Zal de kunstmatige alvleesklier mij echt ‘snappen’?

Inge Olivier, werkt sinds 2008 bij DVN.

IngeOlivier
Moderator

Zal de kunstmatige alvleesklier mij echt ‘snappen’?

Morgen gaat het dan echt gebeuren… Voor het onderzoek van Inreda word ik aangesloten op de kunstmatige alvleesklier. Ik kijk er zooooo naar uit!

“Laat de verwarring maar komen!”

Hoe zal het zijn?

Ik mocht de kunstmatige alvleesklier al even vasthouden en ‘voelen’. Het is een soort klein broodtrommeltje, veel kleiner dan ik me herinnerde toen ik hem bij Robin Koops zag.

Hoe zal het zijn om vast te zitten aan zo’n blokje aan mijn buik? Ik heb nu 2 sensoren die alvast moeten ‘inlopen’. Dan krijg ik morgen dus nog 2 infuusjes (1 voor glucagon en 1 voor insuline), die ook in mijn buik moeten.

Ben ik na 3 weken van wisselen, vervangen en opnieuw setjes zetten niet helemaal ‘rauw’ van de pleisters en lekgeprikt door de naaldjes/canules? En hoe snel zal de kunstmatige alvleesklier mij echt snappen en mijn bloedsuikers volledig onder controle hebben?

Lijf in de war?

Ik heb vandaag vragenlijsten ingevuld, handleidingen doorgenomen, informatie gekregen en contracten getekend. Morgen krijgen we een trainingsdag en zal mijn lijf ‘in de war’ kunnen raken. Doordat mijn bloedsuikerwaarden ineens heel stabiel gaan worden, weet mijn lijf naar verwachting niet wat het overkomt. Nou, laat de verwarring maar komen!

Volgende week plaats ik mijn volgende blog met mijn ervaring met de kunstmatige alvleesklier.

Deel deze post:
  • BertR
    Bijdrager

    Heel erg benieuwd naar jouw ervaringen. Succes in de proefperiode.

    Groet,
    Bert

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.