Forums / Behandelaren / Freestyle Libre: welke pleister om langer te zwemmen? / Reageer op: Freestyle Libre: welke pleister om langer te zwemmen?

Reactie op: Freestyle Libre: welke pleister om langer te zwemmen?

Zelf zwem ik rustig 1 à 1,5 uur met de sensor, zoals standaard aangebracht, zonder enige extra pleister of skintac o.i.d. In het begin ging ik voor de zekerheid alleen aan het eind van de twee weken zwemmen, maar dat bleek niet nodig, dus ga ik nu op willekeurige momenten. Bij waterpolo is het wat anders, dan kan iemand ertegen stoten en dan lijkt mij een pleister eroverheen wel verstandig. En ik denk ook dat hoe goed de hechting op de huid is en hoe de huid reageert op het plakmiddel van de FSL voor iedereen anders is. Bij mij gelukkig geen gebrekkig hechting of reactie van de huid. Dus je zult het moeten proberen en als het niet goed gaat dan zijn de uitgebreide adviezen van anderen in deze draad van toepassing.
Het enige waarbij sensor bij mij loslaat, is bij flink transpireren onder de sensor. Het probleem is niet dat zweet erin loopt, maar dat je ónder de sensor transpireert, dan laat hij los. Dus eigenlijk: vocht van binnenuit is funest. Maar in het zwembad in het water is er alleen vocht van buitenaf en weinig reden tot transpireren.