Forums / Behandelaren / Libre en Huidirritatie, Oplossing ? / Reageer op: Libre en Huidirritatie, Oplossing ?

Ben42
Bijdrager

Reactie op: Libre en Huidirritatie, Oplossing ?

Hallo devos en anderen.
devos schreef:
een chip zoals bij een huisdier zou veel beter werken.

Een dergelijke chip is bij mensen ook aan te brengen. Als je dan bij het asiel gebracht wordt kunnen ze je baasje terug vinden. Een oortag zoals bij koeien is dan misschien in wat kleiner formaat ook een oplossing. Hier worden twee zaken met elkaar vergeleken die een geheel verschillende functie vervullen een identificatie ‘chip’/’plaatje’ is wat anders dan een bloedsuiker sensor.

Overigens is er een bloedsuiker meter die onderhuids wordt ingebracht :
Onderhuidse Bloedglucose Meter

Maar daar zitten ook nog wel wat bezwaren aan:
Deze moet iedere 3 maanden (dacht dat er nu ook een 6 maanden versie was) vervangen worden. Dat inbrengen gaat met een hele dikke naald. Hoe de sensor weer verwijderd wordt weet ik niet.
Er is nog steeds extern een uitlezer nodig, die ook weer met een lijmlaag vast zit. (Misschien kan het ook anders).
De kosten van het apparaat en het chirurgisch inbrengen, maar vooral het verwijderen.

Die lijm is inderdaad een probleem. 14 dagen is heel lang om iets op de huid te plakken. Bij een aantal mensen zit het dan niet voldoende vast, bij weer anderen geeft het irritatie. Ja ik hoop ook op een betere oplossing en hoop ook dat er een leverancier daarvoor zorgt, maar de verplichting daarvoor bij Abbott leggen? Waarom?

Zij maken al een redelijk goed product, daarmee zijn zij niet ineens verplicht om dat te verbeteren. Er kan ook worden overgestapt naar een van de andere leveranciers van bloedglucose sensors, maar daar zitten weer andere nadelen aan.

Ben
Overigens ik ben het er mee eens dat Abbott waardeloos met de klanten communiceert. Ook hoop ik dat er nog betere producten op de markt komen.