Forums / Oproepen / zeer ernstige gasteoparese

jacquelinevegas
Bijdrager

zeer ernstige gasteoparese

Geachte lotgenoten, ik heb last van zeer ernstige gasteoparese. Mijn maag is niet lui, maar werkt bijna niet meer. Ik sta dus iedere dag over te geven omdat mijn maag zich niet meer ledigt. Is er iemand die me een goede arts kan aanbevelen die gespecialiseerd is op dit gebied?

 • 6feet10
  Bijdrager

  Zie ook even bij de maag lever darm stichting.
  Alhier de link : https://www.mlds.nl/ziekten/vertraagde-maagontlediging/
  Hoop dat je hier meer info kunt vinden.

  Groet 6feet10

  GevraagdaanDVN
  Moderator

  Beste jacquelinevegas,

  Helaas is er nog geen wonderpilletje dat uw maag weer sneller leegmaakt, wel zijn er medicijnen die uw klachten kunnen verminderen. Maar vooral is het belangrijk om goed rekening te houden met de voeding. Bovenstaande tip is een hele goede, want bepaalde vetten en vezels kunnen de ontlediging nog verder vertragen. Soms kan vloeibaar voedsel ook een oplossing zijn.

  Helaas kan ik uit ervaring spreken dat het vooral belangrijk is eerst te proberen uw bloedsuikers op een redelijk niveau te krijgen, gelijk met het aanpassen van de voeding, in combinatie met medicatie (tegen misselijkheid). Let wel: helaas is gastroparese nog niet te genezen, maar de symptomen kunnen wel worden bestreden.

  Het aanbevelen van een goede arts is helaas voor ons erg moeilijk, maar om eens een verwijzing te vragen naar een MLD-arts lijkt mij niet onverstandig. Uw behandelend arts of verpleegkundige kan u hier zeker mee verder helpen.

  Met vriendelijke groet;

  Thijs van Vilsteren
  medewerker klantenservice/diabeteslijn van Diabetesvereniging Nederland

  jacquelinevegas
  Bijdrager

  Hallo bedankt voor uw reactie, ben met beiden bezig. Inmiddels hba1c van 51 is toch te pruimen, maar het wordt alleen maar slechter.
  Ik ben nu geweest bij het UMC+ in Maastricht en ze gaan mijn pylorus klieven, maar dat duurt nog zeker drie maanden. Dus nog ff uitzingen. Welke voeding kan ik het beste nemen tot die tijd, en weeet u waar ze botox spuiten in die pylorus?
  groeten Jacqueline

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.