Forums / Nieuw met diabetes / Het nieuwe jaar met een nieuwe gewoonte / Reageer op: Het nieuwe jaar met een nieuwe gewoonte

Liv1
Bijdrager

Reactie op: Het nieuwe jaar met een nieuwe gewoonte

Hoe hebben ze je nu naar huis gestuurd? Met of zonder insuline?

Het beste is inderdaad een ziekenhuis in de buurt waar je woont. Zelf kon ik (22 jaar geleden ook net rond kerst) binnen 3 dagen terecht bij de internist en diabetesverpleegkundige om ingeregeld te worden. Ik vermoed dat het toen 3 dagen duurde omdat kerst ertussen zat.
Het lijkt me dat als je een week opgenomen bent geweest het ook wel urgent genoeg is. Ik zou er flink achter aan blijven zitten dat je snel een afspraak bij een internist en diabetesverpleegkundige krijgt voor de do’s en don’ts. Zonder uitleg en instructie wat wel en niet lig je straks weer in het ziekenhuis, dat kan niet de bedoeling zijn.

Vind het ook vreemd dat als je klachten benoemd hebt bij de huisarts als dorst en veel plassen en daarnaast ook nog eens veel afvalt, de huisarts zelf niet aan diabetes denkt, ook met al die schimmelinfecties (door de hoge bloedsuikers ben je daar dan heel gevoelig voor).

Mijn advies: morgen bellen dat je eerder geholpen moet worden. Als het ziekenhuis je niet eerder inplant, contact met de huisarts opnemen voor escalatie. Of je zorgverzekeraar voor wachtlijstbemiddeling.

Sterkte!