Forums / Hulpmiddelen / Teststrips Freestyle Libre bij afwijkende waardes sensor? / Reageer op: Teststrips Freestyle Libre bij afwijkende waardes sensor?

Ben42
Bijdrager

Reactie op: Teststrips Freestyle Libre bij afwijkende waardes sensor?

Bij verschillen tussen de metingen met de FreeStyle Libre en met bloedglucose meters wil Abbott graag een indicatie van de verschillen. En die verschillen moeten dan ook nog een bepaald minimum hebben. Het protocol daarvoor is echter niet duidelijk en niet consequent.

De laatste keer dat ik met Abbott sprak over het vervangen van een sensor wilden ze graag 3 vergelijkingen hebben, waarbij de bloedmeting 10 minuten voor de FSL meting was gedaan. Die had ik toen niet bij de hand, maar ik had wel een hele vracht aan metingen over een dag waaruit bleek dat de sensor over meer dan 24 uur flink afweek. (De hele nacht in het rood, terwijl ik op een acceptabele bloedsuiker zat).

Het hebben en kunnen gebruiken van de FreeStyle Libre lezer (reader) voor het gebruiken van strips is handig. Zelf heb ik een paar keer een set strips voor de FSL aangeschaft. Handig want de reader heb je toch al bij je en voor noodgevallen is dat dan compact en je hebt dan een bloedsuiker meter bij je. Ondertussen heb ik meerdere FSL readers gehad, het probleem bij die readers is dat als je ze meeneemt (b.v. in je broekzak), dat ze na halfjaar de strippoort niet meer schoon genoeg is om strips te herkennen. De strips in voorraad houden en meenemen is dus wel kostbaar en niet praktisch.
Zelfs een beschermhoes van Abbott zelf heeft van onderen een gat waardoor de strippoort niet beschermd wordt.

Advies (van mij en dus niet betrouwbaar):
Voordat je Abbott belt, zorg dat je tenminste 3 meting paren hebt, waarbij de bloedsuiker meting 10 minuten vroeger is gedaan dan de scan de reader. Houd die gegevens bij de hand. Vragen ze om de metingen van de bloedsuiker strip van de meter zelf geef dan aan dat die geen strips meer herkend vanwege het broekzak *) probleem.

Houd ons op de hoogte hoe dit verder gaat.

Vriendelijke groet,
Ben

*)
De FreeStyle Libre reader is niet betrouwbaar inzetbaar voor het lezen van de bijbehorende strips.
De strippoort raakt snel vervuild en zal in veel gevallen de strips niet meer herkennen.
LET OP! Betrouwbaar en accuraat zijn twee verschillende begrippen. Als een Abbott medewerker aangeeft dat de reader ‘wel betrouwbaar’ is, vraag dan: Kan ik er op vertrouwen dat na een halfjaar in broekzakken te hebben gezeten de reader de strips via de strippoort herkend? (Indien daarop het antwoord “nee” is kun je zeggen “Ik kan er niet op vertrouwen: dus de reader is voor dit gebruik niet betrouwbaar.”).