Forums / Oproepen / voeten, schoenen, sokken

Edith71
Bijdrager

voeten, schoenen, sokken

Ik heb al jaren zere voeten, al diversen schoenen geprobeerd en in winkels adviezen gevraagd, steunzolen. Niks helpt. Ook sokken is een probleem, moeten niet te dun zijn en geen relief hebben. Heeft iemand hier een gouden tip voor?

 • EdithWestenberg
  Bijdrager

  Beste Edith,

  Als je een verwijzing hebt van je specialist, kan je naar een orthopedisch schoentechnicus. Hij/zij kan voor jou schoenen op maat maken zodat je wellicht minder pijn hebt.
  Ook zijn er fijne naadloze sokken in de handel, van bijvoorbeeld Merinowol, die je goed kunnen bevallen.
  Ik hoop dat je wat aan deze informatie hebt.

  Groetjes, Edith

 • Ben42
  Bijdrager

  Hallo Edith,

  Een gouden tip heb ik niet. En zo van een afstand de situatie beoordelen is natuurlijk onmogelijk.

  Orthopedische schoenen zijn kostbaar en worden niet gemakkelijk voorgeschreven. Dat is dus een lastig traject.

  Wat misschien nog kan helpen, ik weet niet of je dat al hebt geprobeerd is op maat gemaakte zooltjes. Deze worden individueel door een podotherapeut aangemeten en daarna gemaakt, waarna er eventueel nog aan wordt bijgesteld. De zooltjes zijn minder kostbaar dan orthopedische schoenen en werken in jouw situatie misschien wel.
  Kosten voor de zooltjes en het aanmeten is ongeveer 150 a 200 Euro, indien er een recept is wordt hiervan vaak een deel vergoed.

  Zelfs voor een podotherapeut is lastig te beoordelen of dit baat zal brengen. Maar wellicht is dit een optie om te proberen.

  Sterkte met je voeten,
  Ben

 • Elly
  Bijdrager

  Ik ben ooit ook begonnen met zooltjes, tot dat niet voldoende meer was, daarna soort steunzolen, daarna via internist naar voetenpoli en orthopedische schoenen gekregen.Als de schoenen worden voorgeschreven krijg je ze vergoed met een eigen risico van de prijs van 1 paar (dure) schoenen. En je krijgt eerst 1 paar, na 5 maanden 2e paar, dan pas weer na 15 maanden, dus zoek de goede kleur uit die overal bij gedragen kan worden. Tenminste, zo werkt mijn verzekering.
  Daarbij draag ik skisokken of sportsokken zonder naden. Soms zitten er patronen in maar dan draag ik ze binnenste buiten. Beter voor je voeten en niemand ziet dat.
  En ik ga iedere 6 weken naar de pedicure, al zeker 20 jaar.

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.