Forums / Voeding / zelf experimenteren met eten en zoek diabetes kookboeken

benvanherwaarde
Bijdrager

zelf experimenteren met eten en zoek diabetes kookboeken

Beste leden
Ik ben Ben en zal gelijk met de deur in huis vallen.
Ik zit helaas in de schuldsanering door omstandigheden van verlies van m’n eigen bedrijfje en moet van €50,- per week samen met m’n vrouw leven. Gelukkig hebben we de voedselbank die ons helpt. Echter ik heb ook nog eens diabetes type 2.
Aangezien mijn behandelteam het niet meer weet, richt ik mij naar jullie. Ik ben om mezelf dan maar te trachten te helpen op zoek naar een paar gebruikte diabetes type 2 kookboeken. En dan liefst met normale maaltijden, niks chiques of zo, want ik ben zo’n chef-kok dat zelfs de rookmelder mij toe fluit.
Ik heb helaas geen geld om dat soort boeken nieuw te kopen of op te halen, dus als er nog lotgenoten mij kunnen en willen helpen: heel graag!

Tags: 

 • anita53
  Bijdrager

  Hoi Ben,

  Geen boek, maar wel een tip. Bij ons in de kringloopwinkel zijn ook kookboeken voor een klein prijsje ( van 2 tot max 5 euro) te koop. wellicht bij jou in de buurt ook. Succes! Groet, Anita

  • benvanherwaarde
   Bijdrager

   he anita waar is hier? ik woon in dorpje, Maashees, tussen Venray en Boxmeer in

 • anita53
  Bijdrager

  Hoi Ben,

  Ik woon in de Zaanstreek, dus veel te ver weg voor jou. Maar er zijn overal in het land kringloopwinkels. Ik heb even gegoogled en in Venray zijn er zelfs twee. ( “G.V.E. Kringloop Venray” en “Winkel van Sinkel, kringloop”. Zo wie zo, maar zeker als je niet veel te besteden hebt, een goede plek om regelmatig langs te gaan. Hier hebben ze vaak heel leuke dingen staan: meubels, serviesgoed, boeken, kleding, koelkasten en ander elektrisch spul, CD’s, speelgoed, enz. enz. Groetjes

 • hoftor
  Bijdrager

  Dag Ben. je hebt het niet gemakkelijk dat is overduidelijk! Je hebt wel internet en als je op recepten voor diabetes of khd arme maaltijden googeld dan kom je veel recepten en adviezen tegen!
  Zolang je dan nog geen boeken hebt kun je vast hier wat inspiratie uithalen! Vaak heeft een POH of een DVK ook wel wat liggen! Gewoon vragen, nee heb je ja kun je krijgen….ja toch!!!!! Heel veel succes ermee!

 • 6feet10
  Bijdrager

  Via Pinterest app kun je kha recepten met duizenden vinden en de recepten die je kunt gebruiken pin je zodat je je eigen kha “kookboek” hebt.Gratis voor niets dus.

 • Ik krijg het altijd zo warm van dit soort reacties. Wat lief dat iedereen zo behulpzaam meedenkt! En sterkte Ben met alles waar je voor gesteld wordt, dat valt niet mee.

 • johnny
  Bijdrager

  Hoi Ben,
  Geen kookboek, wel gratis advies
  https://www.dietdoctor.com/wp-content/uploads/2011/03/LCHF-voor-beginners_nl_revised.pdf

 • Markpompje
  Bijdrager

  Johnny stop eens met spammen van allerlei onderwerpen met jouw reclame uitingen, moderatoren kunnen jullie eens de kam halen door Johnny zijn reacties die allemaal stuk voor stuk vol staan met onzin en reclame.

 • Markpompje
  Bijdrager

  Over kookboeken voor diabetes, zul je misschien wel onderscheid moeten maken tussen type1 en type2.

  ik heb ooit eens geexperimenteerd door simpelweg ingrediënten te vervangen, dus ipv pepernoten met suiker het te vervangen voor zoetstof, het resultaat was dat ik geen pepernoten kreeg maar wel lekkere sprits :-)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.