Forums / Oproepen / zeer ernstige gasteoparese

jacquelinevegas
Bijdrager

zeer ernstige gasteoparese

Geachte lotgenoten, ik heb last van zeer ernstige gasteoparese. Mijn maag is niet lui, maar werkt bijna niet meer. Ik sta dus iedere dag over te geven omdat mijn maag zich niet meer ledigt. Is er iemand die me een goede arts kan aanbevelen die gespecialiseerd is op dit gebied?

 • 6feet10
  Bijdrager

  Zie ook even bij de maag lever darm stichting.
  Alhier de link : https://www.mlds.nl/ziekten/vertraagde-maagontlediging/
  Hoop dat je hier meer info kunt vinden.

  Groet 6feet10

 • GevraagdaanDVN
  Moderator

  Beste jacquelinevegas,

  Helaas is er nog geen wonderpilletje dat uw maag weer sneller leegmaakt, wel zijn er medicijnen die uw klachten kunnen verminderen. Maar vooral is het belangrijk om goed rekening te houden met de voeding. Bovenstaande tip is een hele goede, want bepaalde vetten en vezels kunnen de ontlediging nog verder vertragen. Soms kan vloeibaar voedsel ook een oplossing zijn.

  Helaas kan ik uit ervaring spreken dat het vooral belangrijk is eerst te proberen uw bloedsuikers op een redelijk niveau te krijgen, gelijk met het aanpassen van de voeding, in combinatie met medicatie (tegen misselijkheid). Let wel: helaas is gastroparese nog niet te genezen, maar de symptomen kunnen wel worden bestreden.

  Het aanbevelen van een goede arts is helaas voor ons erg moeilijk, maar om eens een verwijzing te vragen naar een MLD-arts lijkt mij niet onverstandig. Uw behandelend arts of verpleegkundige kan u hier zeker mee verder helpen.

  Met vriendelijke groet;

  Thijs van Vilsteren
  medewerker klantenservice/diabeteslijn van Diabetesvereniging Nederland

  • jacquelinevegas
   Bijdrager

   Hallo bedankt voor uw reactie, ben met beiden bezig. Inmiddels hba1c van 51 is toch te pruimen, maar het wordt alleen maar slechter.
   Ik ben nu geweest bij het UMC+ in Maastricht en ze gaan mijn pylorus klieven, maar dat duurt nog zeker drie maanden. Dus nog ff uitzingen. Welke voeding kan ik het beste nemen tot die tijd, en weeet u waar ze botox spuiten in die pylorus?
   groeten Jacqueline

 • @rienne
  Bijdrager

  Goededag

  Ik loop sinds een maand in Maastricht daar zit de enige gespecialiseerd arts op gastroparese.

  Als je meer info wilt laat je het dan weten

  Groet

  Arienne

 • Fiona
  Bijdrager

  Dag Jaqueline,

  Ik ben heel benieuwd naar hoe bij jou het klieven van de pylorus is gegaan.
  Ik loop namelijk nu ook in het MUMC+ en als blijkt dat mijn dunnedarm het nog goed doet, willen ze dit ook bij mij doen.
  Ik heb nu sondevoeding, omdat ik dagelijks moet overgeven en erg misselijk ben.

  Arrienne,

  Hoe gaat het met jou in het MUMC+
  Hebben ze bij jou al plan van aanpak?
  Wens je veel succes in het MUMC+

  Groetjes Fiona

 • @rienne
  Bijdrager

  Hoi fiona ik heb de uitslag van het onderzoek mijn maag is 170 min vertraagd ik krijg nu als stap medicijnen en als dat niet helpt een darmsonde om mijn maag tot rust te laten komen en mocht dat ook niet helpen dan volgt een operatie ze maken dan je maag wand open op de site van Maastricht staat een filmpje over hoe dat werkt. Ik ben gisteren begonnen aan de medicijnen maar ivm hart ritme stoornissen die je er van kunt krijgen mag ik het maar 5 dagen achter elkaar gebruiken en dan weer een pauze en na 2 weken moet ik een hart filmpje maken om te kijken of alles goed blijft gaan .

  Hele weg nog te gaan .

  Groetjes Arienne

 • @rienne
  Bijdrager

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.