Forums / Nieuw met diabetes / waarom voel ik mij slechter?

briggie158
Bijdrager

waarom voel ik mij slechter?

Sinds een jaar weet ik dat ik diabetes heb. Ik ben ondertussen 9 kilo afgevallen, maar mijn grootste probleem is dat ik sinds ik medicatie gebruik mij veel minder fit voel dan dat ik was. Het lijkt wel dat ik slechter ben geworden nadat mijn suiker van 21 naar 7 is gezakt. Transpireren deed ik nooit en tegenwoordig loopt het zelfs mijn ogen uit de eerste cm van mijn haar tegen mijn hoofdhuid zijn altijd vochtig. Ik ben serieus aan het twijfelen of ik hier allemaal wel mee door moet gaan. Zijn er nog meer mensen die dit herkennen?

 • glazenwasfreak
  Bijdrager

  Heb zelf ook een hele tijd met hoge waardes gelopen nu zon 2 maand weer vrij normaal en heb ook nog klachten dit zal minder worden je lichaam went nl aan de waardes en heeft dus tijd nodig om zich weer aan te passen staat ook heel mooi omschreven in een ander topic hier en anders even bellen met de dvk die zijn er niet voor niks en je betaald er genoeg voor mogen ze ook wel wat voor doen

 • Racingbike
  Bijdrager

  @briggie158; dat je je goed “uitgeleefd” voelt kan ik mij heel goed voorstellen.

  Je waardes zaten eerder veel te hoog en met de medicatie zijn deze netjes gezakt… Echter je lichaam heeft eerst zelf geprobeerd de bloedwaardes de reguleren, wat uiteindelijk niet is gelukt. Je lichaam is min of meer “gewend” geraakt aan de waardes de veel te hoog lagen.

  Door de medicatie gaat het gelukkig beter, en dat heeft zijn weerslag op hoe jij je nu voelt. Je lichaam is de veel te hoge waardes gewend, en nu zitten ze keurig binnen de grenzen… En dat heeft zijn invloed op hoe je nu voelt.
  De waardes liggen goed, alleen je lichaam heeft tijd nodig om op die nieuwe waardes ingesteld te raken. En dat gaat helaas niet zonder “slag of stoot.”
  Wat je kan doen om voor je eigen gemoedsrust is anders contact opnemen van je DvK.

  Heel veel succes. En bij vragen. altijd stellen. Je bent absoluut niet de enige met het “pretpakket.”

 • Mel83
  Bijdrager

  Zeer herkenbaar, ik kan nog steeds na 5mnd niet zeggen dat ik me een dag eens goed voel. Nou heb ik er ook nog eens hoge bloeddruk bij.

 • M.vanHoorn
  Bijdrager

  Hallo Briggie,
  Mag ik vragen hoe oud je bent?
  En ik kan mij helemaal vinden in het antwoord van Racingbike.
  Geef niet op, denk aan de lange termijn.
  En het weer van de laatste dagen werkt ook niet echt mee, maar de vooruitzichten zijn behoorlijk minder warm, dat is dus een meevaller qua externe temperatuur, waar je hopelijk profijt van zal hebben.
  Heel veel sterkte!

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.