Handan
Bijdrager

Wazig zien

Sinds 2 weken is er diabetes geconstateerd bij mij met een nuchtere waarde van 19. ik ben begonnen met pillen inslikken en de waardes dalen gelukkig goed. Alleen al een paar dagen heb ik wazig zicht van dichtbij wat erg vervelend is. Hoe komt dit en is dit blijvend. Het probleem is alleen van dichtbij wazig

 • SimonW
  Bijdrager

  Bij mij had het bij aanvang van de behandeling ook invloed op mijn gezichtsvermogen maar juist in positieve zin. Ik zie dat het al eerder behandeld is hier dus lees hier wat ervaringen van anderen:
  https://www.diabetestrefpunt.nl/bericht/wazig-zicht/

 • Markpompje
  Bijdrager

  doordat je bloedsuikers lager worden veranderd ook je oogdruk, gevolg van dichtbij tijdelijk niet goed scherp zien, dit is normaal, gaat vanzelf over, evt kun je in de tussentijd kijken of een goedkoop leesbrilletje van een paar euro bij de kruidvat wat kan helpen, maar ik heb dat nooit geprobeerd omdat het bij mij vrij snel over was.

  • Handan
   Bijdrager

   Ja inderdaad, dat heb ik gedaan. Een leesbril aangeschaft eventjes want zo is het ook niks maar ik ben wel blij voor jullie reactie dat het voorbij zal gaan. En hebben jullie enig idee ongeveer hoeveel weken het duurt?

 • Anoniem

  Bij mij ging het over toen mijn waarden mooi constant waren en dat ging bij mij vrij snel maar ik heb er wel een week of 6 last van gehad. Het is denk ik een persoonlijk “dingetje”.

 • Handan
  Bijdrager

  Het is inderdaad over met mijn ogen, met wazig zien. Ik ben heel blij. Dank u wel allmaal

 • Ben42
  Bijdrager

  Handan, dank je wel voor het terugmelden. Fijn dat het goed gaat met je zien.
  Ben

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.