Forums / Bewegen / Vrijwilligerswerk in Afrika

Tina1999
Bijdrager

Vrijwilligerswerk in Afrika

Hallo allemaal,

Is er iemand met Diabetes type 1 die ervaring heeft met vrijwilligerswerk in Afrika? Zo ja, was het goed te doen met het regelen van uw Diabetes en heeft u misschien tips voor mij? Ik zou graag in de zomer van 2019 drie of vier weken vrijwilligerswerk doen.

Alvast bedankt en ik kijk uit naar uw reacties!

Met vriendelijke groet,

Tina

 • 6feet10
  Bijdrager

  Hoi Tina1999

  Wat goed van je om een maand vrijwilligers werk in Afrika te gaan doen #respect
  Vakantie/werken en diabetes in Afrika/tropen en diabetes hebben veel overeenkomsten.

  Gezocht binnen dit forum en de DVN o.a. deze link :

  https://www.dvn.nl/leven-met-diabetes/vakantie alhier zijn vele antwoorden op je vragen te vinden en anders nieuwe vragen stellen in deze tijdlijn.

  Groetend 6feet10

 • Markpompje
  Bijdrager

  Hou in de gaten dat bij tropische temperaturen je insuline minder goed kan werken.

 • RonaldBarmentloo
  Bijdrager

  Ik ben een half jaar in Bali geweest en wat ik toen vooraf had willen weten is hoe ik insuline in Indonesië kan verkrijgen mocht er iets verkeerd gaan. Bepaalde dingen in die taal te kunnen zeggen over mijn diabetes als je bijvoorbeeld op zoek bent naar dextro (of iets vergelijkbaars). Wellicht een kaartje maken met bepaalde dieetvoorschriften in die taal. Zorg dat je genoeg materiaal bij je hebt, zodat je niet te kort komt, want je wil niet dat er iets opgestuurd moet worden of dat je terug moet. In mijn geval ging er een koffer met reservoirs en infuusjes voor mijn insuline pomp mee richting Bali. Let op het opslaan van je insuline, zeker als je het transporteert in hete omstandigheden. Verder goed opletten op je hygiëne. Zorg dat je een douaneverklaring meeneemt voor al je spullen, dan krijg je geen gezeik op vliegvelden! Ik heb nog nooit gedoe meegemaakt, dus dat zal vast goedkomen.

  Wat tof dat je naar Afrika wilt gaan, zeker doen en laat je diabetes je niet tegenhouden!

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.