Forums / Psychische klachten / De invloed van mijn partner zijn diabetes Type 1 op ons gezin en onze relatie… / Reageer op: De invloed van mijn partner zijn diabetes Type 1 op ons gezin en onze relatie…

Fieke
Bijdrager

Reactie op: De invloed van mijn partner zijn diabetes Type 1 op ons gezin en onze relatie…

Hallo,
Mijn vriendin heeft diabetes type 1. Ik heb twee kinderen van 10 en 8 uit een eerdere relatie. Ik ken mijn vriendin al bijna 3 jaar en sinds 2 jaar wonen we samen.

Ik vind diabetes soms ook moeilijk te handelen,ook al wist ik op voorhand goed wat de consequenties waren. Vooral de nachtelijke hypo’s breken mij vaak op. We hebben een periode gehad waarin we blij waren als we twee nachten per week door konden slapen en vaak had ze meerdere hypo’s per nacht. De sensor gaf niet altijd even goed de hypo’s aan dus ik vond het soms bijna eng om te gaan slapen.
Gelukkig gaat het nu weer een stuk beter(’s nachts dan, want een dag zonder hypo is hier wel heel zeldzaam).

De psycholoog van mijn vriendin beloofd al een tijdje om een partnergroep op te richten maar tot nu toe is dat nog niet gebeurd.
Ik zou het heel fijn vinden om een een keer af te spreken. We wonen zelf in Leiden dus Amsterdam zou wat mij betreft prima zijn!