Forums / Verzekering en vergoeding / Doorbraak in vergoeding FSL! / Reageer op: Doorbraak in vergoeding FSL!

Liv1
Bijdrager

Reactie op: Doorbraak in vergoeding FSL!

Dag Ben, de boluscalculatie zit wel iets ingewikkelder dan “ik eet 24 kh, mijn ratio is 1:6 dus ik heb 4 eenheden insuline nodig” of “mijn bloedsuiker is 10,3 dus ik moet 1 eenheid bij bolussen”.
De boluscalculator houdt ook rekening met de hoeveelheid insuline die je eerder hebt toegediend en hoelang ervoor je die hebt toegediend.
Toen ik de boluscalculator ging gebruiken zag ik dat deze heel andere correcties adviseert, dan ik in het verleden deed op basis van gegevens uit het ziekenhuis (de settings in de meter zijn ook door het ziekenhuis ingevoerd).
Soms gaat ie 2,5 uur na een maaltijd bij een bloedsuiker van 12,0 nog helemaal niet bijregelen. Of wil ie 3,5 uur erna veel minder bijregelen dan het bijspuitschema wat ik ooit had. En dan kom ik uiteindelijk gewoon heel netjes uit.
Dat kan ik echt niet zelf nabootsen.
(en nee, ik neem niet klakkeloos de correctie over, ik hou wel rekening met activiteiten en ook of de FSL aangeeft dat ik bijv nog aan het zakken ben).

Ik heb een Accu-Chek pomp waarop ik geen metingen kan invoeren.
Zelf heb ik er geen enkel probleem mee dat ik nog prik, juist omdat ik mijn bloedsuikers zo mooi wil houden met behulp van de boluscalculator. Ik weet dat het zonder gewoon echt slechter is.
Voor vergoeding van de FSL kom ik niet in aanmerking, dus is voor mij ook geen issue.

Ik heb de FSL 1,5 jaar geleden genomen omdat ik ineens onverklaarbare lage bloedsuikers had en ik daardoor weer erg last kreeg van mijn angststoornis. Met de FSL kan ik de trend in de gaten houden en geeft het me rust op het werk, ik gebruik mijn meter voor de boluscalculatie.