Forums / Hulpmiddelen / Vinger prikken / Reageer op: Vinger prikken

Ben42
Bijdrager

Reactie op: Vinger prikken

Er zijn verschillende lancetapparaten en ook verschillende lancetten.

De lancetten van Bayer zijn b.v. heel erg dun. Andere lancetten zijn weer wel dun, maar breder.

enkele lancetten.

Het lancet helemaal links heb ik een tijdje gebruikt omdat deze erg dun was. Nu gebruik ik een Bayer lancet. Beide lancetten hebben de vorm van een naald. Er zijn ook lancetten die de vorm hebben van een ‘zwaard’ *).

Je zou eens kunnen variëren met de verschillende lancetten.

Zelf gebruikte ik een lancet ook meerdere malen. Redenen daarvoor waren, natuurlijk was ik te lui om de lancetten te wisselen. Maar bovendien voelde het prettiger. Een nieuwe lancet deed bij mij meer pijn.

Fabrikanten raden aan om ieder lancet maar 1 maal te gebruiken, maar dit is natuurlijk geen onafhankelijk advies, zij hebben belang bij veel lancetten te verkopen. Veel DVK’s worden ook beinvloed door de lobby van fabrikanten dat lancetten echt maar 1 keer gebruikt mogen worden. **)

Veel lancetten kunnen gebruikt worden in verschillende lancetapparaten. Met een lancetapparaat kunnen dus vaak meerdere merken lancetten gebruikt worden. Met wat onderlinge uitwisselingen tussen mensen hier, zou je veel verschillende lancetten kunnen proberen.

Let op!
Over hergebruik geeft ik geen advies. Ik geef slechts aan dat ik fabrikanten (en daarmee DVK’s) op dat gebied niet helemaal vertrouw. Wat ik doe is misschien wel heel erg slecht. Wel weet ik dat het hergebruik van lancetten door meerdere diabeten wordt gedaan. Verder is het zo dat ook mijn berichten in dit forum met skepsis moeten worden gelezen. (Zoals ieder bericht op het internet.) Vertrouw ook mijn berichten niet.

Weet dat er verschillende merken en daarmee ook ‘vormen’ van lancetten zijn. Je kunt meerdere merken lancetten uit proberen.

Vriendelijke groet,
Ben

*)
Heel plat, maar met iets meer breedte.

**)
Dat dit een lobby was werd duidelijk gemaakt omdat in advertenties van lancetten middels fotomanipulatie ‘aangetoond’ werd dat hergebruik van lancetten was af te raden. De manipulatie bestond uit electronen microscoop foto’s van lancetten waarbij verschillende vergrotingen werden gebruikt en daarbij ‘verteld’ werd dat dit door meerdere keren gebruik kwam.