Forums / Werken / hoe combineer je werk met sterke schommelingen? / Reageer op: hoe combineer je werk met sterke schommelingen?

Anne1998
Bijdrager

Reactie op: hoe combineer je werk met sterke schommelingen?

De beste stap is natuurlijk om de oorzaak aan te pakken: de hypo’s en hypers. Als je daar minder last van hebt, is op je werk minder te merken van je diabetes.

Verder denk ik dat het belangrijk is dat collega’s, en zeker je baas, weten dat je diabetes type 1 hebt, en het is zeker handig als ze goed weten wat het inhoudt.

Mag ik je misschien vragen waar je vooral tegenaan loopt? Schommelingen zijn super vervelend, maar wat voor werk doe je? Waar heb jij precies last van bij schommelingen?

Ik heb zelf op het werk (in de horeca) de afspraak dat ik, ondanks hoe druk het is, altijd de tijd mag nemen om even te gaan zitten, altijd tussendoor mag eten en meten. Omdat het werk lichamelijk best inspannend is, kom ik zelden te hoog, maar als ik te laag zit ben ik echt ff weg hoor. Geldrekenen lukt niet meer. Ik vergeet ALLES wat klanten zeggen, kan geen bestelling meer onthouden en reageer verward. Niet echt handig.
Verder schommelen mijn waardes niet zo erg, en op enkele hypo’s na, gaat het bij mij prima.

Groetjes!