Forums / Hulpmiddelen / Wat zijn jullie ervaringen met Minimed EN Omnipod?

JaneDoe
Bijdrager

Wat zijn jullie ervaringen met Minimed EN Omnipod?

Hi allemaal,

Binnenkort mag ik weer een nieuwe insulinepomp uitzoeken. Ik twijfel op dit moment vooral tussen de Minimed en de Omnipod.
Ik weet wat de verschillen zijn tussen de pompen, wat de voor- en nadelen zijn, en ik weet ook wat mijn eigen eisen zijn. Beide pompen zouden voor mij voldoen. Maar ik ben er nog niet uit waar ik voor ga kiezen.

Ik heb al een aantal mensen gesproken die heel tevreden zijn over de pomp die zij gebruiken, maar nog niemand die ervaring heeft met beide pompen.

Wie heeft ervaring met het gebruik van beide pompen? Wat zijn jullie ervaringen?

 • Abisko
  Bijdrager

  Er bestaan meerdere topics over de minimed en omnipod. Je kan de zoekbalk daarvoor gebruiken
  Zie oa https://www.diabetestrefpunt.nl/bericht/omnipod-of-minimed-pomp/

  Minimed is een merk pomp, er zijn meerdere minimed pompen 640g,670g, die je kan koppelen aan sensor enz.

  Als je geen vergoeding krijgt voor sensors is waarschijnlijk de omnipod aangenamer.

 • Mooinique
  Bijdrager

  ik ben begonnen met de midimed. Beviel prima alleen het slangetje vond ik lastig met rok en jurk. Nu gebruik ik de Omnipod omdat die draadloos is. Nadeel is je kunt hem maar 2uur kunt uitzetten. Hij geeft ook veel meer alarmen dan de midimed. Als de dreiging dagen klaar zijn dan doet hij het nog 7 uur extra. Daar geeft hij dan telkens alarm voor. Daar moet je op reageren. Hij houdt er ook nog wel eens mee op in de winter als ik buiten aan het sporten ben en dan naar binnen ga. En als je batterijen moet wisselen dan moet je ook je lid gelijk wisselen. Zonde dus. De leveranciers ook niet scheutig. Je krijgt elke drie maanden precies de poes die je nodig hebt. Niet handig dus. Als ik terug kon naar de kiekjes zou ik het zo doen. Veel minder handelingen en rustiger.Succes met je keuze.

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.