. En aangezien is dat al 30 jaar heb begin ik dus niet aan zo. n apparaat.
  Het kan natuurlijk best iemand helpen, dat is met medicatie net zo. Maar er werd gevraagd naar ervaringen en dit is de mijne.

  Ben42
  Bijdrager

  Elly, dank je wel voor de onderbouwing.
  Ben

  Rodia1
  Bijdrager

  Ook ik heb er regelmatig last van, maar is er dan al iets anders over bekend wat de pijn of het nare gevoel kan verminderen?

  Ik kon wel iets vinden op https://neuropathie.nu

  En daar wordt van alles geboden, maar krijg de indruk dat je daar weer speciaal naar een apart adres moet, reizen dus en zou dit graag op meerdere plekken zien, of iets wat die richting op gaat.

  Elly
  Bijdrager

  Rodia, je kunt het proberen met Alfa Liponzuur. Beginnen met hoge dosis en langzaam afbouwen tot je goed zit. Of omdraaien, van laag naar hoog.Het is een supplement wat jammer genoeg niet echt goedkoop s. kijk eens op Body en Fit
  Instituut voor neuropathische pijn ben ik al bijna 14 jaar. Het was mijn laatste poging op het gebied van pijnbestrijding waar ik niet versuft of verslaaft aan zou worden. En het heeft fantastisch geholpen. Ik heb nu 1x per maand een behandeling als onderhoud. En de rit naar Soest heb ik er graag voor over. Omdat je behandelt wordt door een arts krijg je een (klein) deel terug van de verzekering (en voor de belastingen is het ook op te voeren als kosten) Zij hebben ook goede, pijnstillende crèmes die wel vergoed worden.
  Als je aan de internist of neuroloog vraagt om medicatie bestaat er anti epilepticum of anti depressivum, maar ja, ik word er alleen maar heel suf van, dus ben daarmee gestopt.
  Wat ook kan helpen is CBG olie. Dat is geen wietolie, er zit geen THC in. Is wel rustgevend, maar je wordt er niet suf van.
  Bestaat tegenwoordig ook in pil vorm.
  Ik heb dus de combi acupunctuur, crème en fysiotherapie (cranio sacraal) met Alfa Liponzuur en zo nodig CBD olie en supplementen vanwege een aantal allergie klachten.
  Lijkt veel maar ik heb al ca. 30 jaar neuropathie. Over gaat het niet, verergering wat langzamer laten verlopen lukt wel. En heel belangrijk: blijf bewegen!!

  Rodia1
  Bijdrager

  Dank je Elly voor de uitleg.

  Over die Alfa Liponzuur had ik al meer gehoord, en inderdaad een duur iets, wietolie heb ik ook al overwogen en eigenlijk niet aan gedacht dat dit ook voor neuropathie kon zijn, dacht eerder aan artrose voor mijn knie, want daar blijkt dit ook goed voor te werken.

  Die medicijnen ben ik zelf geen voorstander van want alleen de bijwerkingen die daarmee gepaard kunnen gaan laat ik liever voor wat het is, en alleen al het idee dat je er suf van wordt staat mij al helemaal niet aan.

  Kunnen zij die pijnstillende crème niet gewoon als recept voorschrijven, zodat ik daarvoor niet naar Soest moet afreizen?

  Als ik met mijn praktijkassistente het er over hebt trekken ze hun schouders op en zeggen gewoon is niets aan te doen, je moet er maar mee leren leven.

  En als ik het er over heb dat er wel degelijk medicijnen voor zijn hebben ze er nog nooit van gehoord.

  Ach ik denk dan ze zijn ook zeer beperkt met alles, ik heb het over diegene die mij 3 maandelijkse wil zien en het hele lijstje afloopt.

  Ik moet volgende week toch naar de internist en zal het er eens over hebben met haar, kijken wat die er over zegt.

  En ja bewegen is zeker belangrijk en probeer ik ook zoveel mogelijk te doen.

  Elly
  Bijdrager

  Rodia, omdat ik een apotheekhoudende huisarts heb en tot 15 jaar geleden codeïne tegen de pijn kreeg, wel of niet samen met paracetamol, was er op een gegeven moment de vraag of de neuropathie over was omdat ik de pijnstilling niet meer kwam halen. Bij het woord acupunctuur snoerde hij me de mond, daar geloofde hij niet in dus hoefde hij het ook niet te weten…
  En zo zijn er legio hulpverleners. Gelukkig zijn er ook een paar artsen die zien hoe goed het helpt. En de mensen die mij regelmatig zagen delen mijn leven met neuropathie in 2-en. Een deel vóór en de rest na het begin van de acupunctuur. Enorm verschil.

  https://neuropathie.nu/cremes/page/2/ Hier kan je lezen hoe je aan de crème komt. Ik krijg gewoon 1x per jaar een recept, stuur heb op naar de verzenapotheek via wie het geleverd wordt en krijg het keurig thuis gestuurd.

