Forums / Werken / Pensioenleeftijd chronisch zieken / Reageer op: Pensioenleeftijd chronisch zieken

Ben42
Bijdrager

Reactie op: Pensioenleeftijd chronisch zieken

Wat vinden andere lotgenoten van dit idee?

Bijzonder lastig. Daarmee geeft je namelijk ook aan dat chronisch zieken niet volledig kunnen meedraaien in de maatschappij. En hoewel dat waar is, wil ik daar toch niet aan toegeven.

Ook zware beroepen is al een heel lastig onderwerp. Ja het is inderdaad waar dat stratenmakers (vaak als voorbeeld genoemd) gemiddeld minder lang leven. Maar al eens een stratenmaker gezien die niet rookte ?

Een en ander is lastig. De levensverwachting van een diabeet is minder, dus zou de diabeet meer geld uit het pensioenfonds moeten krijgen, tenslotte is dit levensverwachting gerelateerd of zoals voorgesteld ‘ook’ eerder met pensioen moeten gaan.

En hoe zit het dan met geslacht, ook de levensverwachting is geslacht’s bepaald. Moet je dan afhankelijk van het geslacht dan langer doorwerken ?

Het pensioen debacle is al lastig genoeg, zonder dat allerlei groepen gaan claimen dat ook voor die groep bepaalde regels gelden.

Pensioenen opsplitsen in groepen. Zoals nu al een beetje gebeurd omdat er pensioen-organisaties zijn per branche is dat dan wat. Waarbij iedere branche dan wel zijn eigen pensioen bij elkaar moet verdienen.

Zelf als diabeet heb ik niet het gevoel dat voor mij de regels anders zouden moeten zijn.

Ben