Forums / Nieuw met diabetes / Opzet-apparaatje voor de FSL (voor in de toekomst) / Reageer op: Opzet-apparaatje voor de FSL (voor in de toekomst)

BertR
Bijdrager

Reactie op: Opzet-apparaatje voor de FSL (voor in de toekomst)

Beste mensen, een wat technisch verhaal maar toch wellicht interessant
De MiaoMiao wordt op redelijk grote schaal gebruik in gesloten regelsystemen voor insulinepompen. Je mag er dan ook van uitgaan, dat de kwaliteit van de MiaoMiao goed is want anders zouden diabetici dat risico niet nemen.
Vervelend is wel de onzekerheid of de huidige uitvoering van de MiaoMiao na een softwarewijziging gebruikt kan worden voor de FSL-2. Naar verwachting zal Abbott de levering van het huidige (verouderde) type over enige tijd gaan staken.
Als je de sensor met een MiaoMiao en Xdrip+ uitleest,kun je het beste regelmatig ijken bij het opstaan (dus nuchter). Op die manier ben je er zeker van dat de MiaoMiao bij lage bloedsuikers een zo correct mogelijke waarde aangeeft.
Één keer ijken voor 14 dagen gebruik is beslist onvoldoende. De Libre werkt op basis van micro dialyse. Als de sensor net geplaatst is, dan kunnen er rond de meetdraad bloedresten zitten. Die worden door het lichaam in enkele dagen opgeruimd, waardoor de meetresultaten per dag kunnen veranderen. Voorts verbruikt de meetdraad zijn enzym voor de meting. Dat gaat sneller naarmate de bloedsuiker hoog is.
Aan Xdrip+ kun je het OOP-algoritme toevoegen (zie:https://github.com/tzachi-dar/LibreOOPAlgorithm). Daardoor krijg je bij gebruik van de MiaoMiao vrijwel gelijke resultaten als met de FSL-reader.

Gr. Bert