Forums / Hulpmiddelen / Ervaringen Dexcom G6 / Reageer op: Ervaringen Dexcom G6

BertR
Bijdrager

Reactie op: Ervaringen Dexcom G6

@m@artin: As ik een keuze zou moeten maken, dan zou ik gaan voor de Dexcom G5 of G6 als ik de materialen zelf zou moeten bekostigen. Zowel de G5 als de G6 zijn door techneuten met diabetes gekraakt. Op Youtube en internet forums zijn de methoden hiervoor zo te bekijken en af te drukken.
Standaard gaat de transmitter van de G6 maar 112 dagen mee. Daarna zet de software de zender uit en is die normaal gesproken niet meer te gebruiken. Zo’n zender kost pakweg € 205,-.
Als je hem opnieuw activeert, kan hij net zolang mee totdat de batterij leeg is.
Handige mensen kunnen zelfs de batterijen van de G5 en G6 vernieuwen (zie Youtube). Daarom verkoopt onder andere Amazon zogenaamde “refurbished” Dexcom transmistters (overigens voor heel veel geld).
Voor de sensoren geldt hetzelfde verhaal. Een set voor één maand koste zo’n €260,-.
Elke sensor gaat volgens Dexcom 10 dagen mee. Daar heeft Dexcom op zich gelijk aan, maar in de praktijk kunnen ze veel langer mee. In de Verenigde Staten, waar men van alles verzint om op de kosten te besparen, worden deze sensoren 20 – 30 dagen gebruikt. Hoe lang ze betrouwbare meetresultaten afgeven is in hoge mate afhankelijk van de hoogte en fluctuaties van de glucosespiegel. Een verdubbeling van de levensduur wordt door veel gebruikers van de G6 als veilig beschouwd voor regeling van hun insulinepomp. Dat scheelt een bom duiten.

Groet,

Bert