Forums / Medicijnen / Insuline niet beschikbaar / Reageer op: Insuline niet beschikbaar

Ben42
Bijdrager

Reactie op: Insuline niet beschikbaar

Hallo Erwin en anderen,

“Tot nog maar enkele jaren geleden was de productie van insuline feitelijk in handen van drie internationaal opererende farmaceutische bedrijven. Samen bestrijken zij zo’n 95% van de markt. Deze situatie is de laatste tijd sterk gewijzigd,……”

Zie verder :
Productie van insuline

Er zijn dus meerdere fabrikanten van insuline, verder zijn er meerdere insuline producten. Er zitten wel verschillen in de soorten insuline, maar globaal hebben ze allemaal hetzelfde doel en dezelfde werking. Insulines zijn dus ‘redelijk’ onderling uitwisselbaar.

De grote producenten van insuline leveren allemaal zowel ‘snelwerkende’ als ‘langzaamwerkende’ insulines. De grootste verschillen in de insuline zit in de werkingsduur. Echter in ‘extreme’ noodgevallen kun je de insulines wel uitwisselen, de behandeling dient dan wel aangepast te worden aan de werkingsduur van de insuline.

Voor de totale groep insuline is het niet te verwachten dat er tekorten zullen ontstaan. Voor specifieke insuline producten is dit wel mogelijk. Bij insuline producten is het bovendien zo dat het gebruik daarvan zeer goed te voorspellen is, de groep patiënten is groot en stabiel en het gebruik van insuline is ‘zeer’ stabiel.

Vriendelijke groet,
Ben