Forums / Nieuw met diabetes / Vreemde bloedwaarden en hypoklachten

Mariska90
Bijdrager

Vreemde bloedwaarden en hypoklachten

Hallo,

Ik heb al een aantal jaren last van mijn bloedsuiker. Ik heb geen flauw idee wat er aan de hand is.. Ik hoop dat iemand op dit forum de klachten herkent en kan zeggen wat er aan de hand is. Ik heb vaak hypo’s, ik voel me dan trillerig, onrustig en hongerig. Ik kom de laatste jaren regelmatig bij een homeopathische arts. We hebben geregeld de volgende bloedwaarden laten testen:

glucose: vaak laag, niet nuchter laatst zelfs 3.6, het verloop over een hele dag weet ik niet
C-peptide: 0.44 (februari 2016) en 0.33 (juli 2015)
HbA1c: steeds 33 nmol/mol

In de familie van vaderskant komt diabetes veel voor. Mijn vader slikt metformine, mijn oom ook en oma moest op latere leeftijd zelfs insuline spuiten.

Ik heb een normaal slank postuur (53kg en lengte 1.58m). Ik moet echt iedere 2 uur eten anders ben ik bang dat ik ‘out’ ga. Ik eet normaal gezond. Begin de dag met een groot omelet met spek en ui en een flinke bak havermout omdat ik meteen bij het wakker worden trillerig voel. Gedurende de dag moet ik echt iedere 2 uur eten. Ik vermijd wel suikers en drink alleen water en thee. 4 Jaar geleden was mijn dieet wel erg suikerrijk en ongezonder.

De homeopathische arts denkt aan een langzame ontwikkelende diabetes type 1. Maar ik twijfel of dit klopt. Dan zou mijn bloedsuiker en HbA1c toch juist hoog moeten zijn?

Herkent iemand dit soort klachten en bloedwaarden?

 • Mariska90
  Bijdrager

  Ik ben overigens 25 jaar oud.

 • Ytsma
  Bijdrager

  Klinkt als hypoglykemie.
  Geen diabetes maar wel een alvleesklier die te vlug reageert op voedsel en ook teveel insuline afgeeft.
  Het wordt soms wel gezien als voorstadium van diabetes.
  Want ja eigenlijk is er wat mis met de alvleesklier.
  Mijn vrouw heeft daar een tijdje last van gehad.
  Een huisarts kan door middel van een test geloof ik wel uitmaken of het hypoglykemie is of diabetes.

  Met voeding kan het meestal wel goed onder controle worden gehouden.
  Complexe koolhydraten zijn dan voor zover ik weet belangrijk, dus zetmeel.

 • domper
  Bijdrager

  Ten eerste. Ga naar een endocrinoloog met verstand van diabetes. Laat daar je antibodies prikken, zo kun je zien of er een autoimmuunproces bezig is tegen je alvleesklier.

  Ik heb hetzelfde verloop gehad als jij, uiteindelijk blijkt het lada te zijn. Meer mensen met lada (en zelfs gewone t1 soms) laten dit beloop zien, maar dat weet ik alleen doordat ik inmiddels al wat mensen gesproken heb die dit ook hadden. Er is verder niet echt info over te vinden.

  Wat ook goed is, is wat dagcurves bijhouden, dus prik voor de maaltijd en 1 én 2 uur na de maaltijd. Eet dan ook een keer gewoon brood of witbrood, of drink is wat limo, om te kijken of je door redelijk normale voeding boven de 10 uitkomt.

  Maar antibodies geven vaak uitsluitsel. Er zijn er meerdere, gad is de bekendste.

  Als het geen diabetes is, maar juist altijd alleen lage suikers, kan het een insulinoom zijn. Het onderzoek daarvoor is echt heel naar, 72uur niet eten, dus ik raad aan eerst de diabetes kant uit te zoeken. Ik wou dat dat bij mij gedaan was..

  Oh en mijn hba1c was altijd prima. Nog steeds. Neem nu wel insuline bij ontbijt, want lage suiker wordt veroorzaakt door overcompensatie nadat het eerst 10+ wordt. Dus van 10+ weer naar 3, is een rotgevoel. Als je de piek voorkomt wordt de daling minder sterk is het idee, en daf werkt aardig bij mij!

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.