  Ik hoop dat je een meedenkende internist hebt. Ook zij kan contact opnemen met het Instituut voor de crèmes.
  Mijn, nu met pensioen, neurologe schreef het ook voor. Internist niet.

  https://neuropathie.nu/diabetes-en-neuropathie/diabetes-type-1-met-complicaties.html
  Dit stuk staat al heel lang op deze site, intussen ben ik er dus bijna 14 jaar, en doe ik veel minder. Maar nog wel steeds veel meer als wat in de lijn van de verwachtingen lag van artsen die vonden dat er niets aan te doen was.

  Rodia1
  Bijdrager

  Dus er is hoop maak ik op uit jouw artikel.

  Ik kon en kan mij dan ook niet voorstellen dat ik daar de rest van mijn leven mee moet omgaan, en mijn dank dan ook naar jou dat jij daar mij het een en het ander over verduidelijkt.

  Eigenlijk is mijn diabetes, type 2 dus, daarmee begonnen met die pijnlijke voeten en heb ik daar dus veel te lang mee doorgelopen en waarschijnlijk met al een lange tijd hoge bloedsuikerwaardes.

  Ik heb inmiddels wel geleerd om niet te lang door te blijven lopen met klachten, en liever een keer te veel dan net te weinig naar de huisarts te gaan.

  Ik heb dus voornamelijk last van mijn voeten en vooral dat stramme beklemmende gevoel baart mij zorgen en af en toe die gevoelloosheid, en die plotselinge felle pijnscheuten neem ik nog voor lief, ook niet prettig maar goed als dit alles een stuk minder kan dan ben ik wel in voor hetgeen jij voorstelde.

  Eigenlijk ben ik voor deze aandoening nooit bij een specialist geweest,daar ik er van uitging dat er toch niets aan te doen was.

  En maakt acupunctuur dus wel veel uit, heb ik namelijk niet goed begrepen, kon namelijk op het filmpje jouw niet goed verstaan.

  Elly
  Bijdrager

  Rodia, omdat ik yoga juf was bewoog ik erg veel. Nu ik bijna geen les meer geef heb ik een loopband, of ik loop de trap een aantal malen. Omdat ik verleden jaar een herseninfarct gehad heb is de vermoeidheid erger geworden. Maar dat heeft dus niets met neuropathie te maken.
  Op het filmpje hoor je me idd. slecht. Maar het belangrijkste is dat de behandeling gelijk aansloeg. Er wordt altijd gekeken na een paar behandelingen of het zin heeft om door te gaan. Bij mij heeft het dus zin om in het onderhoud te blijven. Maar het blijft altijd eigen keuze.
  Die steken en het daardoor niet slapen was bij mij heel erg. Na een aantal jaren kwam ik er achter dat ik niet tegen chemische zoetstoffen kan, met name aspartaam en de afgeleiden daarvan. Die hebben invloed op de zenuwbanen. En ik heb echt poly-neuropathie.
  Als ik een EMG (test om vast te stellen in welke mate je het hebt) krijg komt er alleen maar uit: Zeer ernstige neuropathie. Drie jaar geleden deed nog 1 lange vezel het in mijn linker arm. Maar toch loop ik, zei het langzaam en korte stukjes en kan ik mijn handen nog gebruiken. De grote huishoudelijke klassen doet mijn man, ik doe de zorg klussen zoals koken e.d.
  Het hangt heel erg van je levens-instelling af, dus hoe je met alles omgaat hoe en in hoeverre je het kunt afremmen.

  Ik hoor graag van je hoe het allemaal verder gaat met je.

  JanvanGroezen
  Bijdrager

  Ik gebruik sinds enkele maanden het REVITIVE trillinsapparaat.
  Had voorheen veel vocht in onderbenen en enkels, dat is nu een
  stuk verbeterd. Je moet wel elke dag zo’n half uur met de
  blote voeten op het apparaat zitten. Verder is het ook niet
  goedkoop, maar het helpt wel !!

  Rodia1
  Bijdrager

  Even weer een bericht van mij.

  Het lijkt soms enigszins beter te gaan, maar zoals gisteravond toen ik tv zat te kijken en met de blote voeten was, vanwege het nu warme weer, merkte ik toch weer dat stramme gevoel op.
  Het lijkt wel of ik gewoon niet zonder schoeisel kan zitten, ondanks dat ik van die makkelijke zgn croakies draag.

  Nu loop ik wat vaker op blote voeten, maar hoe lekker het ook lijkt, dat is dus met deze aandoening gewoon niet te doen, de ene keer voel ik wat en de andere keer weer niet.

  En als je denkt ergens in getrapt te hebben is dit niet zo.

  Ik heb steeds met name vanuit een zithouding zoveel last van mijn voeten, met lopen en fietsen merk ik er vrij weinig van.

  Elly
  Bijdrager

  Ik loop altijd met schoenen aan, blote voeten is niet verstandig omdat je niet altijd voelt of je ergens in loopt en je op die manier wondjes kunt krijgen, en dat zou problemen kunnen geven.Maar ik heb orthopedische schoenen, dat loopt veel beter voor mij.Met stilzitten kan je idd. last krijgen van je voeten. Ze in beweging houden is het beste.

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.