Forums / Oproepen / Wie heeft diabetes type 2 onder controle gekregen en wil het verhaal vertellen?

Sjaak
Bijdrager

Wie heeft diabetes type 2 onder controle gekregen en wil het verhaal vertellen?

Mijn naam is Sjaak van de Groep en ik ben freelance journalist. Ik ben op zoek naar een man of vrouw uit de regio Utrecht of Amersfoort die diabetes type 2 onder controle heeft gekregen en geen medicijnen meer gebruikt.
Ik zou die persoon graag willen interviewen voor een bijlage over Zorg & Welzijn die volgende maand verschijnt bij AD Amersfoortse Courant en AD Utrechts Nieuwsblad.

Wilt u uw verhaal vertellen, dan zie ik uw reactie graag tegemoet.

Hartelijke groet,

Sjaak van de Groep

Tags: 

 • BoteM
  Bijdrager

  Ik ben een man van 78 jaar en heb ca. 7 jaar Diabetes 2. Begin dit jaar zat ik op 3 x p.d. Glycacide en 2 x p.d. Metformine. De bloedwaarden bleven stijgen en de volgende stap zal Insuline spuiten zijn. In april begon ik via onze huisartsenpraktijk aan de Bas van de Goor Challenge. Enkele weken later heb ik samen met mijn vrouw een workshop koolhydratenarm koken gevolgd. Ineens gingen de bloedwaarden dalen en stapje voor stapje kon ik (in overleg met de huisatrsenpraktijk) de medicatie minderen. Ik gebruik nu enkele weken helemaal geen medicijnen meeer tegen diabetes.
  Iedereen in mijn omgeving is verbaasd. Mijn eetpatroon is radicaal veranderd en ik voel me er heel goed bij. Zelf had ik nooit verwacht dat ik ooit zonder medicijnen zou kunnen functioneren!

  Voor meer informatie kunt u via de mail contact met mij opnemen.

  Met vriendelijke groet,

  Bote Mikkers
  e-mail: b.mikkers@kpnmail.nl

 • JohnPC
  Bijdrager

  Hoi Sjaak van Groep,

  Ik had sinds medio 1998 diabetes type 2 en sinds eind Juni van dit jaar diabetes type 2 af. Ben niet woonachtig in de gevraagde regio maar in Sneek. Ben zakelijk veel onderweg en kan jou bezoeken wanneer gewenst. De bijkomende complicaties die ik had, keren zich allemaal, en geheel tegen de verwachting, in ten goede. Leeftijd 55 jaar.
  Laat maar weten of je interesse hebt.

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.