Forums / Medicijnen / Wat is jouw ervaring met de overstap van Lantus-insuline op Abasaglar? / Reageer op: Wat is jouw ervaring met de overstap van Lantus-insuline op Abasaglar?

thorbecke
Bijdrager

Reactie op: Wat is jouw ervaring met de overstap van Lantus-insuline op Abasaglar?

Kort- en langwerkende insuline bewaar ik zeker met warm weer in een zgn FRIO-tas ( bij de leverancier van diabetesmaterialen te bestellen).
Dat is een soort met gel gevuld kussen, waarin de insuline op een temperatuur iets boven koelkastwaarde blijft. Je activeert hem door hem ongeveer 20 minuten in koud te leggen. Daarna blijft hij enkele weken zijn werk te doen. Daarna weer activeren in koud water. De mijne werkt al meer dan tien jaar!
Pijn bij het inspuiten van Lantus komt door de zuurgraad (een wespensteekgevoel). Ik ben toen in de zijkant van mijn buikdeel(flank) gaan spuiten en daarmee was het probleem opgelost.
De Abasaglarpen heeft wel minder kracht nodig bij het leegspuiten; nu maar hopen, dat de samenstelling ervan geen vervelende bijwerkingen heeft. Moet dat nog gaan ervaren ( spuit nu een week Abasaglar).