Forums / Oproepen / Wie heeft ook problemen met de Abasaglar KwikPen Langwerkende Nachtinsuline?

Bornetto
Bijdrager

Wie heeft ook problemen met de Abasaglar KwikPen Langwerkende Nachtinsuline?

Mijn zorgverzekeraar heeft begin dit jaar besloten dat de Lantus Solostar vervangen diende te worden door de Abasaglar KwikPen. Kennelijk is deze pen stukken goedkoper. Met de voorganger, de Lantus Solostar heb ik nooit problemen gehad. Deed het altijd.
De Abasaglar KwikPen is een ramp. Uiteraard heb ik het niet over de insuline zelf want dat kan ik niet beoordelen maar de pen zelf is van een hele slechte kwaliteit. Van de 5 pennen die ik ontvang (ze zijn verpakt per 5) kunnen er gemiddeld 2 direct de vuilnisbak in omdat ze het niet doen. Of bij het eerste gebruik blokkeert het mechaniek of na 1 of 2 keer zijn ze onbruikbaar. En dan heb ik het nog niet eens over de vele luchtbellen die ontstaan in de pen. Zelf ben ik regelmatig een aantal dagen weg en het is al meerdere keren voorgekomen dat ik geen avond insuline kon spuiten omdat dat ding weer stuk was.

 • Elly
  Bijdrager

  Als mij zoiets met regelmaat zou gebeuren had ik allang de firma overstelpt met klachten. Maar misschien heb je dat intussen wel gedaan. Is het nu nog steeds zo??

 • Frankvo
  Bijdrager

  Dus naar de apotheek gaan en direct nieuwe eisen en veel tamtam maken en zorgen dat er een klacht gaat naar een controlerende instantie.

 • Bornetto
  Bijdrager

  Beetje late reactie van mijn kant, maar het probleem is opgelost door mijn apotheek. Ze hebben besloten per direct de regels hieromtrent van de zorgverzekeraar (in dit geval VGZ) naast zich neer te leggen ze leveren geen Abasaglar KwikPen meer. Inmiddels heb ik m’n oude vertrouwde pen weer terug. Apotheek heeft aangegeven dat zij de eventuele “vergoedings-problematiek” voor hun rekening nemen. Zo kan het dus ook!

  Gr, Rob Otten

 • mike
  Bijdrager

  dan nog even een veel latere reactie, maar volgens mij was het zo dat VGZ bestaande klanten die lantus gebruikte niet mocht dwingen om over te stappen op abasglar, maar alleen nieuwe klanten.
  prijsverschil is overigens maar een kleine 10%

 • willem.musch
  Bijdrager

  Ik spuit voor het eerst insuline en gebruik deze kwikpen sinds 6 augustus. Tot op heden moet ik zeggen dat ik geen enkele van jouw klachten heb ervaren, maar moet ook toegeven dat ik pas aan mijn vierde pen bezig ben.
  Het enig wat ik kan concluderen is dat als zo vaak met ‘massa productie’ er altijd wel eens eentje bijzit die niet (goed) werkt.
  Ik zou zeker alle niet (goed) werkende pennen terugbrengen naar de apotheek en daar andere voor terug eisen.

 • jacobus
  Bijdrager

  Ik gebruik sinds begin juli Abasaglar. Ik ben bewust overgestapt en tot nu toe heb ik geen problemen met de kwikpennen. De feeling bij het injecteren is minder dan bij de ClikSTAR pen (Lantus). De Abasaglar insuline is een biosimilar van Lantus insuline (bij mij in werking geen enkel verschil).

  jacobus

 • Sloper
  Bijdrager

  Ik moest in januari overstappen van de lantuspen, naar de abasaglarpen van mijn zorgverzekeraar het eerste doosje van 5 stuks was het gelijk raak, 2 van de 5 pennen weigerden dienst, ik heb de klacht neergelegd bij de leverancier van die pennen, de resultaten wacht ik even af, wordt vervolgd

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.