Forums / Werken / Wanneer vertel ik het mijn collega’s?

GevraagdaanDVN
Moderator

Wanneer vertel ik het mijn collega’s?

Ik begin binnenkort met een nieuwe baan. Ik wil mijn leidinggevende en naaste collega’s gaan vertellen dat ik diabetes heb. Is dit verstandig? Wanneer vertel je zoiets aan je collega’s?

Tags: 

 • GeaDVN
  Bijdrager

  Openheid richting je collega’s en leidinggevende werkt vaak goed. In de praktijk zullen je collega’s je ook zien meten, spuiten of bolussen of wat vaker tussendoor zien eten (bij een hypo). Hoe normaler je het zelf vindt, hoe sneller anderen dit ook zo ervaren. Geef bij je collega’s aan dat je open staat voor vragen over je diabetes. 

 • biancavv
  Bijdrager

  Bij mij is pas net suiker geconstateerd en slik nu sinds een maamd metformine. Ik heb dit op mijn werk aan de leiding verteld omdat er gevraagd werd extra te werken. Ivm vermoeidheid en instellen op de medicatie werk ik niet extra. Vond wel dat ze het recht hadden dit te weten. En collega’s ja waarom niet

 • Middelemiel
  Bijdrager

  Ik vertel het altijd vrij snel, en praat er vrij open over.
  Als het relevant is voor de werkzaamheden ben je het zelfs verplicht te zeggen (bv machinebesturing, offshore werk etc).
  En als het niet relevant isvoor je werkzaamheden heb je toch ook geen reden het te verzwijgen?

  Enige wat ik niet meer doe is het expliciet uit mezelf noemen op het eerste sollicitatiegesprek (zeker sinds mn oog-complicaties), maar daarna komt het meestal gauw genoeg ter sprake.

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.