Forums / Vakantie / Duiken in zee / Reageer op: Duiken in zee

josjen
Bijdrager

Reactie op: Duiken in zee

Deze reactie is een jaar naar dato maar toch.

Ik heb zelf T1D en al 4 jaar een pomp. Sinds 2 jaar doe ik aan sportduiken. Dit kan PRIMA. Je checkt voordat je het water ingaat je waardes en zorgt dat die niet onder de 8 en boven de 16 zitten.

Een duik is vaak niet langer dan 1 uur (voor beginners niet langer dan een half uur) waardoor het afkoppelen van de pomp prima te overbruggen is. Verder zul je als beginner ook niet dieper dan 12 meter gaan waardoor de kans op problemen vrij klein zijn (de kans op deco’s is zo goed als 0 op die diepte).

Laat je in NL door een sportarts in het ziekenhuis keuren. In het buitenland zullen ze je niet willen keuren.

Zelf heb ik inmiddels al meer dan 100 duiken gemaakt. Voornamelijk in Zeeland, maar ik ga ook geregeld tussen mei en september naar Vinkeveen etc. Als je suiker goed in balans is dan kun je prima extreme sporten zoals duiken uitvoeren.

edit:
Om daar even op aan te vullen. Ga nooit zoals hierboven met zijn 3en. Dit wordt door alle duikopleidingen afgeraden omdat je dan niet volledige verantwoordelijkheid voor 1 buddy hebt.

Verder, als je onervaren bent dan is het verstandig om in het buitenland niet met een andere onervaren duiker als buddy het water in te gaan maar met iemand die minimaal 2* (advanced diver) is.

Spreek met je buddy duidelijk af wat er moet gebeuren als er iets misgaat.