Forums / Verzekering en vergoeding / Vergoeding diabetes SIMMS2, Zorgprofiel 3 / Reageer op: Vergoeding diabetes SIMMS2, Zorgprofiel 3

Merel1975
Bijdrager

Reactie op: Vergoeding diabetes SIMMS2, Zorgprofiel 3

Ik geloof ook dat de vergoeding altijd standaard 24.50 is.
Toen ik de eerste verwijzing kreeg werd ik naar iemand gestuurd die idd ook nog eens extra geld vroeg. Ben toen hiermee gestopt.
Toen ik naar een andere orthopeed ging ivm orthese aanvraag, scheen ik ineens daar te blijven en moest hij de beoordeling doen. Ben in de hoogste categorie geplaatst want neuropathie al heel heftig.
Toen kreeg ik een lijst en ging ik rond bellen. De meeste vragen een extra vergoeding nog van tussen de 5 en de 7.50.
Uiteindelijk wel iemand gevonden die dat kwijtschold na het zien van ooienvaars pas (is voor de minima hier in de stad).
Maar heel erg lastig.
Wel hebben beide mijn pijnklachten niet herkend als een charcot voet. Nu loop ik steeds in het ziekenhuis en in het gips en is er ook al een schoen gemaakt voor als ik uit het gips ga. Maar weet eigenlijk niet of de orthopeed die met het ziekenhuis werkt nu mijn jaarlijkse keuring moet doen.
Ik dacht overigens wel dat je elk jaar opnieuw moet worden gekeurd en dat je dan je vergoeding krijgt. Het niet zonder die keurig en verwijzing zo maar naar een diabetes pedicure kan gaan en de rekening kan indienen.